You are currently viewing Giv drenge i Nuuk en unik mulighed for at etablere en mikrovirksomhed

Giv drenge i Nuuk en unik mulighed for at etablere en mikrovirksomhed

Nuummi nukappiaqqat suliffeqarfeeraatitaarnissaannik naliginnaanngitsumik periarfissikkit

Som frivillig venturepilot i Mind Your Own Business i Grønland bidrager du direkte med dine personlige og faglige kvalifikationer i det direkte samarbejde med drengene.

HVEM SØGER VI?

Vi søger mennesker med en bred vifte af uddannelsesbaggrunde, aldre og erhvervserfaringer. Vi forestiller os, at du kan nikke genkendende til følgende:

  • Du ønsker at give nogle af dine faglige kvalifikationer fra uddannelse eller erhvervslivet videre og sætte dem i spil i en praktisk kontekst.
  • Du tror på, at iværksætteri og socialt entreprenørskab som metode kan gøre en positiv forskel for unge drenge.
  • Du er en teamplayer, der kan udvise empati og tålmodighed overfor drengene, og du forstår at indgå i et konstruktivt samarbejde med andre frivillige.
  • Du kan motivere og inspirere, også når det er svært, fordi du ønsker at skabe noget betydningsfuldt sammen med drengene.

HVAD TILBYDER VI?

  • Mulighed for at komme tæt ind på livet af og blive en central sparringspartner for en gruppe drenge på 13 til 21 år, som ønsker at drive egen mikrovirksomhed.
  • Erfaring med at arbejde med en veldokumenteret empowerment-metode og iværksætteri.
  • Tæt samarbejde med CSR-fokuserede virksomheder og lokale samarbejdspartnere, der har et godt kendskab til drengene og deres hverdag.
  • Sparring med andre engagerede venturepiloter, erhvervsmentorer fra mentorvirksomheder og rådgivning fra Mind Your Own Business Grønland.

HVORNÅR BEGYNDER VI?

Samarbejdet med drengene begynder i oktober 2020. Her vil du møde de andre frivillige venturepiloter og erhvervsmentorer i dit team, og sammen bliver I klædt på til opgaven. Til et socialt arrangement lærer I drengene at kende, som I skal samarbejde med frem til maj 2021.

Det officielle startskud på arbejdet i mikrovirksomhederne sker i perioden fra oktober til november og faciliteres i samarbejde med konsulenthuset VisioBOX Consulting i Nuuk.

HVAD ER TIDSFORBRUGET?

Som venturepilot skal du forvente at bruge cirka to til tre timer om ugen i mikrovirksomheden. Samarbejdet med drengene foregår én fast arbejdsdag om ugen efter klokken 16.00. Resten af tiden bruger du – sammen med teamet af seks til otte venturepiloter og erhvervsmentorer – til at koordinere og forberede arbejdet i mikrovirksomheden.

Periodevis kan der være behov for at afsætte yderligere tid – eksempelvis op til lancering af et produkt eller afholdelse af et event.

HVAD ER MIND YOUR OWN BUSINESS?

Med iværksætteri som omdrejningspunkt engagerer Mind Your Own Business drenge i alderen 13 til 21 år i Nuuk og 13 til 19 år fra udsatte boligområder i Danmark. I samarbejde med frivillige venturepiloter fra civilsamfundet og erhvervspartnere fra erhvervslivet giver vi drenge mulighed for at etablere egen mikrovirksomhed.

I arbejdet styrker drengene deres faglige og sociale kompetencer og får en stærkere tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. Siden 2010 har vi engageret 608 drenge til at etablere 67 mikrovirksomheder – heraf er tre af mikrovirksomhederne etableret i Nuuk, hvor vi siden 2019 har samarbejdet med i alt 18 drenge.

Vil du vide mere om rollen som frivillig venturepilot i Nuuk? Skriv til projektleder Ivalu Nørreslet Rex på ivalu.rex@myob.dk