Culture Run (Horsens)

Culture Run

Culture Run 2014-2015

Forløb: MYOB Programmet

I samarbejde med Imagine Horsens og mentorvirksomheden Intellia.

Under temaet Mangfoldighed, Mad og Musik har elleve drenge fra Sundparken i Horsens skabt motionsløbet Culture Run. Første udgave af løbet blev skudt i gang i maj 2015, hvor mere end 100 entusiastiske børn og voksne havde snøret løbeskoene. En vellykket markedsføring og sponsorjagt betød, at der allerede ved første udgave var både merchandise og flotte præmier til flere forskellige aldersgrupper.

Drengene havde et stort ønske om at inkludere lokale foreninger i udviklingen af løbet, for at fremhæve områdets kulturelle sammensætning og værdier. I start og målområdet ved VIA University College kunne deltagerne således stille sulten ved forskellige madboder, hvor områdets foreninger bød på hjemmelavede specialiteter.

Ved Business Award 2015 vandt Culture Run fortjent Prisen for Social Bæredygtighed, da de i arbejdet har insisteret på at tage udgangspunkt i lokale beboeres mangfoldighed og ressourcer. Dommerkomitéen vurderede i øvrigt, at et så vigtigt initiativ har mulighed for hurtigt at blive en del af nærområdet og skabe social værdi for området.

OMTALT HER:

https://www.tvsyd.dk/artikel/motionsloeb-skal-nedbryde-fordomme

https://midspar.dk/nyheder/loeb-for-mangfoldighed-i-horsens/

http://integrationsnet.dk/nyheder/loebere-fra-integrationsnet-paa-farten-igen

http://www.vistartersgu.dk/please-mind-your-own-business/