Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

I Nivå er drengene i køkkenet og eksperimenterer med smagfulde donuts i Composé

Det er fedt at samarbejde i mikrovirksomheden, selvom det er svært, når møderne er virtuelle. Det fortæller drengene fra Nivå, hvor de laver donuts. De har pyntet den runde kage med chokolade, jordbær og peanut og præsenteret dem for hinanden online.

De syv unge drenge fra Nivå samarbejder om at lave og pynte donuts. De har kaldt deres mikrovirksomhed Composé, som betyder sammensat og skal afspejle fællesskabet og sammenholdet mellem drengene og venturepiloterne.

Drengene har været i køkkenet for at øve sig i at kombinere smage, farver og udtryk til deres donuts. Her fortæller 15-årige Khalid, 17-årige Abdurrahman og 15-årige Abdallah om deres eksperimenter med donuts og om samarbejdet i mikrovirksomheden.

Hvad samarbejder I om at udvikle i jeres mikrovirksomhed?

Abdurrahman: Vi arbejder med donuts. Før vi lavede donuts, så tænkte vi, at vi skulle lave fyldte chokolader. Men det var svært at temperere chokoladen – og så tog det lang tid. Derfor skiftede vi idé. Donuts er sjovere at arbejde med, fordi vi skal være kreative og pynte dem.

Khalid: Vi hedder Composé. Det er blevet vores navn, fordi vi endte med at stemme om det. Der var mange forslag. Men dét her lyder flot.

Abdallah: Composé betyder sammensat på fransk. Vi er en gruppe, som er sammensat af mange forskellige baggrunde. Det er der noget fedt over. Vi er folk med forskellige etniciteter, som er sat sammen for at lave et projekt. Nogle af os kender hinanden, fra vi var børn.

Abdallah: Og så er det et godt navn, fordi det lyder flot. Der er en mening bag ved det.

I har pyntet donuts, hvad synes I om den oplevelse?

Khalid: Vi eksperimenterede med donuts, hvor vi var i køkkenet og lave dem. Vi sendte billeder til hinanden inde i Messenger-gruppen, hvor vi kunne vise det hele.

Abdurrahman: Jeg synes, at Khalid lavede den flotteste donut derhjemme.

Khalid: Jeg lavede donuts med daim, M&Ms, cookies, og jeg dyppede dem i smeltet chokolade. Jeg lagde cookie-crunch på. Lige dén donut smagte sindssygt godt.

Abdurrahman: Vi lavede donuts med chokolade, jordbærfyld og peanut. Jeg kunne bedst lidt den med jordbær. Det smager virkelig godt. Jeg elsker det, som er sødt.

Khalid: Vi var i Bronuts for at blive inspireret. Men det blev vi ikke. Vi vil lave donuts med lag, og det lavede de ikke derovre. Og så var der lang kø, så vi nåede ikke at stille mange spørgsmål. Vi vil lave noget ekstraordinært, så vi må prøve os frem.

Abdurrahman: Jeg synes, det vat dejligt og meget let at lave. Vi havde nogle fede ideer om, hvordan vores donuts skulle være. Og det var hyggeligt. Man skal være kreativ for at lave gode donuts. Vi fik gode ideer, så der kom mange gode smage og former.

Hvordan er det at samarbejde i Composé?

Khalid: Det er fedt at arbejde i mikrovirksomheden. Corona får det desværre til at gå langsomt. Det var federe før.

Abdallah: Vi er blevet bedre til at lægge planer og samarbejde. Samarbejdet med venturepiloterne har været godt. De har givet os erfaringer. Så det er godt at samarbejde med dem.

Abdurrahman: Vi er blevet bedre til at samarbejde. Jeg har lært at arbejde bedre med folk. Og jeg er blevet bedre til at kommunikere. Jeg synes også, at jeg er blevet bedre socialt. Jeg plejer at være sådan en type, som bare sidder derhjemme. Men med mikrovirksomheden er jeg kommet mere ud og er sammen med mennesker.

Hvad skal I samarbejde omkring de næste arbejdsgange i Composé?

Khalid: Vi har lavet logoet for mikrovirksomheden. Og så er der nogle andre fra holdet, som har skrevet historien, altså historien bag vores samarbejde og vores donuts.

Abdurrahman: Så har vi tænkt os at lave en trøje med vores logo i midten. Når vi kommer i gang med donuts, så har vi snakket om, at vi skal lave 24 pakker om ugen. De skal have mange forskellige smage.