Bliv frivillig venturepilot og gør en forskel for unge gennem iværksætteri

 

Som frivillig venturepilot i Mind Your Own Business bliver du en del af en prisbelønnet organisation samtidig med at du får styrket CV’et og arbejder tæt sammen med vores stærke netværk af erhvervspartnere.

En ekstern effekt- og procesevaluering (2017) samt en Impact publikation (2020) gennemført i samarbejde med Als Research viser, at drengene i Mind Your Own Business gennemgår en positiv udvikling både socialt og fagligt.

Rapporterne nævner konkret, at det drengene får ud af at være med er: De bliver bedre til at samarbejde, får styrket deres sproglige kompetencer, bliver bedre til at fremlægge og koncentrere sig om opgaver. Derudover oplever de et mere positivt selvbillede og øget selvværd. De lokale samarbejdspartnere får også et mere positivt syn på drengene. Der ses en reduktion i antallet af konflikter, samtidig med at drengene udvikler større optimisme omkring deres fremtidsmuligheder og bliver mere sikre på, hvad de skal efter grundskolen.

Som venturepilot samarbejder du én gang om ugen med drengene om at udvikle og sætte mål for mikrovirksomheden og motiverer drengene til at realisere disse mål. I et team af venturepiloter vil du arbejde sammen med drengene i mikrovirksomhedens respektive afdelinger og sparre med drengene gennem virksomhedens forskellige udviklingsfaser.

Drengene, vi møder og samarbejder med i Mind Your Own Business, er drenge, der på den ene eller anden måde befinder sig i en udsat position, men samtidig har fokus på og viljen til at tage skridtet i en ny retning. Drengene er i alderen 13-18 år.

Drengene, vi samarbejder med, kender ofte hinanden fra det lokale miljø eller ungdomsinstitutioner. Fælles for drengene er, at de har ytret ønske om at se nye og anderledes veje i forhold til uddannelse og arbejdsliv. Det er drenge, der til dagligt går i folkeskole eller på en ungdomsuddannelse, og som har drømme og ønsker for deres fremtid.

Med iværksætteri som omdrejningspunkt engagerer Mind Your Own Business 13-18-årige drenge i udsatte positioner i Danmark. I samarbejde med frivillige venturepiloter fra civilsamfundet og erhvervspartnere fra erhvervslivet giver vi drenge mulighed for at etablere egen mikrovirksomhed. I arbejdet styrker drengene deres faglige og sociale kompetencer og får en stærkere tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet.

Udfyld formularen og hør mere om rollen som frivillig og hvilken forskel du kan gøre.

Du kommer bl.a. til at samarbejde med vores erhvervspartnere såsom:

Mål og motivation

Som frivillig samarbejder du én gang om ugen med drengene om at udvikle og sætte mål for mikrovirksomheden og motiverer drengene til at realisere disse mål. 

Tryghed og fokus

Som team er det de frivillige, der i samarbejde med den lokale samarbejdspartner skaber et trygt, sjovt og fokuseret lærings- og arbejdsmiljø omkring mikrovirksomheden.

Team og udvikling

I et team af 6 til 8 venturepiloter vil du arbejde sammen med drengene i mikrovirksomhedens respektive afdelinger og sparre med drengene gennem virksomhedens forskellige udviklingsfaser.

Siden 2010 har:

695 frivillige hjulpet

710 drenge med at skabe

83 mikrovirksomheder

Om Mind Your Own Business

Med iværksætteri som omdrejningspunkt engagerer Mind Your Own Business 13-18-årige drenge i udsatte positioner i hele landet. I samarbejde med frivillige venturepiloter fra civilsamfundet og partnere fra erhvervslivet giver vi drenge mulighed for at etablere egen mikrovirksomhed. I arbejdet styrker drengene deres faglige og sociale kompetencer og får en stærkere tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet.

Det siger de om os

"Jeg har lært at samarbejde mere med andre, præsentere overfor flere hundrede mennesker, lært hvordan dem i den virkelige verden for business er, og hvordan du samarbejder og skaber kontakt med andre."
Adam
Medstifter af mikrovirksomheden Je M’appelle
"Vi er meget begejstrede for samarbejdet med Mind Your Own Business, som vi synes, driver en vigtig samfundsmæssig agenda."
Jonas Lorenzen
Principal hos BCG
"Drengene har fået langt mere forståelse for, at det der med at starte og sidenhen drifte en virksomhed handler om langt mere end bare at få en fed idé. Der skal arbejdes for at man kan se resultater, og der skal arbejdes hårdt. Vi kan mærke i venturepilotgruppen, at drengene suger til sig af de værktøjer, som de bliver præsenteret for - så jeg tror, de blevet langt bedre klædt på til at få lagt mere bæredygtige planer for virksomhedens fremtid."
Emil Schneider
Frivillig venturepilot på MYOB Akademiet