MYOB PROGRAMMET

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

På MYOB Programmet bliver unge drenge i udsatte positioner tilbudt indflydelse og ansvar for et fokuseret forløb på otte måneder, hvor de skal etablere egen virksomhed, producere eget produkt samt markedsføre og sælge det. Deres forretningstalent vil komme på prøve, de vil tilegne sig basale forretningsfærdigheder, og de vil blive udfordret i og motiveret til at tage ansvar og nå et defineret mål.

Et lærerigt forløb

I samarbejde med en mentorvirksomhed fra dansk erhvervsliv og frivillige venturepiloter fra civilsamfundet får drengene – under trygge rammer – til ansvar at etablere og drive egen mikrovirksomhed. Drengene arbejder sammen i et team helt fra produktudvikling til produktion, markedsføring og salg. Undervejs deler drengene sig ind i afdelinger som HR, økonomi og kommunikation, hvor de varetager forskellige ansvarsområder.

Forløbet kickstartes med en Venture Camp i november – et heldagsarrangement hvor alle mikrovirksomheder på MYOB Programmet lægger en forretningsstrategi for de kommende otte måneder. Venture Campen faciliteres i samarbejder med Boston Consulting Group (BCG) og International Business Machines Corporation (IBM), som stiller både lokaler og frivillige konsulenter til rådighed, så mikrovirksomhederne kan få lagt en god forretningsplan.

Herefter er der ugentlige arbejdsgange samt løbende workshops med lokale bankfilialer, mentorvirksomheder m.fl. Forløbet afsluttes i maj til Business Awards, hvor alle involverede aktører igen inviteres indenfor hos BCG og IBM til fejring af drengenes resultater og præstationer på MYOB Programmet.

 

Vi har udviklet os rigtig meget, vi er blevet rigtig gode til at hjælpe hinanden med at komme over udfordringerne sammen og minde hinanden om, hvorfor vi startede, og så begyndte vi at arbejde hårdere og hårdere.

Medstifter af mikrovirksomheden Crepe House