Nørrebroløbet (Nørrebro)

Skærmbillede 2022-09-26 kl. 15.24.22

Nørrebroløbet

Forløb: MYOB Programmet

Nørrebroløbet er siden 2011 blevet arrangeret i samarbejde med GadePulsen, mentorvirksomheden Mannov og Mind Your Own Business’ projektledelse.

I GadePulsen på Nørrebro kommer drenge fra hele lokalområdet omkring Blågårds Plads. I 2011 var GadePulsen for første gang med i Mind Your Own Business. Her havde syv drenge en drøm om at skabe en dag, hvor Nørrebro vises fra sin mest positiv side. En dag hvor overskriften er fællesskab frem for bandekriminalitet, og hvor gaderne giver genlyd af fest og glæde.

Det må siges, at drengene ramte hovedet på sømmet. Der var nemlig rigtig mange mennesker på og omkring Nørrebro, der havde lyst til at sende et sådan budskab sammen med drengene. Flere end 400 løbere blev derfor sendt afsted da startskuddet til Nørrebroløbet 2011 lød, og succesen var så overvældende, at næste generation af drenge i GadePulsen ville gentage succesen året efter.

I dag er Nørrebroløbet blevet afholdt for 8 gang i 2018, hvor mere end 700 løbere blev sendt ud på 5 km-ruten i hjertet af Nørrebro. Og traditionen tro skinnede solen igen i år på drengene fra GadePulsen og Nørrebroløbet.