SPARRING I SUPERLIGA

Man kan sige mange ting om faciliteterne på de danske fodboldstadions, men at siddepladserne for den gængse fan er en komfortoplevelse i verdensklasse, er nok ikke én af dem. Dette har drengene fra mikrovirksomheden Min Sportspude sat sig for at finde en løsning på. Tirsdag d. 17. januar var de på besøg hos deres mentorvirksomhed, FC Nordsjælland, i jagten på sparring og inspiration.

09/02/23 i Nyheder

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Hvor store er sæderne på FC Nordsjællands hjemmebane, Right to Dream Park? Hvor finder man en billig tekstilproducent? Hvad kan man egentlig tage for en siddepude, og hvordan gør man sig attraktiv for målgruppen?

Det var nogle af de mange gode spørgsmål, som de otte Farum-drenge fra mikrovirksomheden Min Sportspude fik svar på, da de sammen med deres venturepiloter for nogler uger siden var på besøg hos deres mentorvirksomhed, FC Nordsjælland. Drengene er nemlig i fuld gang med at udvikle en siddepude – eller rettere en ”sportspude”, som de selv udtrykker det – som skal gøre oplevelsen mere komfortabel for tilskuerne rundt omkring på de danske fodboldstadions.

Drengene skød for alvor arbejdet i gang til Venture Camp i slutningen af november sidste år, og siden da har de hver uge knoklet for at skabe resultater; de har blandt andet lavet logo, gjort sig overvejelser om, hvilke materialer puden skal laves af, og hvordan den skal designes. De har afholdt møde med deres bankrådgiver fra Danske Bank, arbejdet med mikrovirksomhedens kernefortælling, og så har de afholdt stiftende generalforsamling, hvor de har nedsat en bestyrelse, så Min Sportspude således nu også på papiret er en officiel mikrovirksomhed.

Der har altså været nok at se til i mikrovirksomhedens første måneder, og drengene var dårligt kommet tilbage fra juleferie, før tiden var kommet til et besøg hos FC Nordsjælland. Her stod aftenens program først på en rundvisning og et indblik i dagligdagen som professionel fodboldspiller, inden drengene fremlagde den nuværende status for FCN’s repræsentanter. Herefter fik de unge iværksættere yderst kompetent sparring på en masse gode spørgsmål, som de havde forberedt arbejdsgangen forinden. Og så var der da også lige tid til et foto med den hjemvendte profil, Emiliano Marcondes.

To af Min Sportspudes stiftere, Raman og Malthe, sidder begge i mikrovirksomhedens design- og produktionsafdeling, som lige nu er ved at kigge nærmere på materialer og farver til puden. Det var blandt andet noget af dette, som de fik sparring på af FC Nordsjællands repræsentanter: ”Vi fik mange gode svar på vores spørgsmål,” fortæller Malthe, inden Raman stemmer i: ”Jeg fik rigtig meget ud af besøget, og det tror jeg også, de andre drenge gjorde. Vi fik idéer til, hvordan vi skal komme videre herfra, hvad vi stadig mangler, og hvor meget vi skal nå, så vi bliver færdige med projektet til tiden, og puden kan komme på markedet,” fortæller han.

Holger Nielsen er en del af holdet af frivillige venturepiloter, der hver uge mødes med drengene for at udvikle på deres produkt. Ligesom drengene var der for ham mange gode indsigter at hente på besøget hos Superligaens førerhold: ”Deltagerne fra FCN var godt forberedt og gav nogle rigtig gode input og tilbagemeldinger på de spørgsmål, som drengene havde forberedt. Vi lærte, at historien bag mikrovirksomheden er vigtig for at få solgt puderne, og at det virkelig er noget, drengene skal arbejde med. Det hjælper os i arbejdet med drengene, at de møder og mærker ’det rigtige liv’, og at det at starte en virksomhed og få et produkt på markedet ikke nødvendigvis er så nemt.”

Hans venturepilot-kollega, Charlotte Fornø, noterer sig, at det var godt for mikrovirksomheden at komme lidt ud af de vante rammer. Ligesom Holger mærker hun også den store opbakning fra mentorvirksomheden: ”Det er tydeligt at mærke på teamet fra FCN, at de gerne vil se drengene lykkes med mikrovirksomheden. De var også gode til at få tydeliggjort, at FCN ikke kommer til at skabe en succes for drengene, men at de i stedet er med til at give dem et stærkt afsæt, så drengene ved egen indsats kan lykkes med mikrovirksomheden. Alt i alt har besøget både skruet op for drengenes motivation og givet et godt reality check i forhold til, hvad professionelle samarbejdspartnere inklusiv kunder har af forventninger og krav.”

Farum-drengene har siden oktober 2022 været en del af Mind Your Own Business’ grundforløb – MYOB Programmet – og arbejder ugentligt i mikrovirksomheden frem mod den afsluttende Business Awards i maj.