Mind Your Own Business er en organisation, der skaber udviklingsforløb for 13-19-årige drenge i udsatte positioner i Danmark og Grønland.
Kontakt:
Mind Your Own Business
Falkoner Alle 20, 3. sal,
2000 Frederiksberg
info@myob.dk
+45 26 11 71 83
Venturepiloterne er en afgørende faktor i Mind Your Own Business. De er frivillige kræfter fra civilsamfundet, erhvervslivet og videregående uddannelser, der er klar til at bruge en række timer hver uge i otte måneder på at skabe noget positivt og værdifuldt sammen med drengene.
Mål og motivation
Som venturepilot samarbejder du én gang om ugen med drengene om at udvikle og sætte mål for mikrovirksomheden og motiverer drengene til at realisere disse mål. I et team af venturepiloter vil du arbejde sammen med drengene i mikrovirksomhedens respektive afdelinger og sparre med drengene gennem virksomhedens forskellige udviklingsfaser.
Tryghed og fokus
Som team er det venturepiloterne, der i samarbejde med den lokale samarbejdspartner skaber et trygt, sjovt og fokuseret lærings- og arbejdsmiljø omkring mikrovirksomheden. Som venturepilot vil du have fokus på at indgå i et ligeværdigt samarbejde med drengene og på at facilitere et fællesskab og arbejdsmiljø, hvor alle bidrager, og hvor der er fokus på at få drengenes faglige og sociale potentialer i spil.
Rollen som venturepilot
Rollen som venturepilot kræver, at du er engageret, fokuseret og vedholdende i de otte måneder, forløbet varer. Samtidig forventer Mind Your Own Business, at du som venturepilot har en anerkendende og motiverende tilgang til samarbejdet med drengene, og at du lægger vægt på at sparre med og inspirere drengene, så de kan yde deres bedste. Et krav som venturepilot er også, at du er over 21 år.
Som venturepilot skal du kunne afsætte 3 timer om ugen, når forløbet er sat i gang. Som venturepilot i Mind Your Own Business bliver du klædt på til samarbejdet med drengene gennem blandt andet sociale teambuildings og faglige workshops, hvor I får redskaber til at facilitere samarbejdet.
Samarbejdspartnere
Som venturepilot er du en del af et venturepilotteam med forskellige faglige baggrunde. Det bliver jer, som gennem det ugentlige arbejde i mikrovirksomheden lærer drengene bedst at kende. Udover tæt sparring med de andre venturepiloter vil du løbende kunne sparre med Mind Your Own Business’ medarbejdere og trække på de mange erfaringer fra tidligere mikrovirksomheder.
Derudover vil du samarbejde med en lokal samarbejdspartner, som kender drengene, deres hverdag, interne dynamikker, familier og lokalområdet. Du vil også samarbejde med en række erhvervspartnere, som på forskellige vis byder ind med professionel viden om blandt andet virksomhedsdrift.
Det er sindsygt givende at se drengene vokse med virksomheden. Jeg er blevet udfordret på mine faciliteringsevner i forhold til at skabe engagerende rammer for unge mennesker, men jeg er også støttet af både Mind Your Own Business og de andre venturepiloter, så det har helt klart været med til at udvikle min faglighed.
Emil, tidligere venturepilot i mikrovirksomheden Hermanos
Mind Your Own Business er en organisation, der skaber udviklingsforløb for 13-19-årige drenge i udsatte positioner i Danmark og Grønland.
Kontakt:
Mind Your Own Business
Falkoner Alle 20, 3. sal,
2000 Frederiksberg
info@myob.dk
+45 26 11 71 83
Mind Your Own Business er en organisation, der skaber udviklingsforløb for 13-19-årige drenge i udsatte positioner i Danmark og Grønland.
Kontakt:
Mind Your Own Business
Falkoner Alle 20, 3. sal,
2000 Frederiksberg
info@myob.dk
+45 26 11 71 83
Det positive består i særdeleshed i relationen man får opbygget til drengene og de andre frivillige. Der gik ikke længe før vi fungerede godt som team, og vi har haft mange sjove oplevelser sammen.
Derudover har jeg også fået udfordret min faglighed fra mit studie, og min evne til at formidle større, og komplekse emner på en nem og spiselig måde, uden at miste drengenes opmærksomhed.
