Smøkker (Kokkedal)

Smøkker

Smøkker 2014-2015

Forløb: MYOB Programmet

I samarbejde med Kokkedal Ungdomsklub og mentorvirksomheden Lehmann + Brun.

Bag virksomheden Smøkker gemmer sig en helt unik iværksætter historie. Den startede i et konferencelokale til Venture Camp 2014 i København, hvor de fem drenge fra Kokkedal havde kastet sig over en brainstorm omkring produktvalg. Én af drengene står og skriver alle de gode bud på tavlen, da idéen med at producere smykker opstår. På tavlen bliver der skrevet ’Smøkker’. Der bliver nu grint lidt ad ham, men på ét sekund vender drengen sin stavefejl til en smuk forretningsidé – at smykker til mænd naturligvis skal staves med et Ø.

Efterfølgende har drengene udviklet konceptet og de forretningsmæssige aspekter ved salg og produktion af en helt ny smykkekollektion. Med stor stolthed har drengene nøje udvalgt designet til deres armbånd, fundet samarbejdspartnere og udviklet en markedsføringskampagne på de sociale medier. Efterfølgende har de mange kunder taget varmt imod første kollektion af armbånd, hvor drengene har fået et særdeles flot salg.

Drengenes fokuserede indsats blev belønnet til Business Award 2015, hvor dommerkomitéen med ordvalget ’genialt forretningsidé’ tildelte Smøkker Innovationsprisen. For yderligere at udvikle en stærk forretningsmodel og skabe et unikt brand på et etableret marked, blev den prestigefyldtre Mind Your Own Business Ærespris også tildelt de fem drenge fra Smøkker.