MYOB GRØNLAND

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

I januar 2019 åbnede Mind Your Own Business’ kontor i den grønlandske hovedstad, Nuuk. Her samarbejder vi med drenge i alderen 13 til 21 år, som har lyst til at etablere en mikrovirksomhed. Programmet er blevet til virkelighed med støtte fra Tuborgfondet.

Drengene udvikler, producerer og kan sælge den idé, som de skaber i mikrovirksomheden. Arbejdet sker i tæt samarbejde med frivillige venturepiloter fra civilsamfundet, professionelle fra erhvervslivet og kommunale og lokale samarbejdspartnere.

De stærke partnerskaber er helt centrale for, at drengene har mulighed for at arbejde med iværksætteri på programmet hos Mind Your Own Business. Sammen kan vi give drengene mulighed for at tænke kreativt og se deres ambitioner blive til virkelige produkter.

Formålet med programmet i Grønland er at give drengene chancen for at udvikle de potentialer, de hver især har. På programmet tilbydes drengene et alternativt og trygt læringsrum, hvor de kan styrke deres faglige og personlige kompetencer.

Hvorfor samarbejde med drenge i Grønland?

Siden 2010 har Mind Your Own Business engageret 815 drenge med at etablere mikrovirksomheder. Arbejdet har positive effekter for drengene, som oplever at blive stærkere fagligt, få øget selvværd og selvtillid. I arbejdet med iværksætteri kan drengene få et større indblik i deres muligheder for uddannelse og job.

I dialog og tæt sparring med grønlandske virksomheder og kommunale og lokale samarbejdspartnere har vi undersøgt mulighederne for at bruge Mind Your Own Business’ metode i Grønland. Her er vi glade og taknemmelige for den store opbakning til programmet, som vi har mødt.

Programmet i Grønland tager udgangspunkt i de ti års erfaringer, vi har med at engagere unge drenge og tilbyde dem et positivt og trygt læringsrum med sparringspartnere, som vil og tror på dem.

Hvert år byder eksterne samarbejdspartnere inden for til Venture Camp, hvor de unge iværksættere og deres frivillige venturepiloter lægger forretningsplaner for den kommende sæson. Sæsonen afsluttes med Business Awards, hvor drengene igen inviteres indenfor hos eksterne partnere, og fortæller om sæsonens bedrifter.

Programmet i Grønland er blevet realiseret i samarbejde med Tuborgfondet, som har støttet Mind Your Own Business med knap 11 millioner kroner. Det er en af de største bevillinger i fondens historie.

Siden vi første gang støttede Mind Your Own Business tilbage i 2017 har vi gentagne gange oplevet, hvordan organisationen formår at styrke drengenes personlige, sociale og faglige kompetencer. Samtidig er organisationen med til at udvide drengenes blik for egne muligheder og udvikle deres tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet.

Anne-Marie Skov, direktør i Tuborgfondet