Arbejdet med drengene har det dejligt afbræk i min travle hverdag som studerende. Sammen har vi stået overfor meget mere praktiske og uforudsigelige problemstillinger, end jeg har været vant til på studiet. Det har både været lavpraktiske opgaver som at få oprettet en forening, men også større spørgsmål såsom; hvordan får man startet en hel tøjproduktion op uden nogen form for designerfaring?
Den bedste oplevelse jeg har haft i Mind Your Own Business har været, når vi har lavet sociale ting sammen med drengene. Det har været fedt at lære dem at kende, og det har været rart, når der også har været tid til andet end det hårde arbejde. Eksempelvis har vi været ude og spise sammen med dem og været ude og bowle.
Jeg synes, at drengene og de andre frivillige venturepiltoer i Trap har været rigtig gode til at holde gnisten kørende. Drengene har haft tårnhøje ambitioner til deres produkt fra start, som har betydet at hele opstartsfasen har været en rigtig lang og grundig process. Jeg synes, at det er beundringsværdigt, hvordan de har formået at holde motivationen så længe, før at de rent faktisk har set resultater af deres hårde arbejde. Det har jeg kæmpestor respekt for!
Jeg har set en kæmpestor udvikling i drengenes måde at arbejde på. Til at starte med, virkede de til at have svært ved at forstå, at projektet var 100 % deres, og at vi som venturepiloter blot var der for at hjælpe dem. Men med tiden har de virkelig udviklet sig, og i den grad taget ejerskab over projektet, og dermed er Trap også blevet deres helt eget. Derudover er det fedt at se, hvordan drengene er blevet meget bedre til at tænke kreativt og finde alternative løsninger, når der opstår bump på vejen.
Hvad har været det bedste ved at være venturepilot?
Det har helt sikkert været at lære drengene at kende og være en del af deres vej imod at bygge en mikrovirksomhed. Det sociale sammenhold med både drengene og de andre venturepiloter har virkelig været godt og det har derfor altid været hyggeligt at møde ind om tirsdagen.
Hvordan adskiller det frivillige arbejde sig fra det, du laver til hverdag?
I vores team har der været masser af plads til at have det sjovt. Fra start af var det et ønske fra drengene, at det skulle være ”anti-skole”, så der har været meget fokus på at det skulle være sjovt at bygge en virksomhed.
Beskriv en god oplevelse, du har haft i Mind Your Own Business.
Der er heldigvis rigtig mange at tage af. Men et afgørende moment i Team Drillow var da designgruppen kom med et forslag om at lave produktet mere simpelt, da det har været svært at lave en drikkepude. Frygten for at drengene ikke ville nå i mål med deres oprindelige ide, fik virkelig det bedste frem i alle drengene og i det følgende uger blev der arbejdet ekstra hårdt for at nå i mål. Det nåede de, og udviklingen i de sidste måneder har været fed at følge. Efter projektets afslutning har det også været fedt at se, hvordan drengene er fortsat med projektet på egen hånd. I løbet af forløbet har vi også haft mange sjove og hyggelige stunder med fodbold, Go-kart, ture i biffen og på Netcafe etc.
Hvad er I særligt gode til i mirkovirksomheden?
At tage beslutninger sammen på en demokratisk måde. Drengene har været gode til at indgå kompromiser med hinanden og på den måde sørget for at alle har været glade for de beslutninger der er blevet taget. Drengene har også været kreative i deres tilgang til produktet, da der har været mange små udfordringer undervejs i forhold til at få drikkevare ind i en nakkepude.
Hvordan oplever du, at drengene udvikler sig?
Det har været fedt at se, hvordan ejerskabsfornemmelsen er vokset og derigennem deres engagement i projektet. Drengene er også blevet virkelig gode til at præsentere deres virksomhed, hvilket de senest har gjort ved en Tech festival hos Google Online Succes.
Selvom det godt kan være hårdt en gang imellem så er det sindssygt givende at se drengene vokse med virksomheden. Jeg er blevet udfordret på mine faciliteringsevner i forhold til at skabe engagerende rammer for unge mennesker, men også støttet af både MYOB og de andre venturepiloter, så det har helt klart været med til at udvikle min faglighed inden for det område.
