Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Giv drenge i udsatte boligområder en unik mulighed for at etablere en mikrovirksomhed

I Mind Your Own Business ser vi muligheder frem for begrænsninger. Vi lærer unge drenge fra udsatte boligområder at etablere og drive egen virksomhed – i tæt samarbejde med erhvervslivet og frivillige venturepiloter. Til efteråret har vi brug for dig!

Som frivillig venturepilot i Mind Your Own Business bidrager du direkte med dine personlige og faglige kvalifikationer i det direkte arbejde med drengene.

Hvem søger vi?

Vi søger en bred vifte af uddannelsesbaggrunde, aldre og erhvervserfaringer. Vi forestiller os, at du kan nikke genkendende til følgende:

  • Du ønsker at give nogle af dine faglige kvalifikationer fra uddannelse eller erhvervslivet videre og sætte dem i spil i en praktisk kontekst.
  • Du tror på at iværksætteri og socialt entreprenørskab som metode, kan gøre en positiv forskel for unge drenge i udsatte boligområder.
  • Du er en teamplayer, der kan udvise empati og tålmodighed overfor drengene og du forstår at indgå i et konstruktivt samarbejde med andre frivillige.
  • Du kan motivere og inspirere, også når det er svært, fordi du ønsker at skabe noget betydningsfuldt sammen med drengene.

Hvad tilbyder vi?

  • Mulighed for at komme tæt ind på livet og blive en central sparringspartner for en gruppe drenge på 13-19 år, som ønsker at drive egen mikrovirksomhed.
  • Erfaring med at arbejde med en veldokumenteret empowerment-metode og iværksætteri.
  • Tæt samarbejde med CSR-fokuserede virksomheder og lokale boligsociale indsatser.
  • Sparring med andre engagerede venturepiloter og rådgivning fra Mind Your Own Business.

Hvornår starter vi?

Forløbene med drengene begynder i september 2018. Her vil du møde de andre frivillige i dit team og sammen bliver I klædt på til opgaven. Derefter vil du på et socialt arrangement, sammen med de andre frivillige, lære de drenge at kende, som I skal arbejde med frem til maj 2019. Det officielle startskud på forløbene og arbejdet i mikrovirksomhederne sker i perioden september-oktober og faciliteres i samarbejde med store danske erhvervspartnere såsom The Boston Consulting Group, KPMG med flere.

SE OGSÅ: En frivillig venturepilot fortæller

Hvad er tidsforbruget?

Du kan blive tilknyttet en mikrovirksomhed i Københavnsområdet, Kokkedal, Køge eller Århus. Du skal forvente at bruge ca. 3-4 timer om ugen, Arbejdet i mikrovirksomheden med drengene foregår en fast arbejdsdag om ugen fra (ca.) kl. 17-19.  Den resterende tid bruger du – sammen med resten af venturepilot-gruppen bestående af ca. 6-8 frivillige – til at koordinere og forberede arbejdet i mikrovirksomheden. Periodevis kan der være behov for at afsætte yderligere tid – fx op til lancering af et produkt eller afholdelse af et event.

Hvad er Mind Your Own Business?

Mind Your Own Business er en organisation, der skaber udviklingsprogrammer for drenge fra udsatte boligområder i alderen 13-19 år. Med iværksætteri som omdrejningspunkt samler programmerne det sociale potentiale i erhvervslivet og civilsamfundet i en fælles indsats, der skal styrke drengenes faglige kompetencer, sociale relationer samt deres tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet.

Siden 2010 har vi gennemført 44 mikrovirksomhedsforløb med drenge i udsatte boligområder.

BLIV VENTUREPILOT

                        Udfyld kontaktformularen, og hvorfor du er interesseret i at samarbejde                         med unge drenge i alderen 13-19 år, så kontakter vi dig hurtigst muligt.