FRIVILLIGE VENTUREPILOTER

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Venturepiloterne er en afgørende faktor i Mind Your Own Business. De er frivillige kræfter fra civilsamfundet, erhvervslivet og videregående uddannelser, der er klar til at bruge en række timer hver uge i otte måneder på at skabe noget positivt og værdifuldt sammen med drengene.

Mål og motivation

Som venturepilot samarbejder du én gang om ugen med drengene om at udvikle og sætte mål for mikrovirksomheden og motiverer drengene til at realisere disse mål. I et team af venturepiloter vil du arbejde sammen med drengene i mikrovirksomhedens respektive afdelinger og sparre med drengene gennem virksomhedens forskellige udviklingsfaser.

Tryghed og fokus

Som team er det venturepiloterne, der i samarbejde med den lokale samarbejdspartner skaber et trygt, sjovt og fokuseret lærings- og arbejdsmiljø omkring mikrovirksomheden. Som venturepilot vil du have fokus på at indgå i et ligeværdigt samarbejde med drengene og på at facilitere et fællesskab og arbejdsmiljø, hvor alle bidrager, og hvor der er fokus på at få drengenes faglige og sociale potentialer i spil.

Rollen som venturepilot

Rollen som venturepilot kræver, at du er engageret, fokuseret og vedholdende i de otte måneder, forløbet varer. Samtidig forventer Mind Your Own Business, at du som venturepilot har en anerkendende og motiverende tilgang til samarbejdet med drengene, og at du lægger vægt på at sparre med og inspirere drengene, så de kan yde deres bedste. Et krav som venturepilot er også, at du er over 21 år. 

Som venturepilot skal du kunne afsætte 3 timer om ugen, når forløbet er sat i gang. Som venturepilot i Mind Your Own Business bliver du klædt på til samarbejdet med drengene gennem blandt andet sociale teambuildings og faglige workshops, hvor I får redskaber til at facilitere samarbejdet.  

Samarbejdspartnere

Som venturepilot er du en del af et venturepilotteam med forskellige faglige baggrunde. Det bliver jer, som gennem det ugentlige arbejde i mikrovirksomheden lærer drengene bedst at kende. Udover tæt sparring med de andre venturepiloter vil du løbende kunne sparre med Mind Your Own Business’ medarbejdere og trække på de mange erfaringer fra tidligere mikrovirksomheder.

Derudover vil du samarbejde med en lokal samarbejdspartner, som kender drengene, deres hverdag, interne dynamikker, familier og lokalområdet. Du vil også samarbejde med en række erhvervspartnere, som på forskellige vis byder ind med professionel viden om blandt andet virksomhedsdrift.

Det er sindsygt givende at se drengene vokse med virksomheden. Jeg er blevet udfordret på mine faciliteringsevner i forhold til at skabe engagerende rammer for unge mennesker, men jeg er også støttet af både Mind Your Own Business og de andre venturepiloter, så det har helt klart været med til at udvikle min faglighed.

Er du interesseret i at høre mere omkring rollen som frivillig venturepilot?
Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Læs interviews