Jeg har meget lidt med iværksætteri at gøre i min dagligdag så det var fedt at kunne få afløb for den interesse sammen med drengene og de andre venturepiloter.
Den allerbedste oplevelse man får som venturepilot syntes jeg egentligt er til de arbejdsgange, hvor drengene får taget nogle store skridt i forhold til at få udviklet deres virksomhed. Når vi alle får en oplevelse af at der er fremdrift fordi opgaver bliver løst, aftaler kommer i hus, produkter bliver solgt, så er der en fed stemning.
I vores, eller rettere drengenes, virksomhed syntes jeg vi er blevet virkeligt gode til at få tænkt ikke bare produktet igennem, men også processen omkring, hvordan virksomhedens budskab om broderskab og gensidig respekt også skal gøre sig gældende i deres eget arbejde. Det giver grundlag for nogle gode snakke om, hvordan man arbejder professionelt, og hvordan man agerer overfor sine kollegaer.
Jeg tror, drengene har fået langt mere forståelse for at det der med at starte og sidenhen drifte en virksomhed handler om langt mere end bare at få en fed idé. Der skal arbejdes for at man kan se resultater, og der skal arbejdes hårdt. Men vi kan da mærke i venturepilotgruppen at drengene suger til sig af de værktøjer som de bliver præsenteret for, så jeg tror også de blevet langt bedre klædt på til at få lagt mere bæredygtige planer for virksomhedens fremtid.
I forhold til drengenes personlige udvikling så tror jeg, at MYOB Akademiet er med til at skabe en ny fortælling for drengene selv. Jeg kan mærke at drengene virkeligt brænder for deres produkt og vil have en høj kvalitet, som de kan være stolte af, når de skal ud og sælge. Det er deres personlige projekt som de kan fortælle både skolekammerater og familier om med stolthed. Jeg har i hvert fald en oplevelse af at drengene har fået taget langt mere ejerskab over, hvad det er for et produkt de står med i hånden, som de både kan føle sig personligt og professionelt stolte over.
Det har været en hel unik mulighed for at komme så tæt på drengene, som har en helt anderledes hverdag end min almindelige omgangskreds. Det har været interessant, men også hårdt, at blive testet på hvordan drengene i Tingbjerg ser sig selv og samfundet, og sammenligne det med mine egne perspektiver. Jeg har fået nogle vigtige indblik og forståelser for nogle af deres udfordringer.
Vi var otte venturepiloter, som var vidt forskellige og vi havde derfor meget forskellige tilgange til drengene. Det gav en rigtig god dynamik, som var virkelig fed! De andre venturepiloter havde masser af gåpåmod og det var spændende at se de mange forskellige måder at tackle udfordringer på. Vi komplimenterede hinanden godt, og det har gjort at vi har haft det sjovt sammen socialt.
Det har været virkelig lærerigt og sjovt at være med i Mind Your Own Business. Jeg er blevet udfordret på en helt ny måde og fået noget mere hands-on læring. Det bedste har nok været at se drengenes udvikling i løbet af processen. Nogle gange var det lidt svært at finde ud af, hvor vi var på vej hen, og om vi overhovedet kom nogle vegne med Velox Pecunia, men når jeg ser tilbage på drengene og os venturepiloter i starten, så er der sket en kæmpe udvikling.
Jeg studerer ’Organizational Innovation and Entrepreneurship’ på CBS og jeg tænkte at være mentor for drengene ville være en god mulighed for at teste mine iværksætter-skills. Det viste sig dog at det mere var mine ’sociale skills’, der blev sat i spil.
Da en af de andre venturepiloter og jeg sidder med to af drengene havde vi en virkelig god snak. Vi talte om, hvor de kommer fra og hvordan det er at flytte til et nyt land. Det var meget lærerigt at høre tanker og oplevelser fra unge drenge – de siger det bare, som det er.
Drengene er blevet bedre til at bruge deres energi og kreativitet på en konstruktiv måde. De er blevet mere seriøse i løbet af de otte måneder og de forstår meget mere omkring det at starte en virksomhed og være proaktive. Drengene har en stor viden indenfor deres miljø og de har fundet ud af at det faktisk kan bruges til en stor del af forretningsudviklingen.