ERFARNE MYOB-IVÆRKSÆTTERE STYRKER AKTIVITETER MED UNGE I UDSATTE BOLIGOMRÅDER

Efter otte år er rollerne byttet rundt. I 2012 startede Zakaria og Sheraz deres egen mikrovirksomhed i Tingbjerg. I dag er de en del af MYOB Advisory Board, som styrker Mind Your Own Business’ aktiviteter målrettet unge drenge i udsatte boligområder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ET SAMFUND MED LIGE MULIGHEDER

I boligområdet Tingbjerg i det nordvestlige København stiftede 12 drenge i 2012 en af de første mikrovirksomheder i Mind Your Own Business. Med navnet B-N1C3 (udtales ’be nice’) designede og producerede drengene t-shirts og kasketter med et budskab mod mobning.

Zakaria Belaihou og Sheraz Mudassar var dengang henholdsvis 13 og 15 år. Meget er sket siden da.

FILM: Zakaria Belaihou fortæller, hvad det har betydet for ham at være en del af Mind Your Own Business. Filmen er en del af et Impact evalueringsstudie udført af Als Research.

Med B-N1C3 blev drengene kendt i Tingbjerg for at være dem, der tog kampen op mod mobning i de lokale skoler. Mottoet var:

“Hvis du ser noget, eller hvis du hører noget, så skal du hjælpe”, fortæller Sheraz.

Sidenhen har drengene holdt oplæg om at være ung iværksætter på flere folkeskoler, højskoler, til årsmøde i TrygFonden og flere gange på Folkemødet på Bornholm sammen med Mind Your Own Business.

FAKTA OM B-N1C3

 

  • Stiftet af 12 drenge fra Tingbjerg i 2012. I dag består virksomheden af Sheraz, Zakaria, Momin og Umar, som er mellem 19-23 år.
  • Produkt: T-shirts og kasketter med anti-mobning budskaber. Siden har virksomheden udviklet sig med et fokus på bæredygtighed og økologi og samarbejder med professionelle designere som bl.a. Karen Mukupa og Ida Dakar.
  • Relation til Mind Your Own Business: Stiftet på MYOB Programmet i 2012, og deltog på MYOB Akademiet i 2016. Er i dag en del af MYOB Advisory Board og rådgiver om karrierefremmende aktiviteter for andre unge drenge.

FILM: Se filmen om B-N1C3 da de blev etableret som virksomhed for. Hør Zakaria og de andre drenges fortælling om at lave deres egen mikrovirksomhed. Og hør hvordan de frivillige venturepiloter har oplevet at arbejde så tæt sammen med drengene.

FRA UNGE IVÆRKSÆTTERE TIL LOKALE FORBILLEDER

Deres aktiviteter efter Mind Your Own Business har gjort dem til forbilleder og repræsentanter i Tingbjerg, når store erhvervsfolk og politikere kommer på besøg for at få et indblik i livet i området.

Med B-N1C3 blev det vigtigt for os at være positive forbilleder. Jeg er selv meget opmærksom på, hvordan jeg er og hvordan jeg kan skabe en god relation til andre”, fortæller Sheraz.

B-N1C3 gav vicestatsministeren en “kanonoplevelse” i Tingbjerg

Også i Mind Your Own Business har samarbejdet med drengene fra B-N1C3 været meget værdifuldt. Igennem otte år har drengene stillet deres hjælp og erfaringer til rådighed. Det har resulteret i flere oplæg for nye iværksættere i Mind Your Own Business, og været en grundsten i udviklingen af MYOB Advisory Board.

 

MYOB Advisory Board består af ni drenge, som selv har været med i et Mind Your Own Business udviklingsforløb. Her bidrager de til Mind Your Own Business’ arbejde på flere niveauer

En central del af Advisory Boardets arbejde handler om udviklingen af MYOB Karrierenetværket, som skaber relevante karrierefremmende aktiviteter for nuværende og ’gamle’ drenge. Derudover giver Advisory Boardet råd og inspiration til nye mikrovirksomheder, der hvert år starter op på MYOB Programmet.

MYOB Advisory Board: Zakaria (til højre) og Hussein (til venstre) drøfter forslag til karrierefremmende aktiviteter for MYOB Karrierenetværket i oktober 2019.

I Advisory Boardet drøfter vi, hvad der er godt for Mind Your Own Business, og hvad der er mindre godt, for at de kan udvikle sig og gøre forløbet endnu bedre for de unge drenge. Det er derfor, jeg sidder der. Det er fedt, fordi man føler, at man er en del af noget. Og så er det rigtig godt at have på CV’et. Det fortæller noget om mig, om hvilken person jeg er, og hvad jeg står inde for. Når du samarbejder med Mind Your Own Business, hjælper du folk, som ikke har de samme muligheder som alle andre”, fortæller 19-årige Zakaria.

 Advisory Board skal styrke Mind Your Own Business’ arbejde med unge drenge

POSITIVE FORVENTNINGER TIL FREMTIDEN

I dag eksisterer B-N1C3 stadig og har udviklet sig med et fokus på bæredygtighed og økologi og samarbejder med professionelle designere.

Men drengene har også meget andet på tegnebrættet. Sheraz studerer på Roskilde Universitetscenter (RUC), hvor han læser på 6. semester i Miljøplanlægning & Virksomhedsstudier. Han fortæller, at han er rigtig glad for alt det, han har lært gennem arbejdet i mikrovirksomheden:

Jeg er stolt af at have været med til at starte B-N1C3. Igennem arbejdet med B-N1C3 har jeg fået mere tiltro til mig selv og mine egne evner. Vi har fået nogle værktøjer og kompetencer, som har været brugbare både i mit studie- og arbejdsliv.”

MYOB Akademiet: B-N1C3 til strategi-workshop hos KPMG i København. Set fra venstre: Momin, Sheraz, Umar og Zakaria (2016).

Sheraz fortsætter:

 ”Jeg lærte også meget af at spejle mig i de frivillige venturepiloter, som var meget forskellige mennesker – både fagligt og personligt. Og igennem MYOB Karrierenetværket har jeg fået et større netværk, som jeg allerede har brugt rigtig meget.”

Zakaria afslører, at han altid haft en drøm om at få en fod inden for i modebranchen.

Da vi startede vores mikrovirksomhed, var jeg i økonomiafdelingen og sad med Excel-ark og økonomien i virksomheden. Det var fedt at lære om, men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg hellere ville sidde med design af vores produkter. Dét at komme med idéer og inputs og udfolde mig kreativt, det var mere mig”, forklarer Zakaria og fortsætter:

Og det netværk jeg har fået, har gjort, at jeg er meget mere rustet til fremtiden, til dér hvor jeg vil bevæge mig hen. Jeg er ikke 100% sikker på, hvad det skal være, men jeg kaster mig bare ud i det”, siger Zakaria med et smil.