fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Frivillige venturepiloter

Venturepiloterne er en afgørende faktor i Mind Your Own Business. De er frivillige kræfter fra civilsamfundet, erhvervslivet og videregående uddannelser, der er klar til at bruge en række timer hver uge i otte måneder på at skabe noget positivt og værdifuldt sammen med drengene.

Mål og motivation

Som venturepilot samarbejder du én gang om ugen med drengene om at udvikle og sætte mål for mikrovirksomheden og motiverer drengene til at realisere disse mål. I et team af 6 til 8 venturepiloter vil du arbejde sammen med drengene i mikrovirksomhedens respektive afdelinger og sparre med drengene gennem virksomhedens forskellige udviklingsfaser.

Tryghed og fokus

Som team er det venturepiloterne, der i samarbejde med den lokale samarbejdspartner skaber et trygt, sjovt og fokuseret lærings- og arbejdsmiljø omkring mikrovirksomheden. Som venturepilot vil du have fokus på at indgå i et ligeværdigt samarbejde med drengene og på at facilitere et fællesskab og arbejdsmiljø, hvor alle bidrager, og hvor der er fokus på at få drengenes faglige og sociale potentialer i spil.

Rollen som venturepilot

Rollen som venturepilot kræver, at du er engageret, fokuseret og vedholdende i de otte måneder, forløbet varer. Samtidig forventer Mind Your Own Business, at du som venturepilot har en anerkendende og motiverende tilgang til samarbejdet med drengene, og at du lægger vægt på at sparre med og inspirere drengene, så de kan yde deres bedste. Et krav som venturepilot er også, at du er over 21 år. 

Som venturepilot skal du kunne afsætte cirka tre til fire timer om ugen, når forløbet er sat i gang. Som venturepilot i Mind Your Own Business bliver du klædt på til samarbejdet med drengene gennem blandt andet sociale teambuildings og faglige workshops, hvor I får redskaber til at facilitere samarbejdet.  

Samarbejdspartnere

Som venturepilot er du en del af et venturepilotteam på seks til otte personer med forskellige faglige baggrunde. Det bliver jer, som gennem det ugentlige arbejde i mikrovirksomheden lærer drengene bedst at kende. Udover tæt sparring med de andre venturepiloter vil du løbende kunne sparre med Mind Your Own Business’ medarbejdere og trække på de mange erfaringer fra tidligere mikrovirksomheder.

Derudover vil du samarbejde med en lokal samarbejdspartner, som kender drengene, deres hverdag, interne dynamikker, familier og lokalområdet. Du vil også samarbejde med en række erhvervspartnere, som på forskellige vis byder ind med professionel viden om blandt andet virksomhedsdrift.

“Det er sindsygt givende at se drengene vokse med virksomheden. Jeg er blevet udfordret på mine faciliterings-evner i forhold til at skabe engagerende rammer for unge mennesker, men jeg er også støttet af både Mind Your Own Business og de andre venturepiloter, så det har helt klart været med til at udvikle min faglighed.”

Emil, tidligere venturepilot hos mikrovirksomheden Hermanos.

 

Er du interesseret i at høre mere omkring rollen som frivillig venturepilot?
Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Interviews

 • Steffen – Indre Nørrebro

  Steffen Clausen, 31 år. Kandidat i Business and Development Studies ved Copenhagen Business School. Steffen har været venturepilot hos drengene fra Drillow på Indre Nørrebro.

 • Sif – Tingbjerg

  Sif Bregnballe. Studerer ’Organizational Innovation and Entrepreneurship’ ved Copenhagen Business School. Sif har været venturepilot hos drengene fra Velox Pecunia i Tingbjerg.

 • Frederikke – Aarhus

  Læser erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet. Frederikke har været frivillig venturepilot i TRAP i Aarhus på både Programmet og Akademiet.

 • Emil – Valby

  Emil Schneider, 29 år. Kandidat i socialt entreprenørskab ved Roskilde Universitet. Emil har været venturepilot hos drengene fra Hermanos i Valby.