You are currently viewing PROFESSIONEL SPARRING OG GENSIDIG LÆRING – MØD MENTORVIRKSOMHEDERNE I MIND YOUR OWN BUSINESS

PROFESSIONEL SPARRING OG GENSIDIG LÆRING – MØD MENTORVIRKSOMHEDERNE I MIND YOUR OWN BUSINESS

Alle mikrovirksomheder på MYOB programmet indgår et samarbejde med en mentorvirksomhed. Viden om iværksætteri, vækst og virksomhedsdrift er essentielt, når man skal starte sin egen mikrovirksomhed – og det er netop det, som mentorvirksomhederne tilbyder drengene på MYOB Programmet. Mentorvirksomhederne følger drengene og deres mikrovirksomheder lige fra begyndelsen og de otte måneder, forløbet varer fra oktober til maj.

Det er et vigtigt og lærerigt partnerskab, hvor mentorvirksomhederne indgår som professionelle sparringspartnere, og de giver drenge og venturepiloter mulighed for at udvikle deres forretningsidé i tæt sparring med professionelle erhvervsfolk. Samtidig er mentorvirksomhederne med til at øge drengenes tro på sig selv og deres evner og bygger bro til erhvervslivet og arbejdsmarked på et personligt plan.

Mentorvirksomhederne inviterer drengene indenfor

Repræsentanter fra mentorvirksomheden besøger mikrovirksomheden én gang om måneden. Herudover inviterer mentorvirksomhederne drengene på et virksomhedsbesøg, som ofte er en helt særlig oplevelse for drengene både personligt og fagligt.

Når mentorvirksomheden åbner dørene for drengene, får de et eksklusivt indblik i, hvordan en virksomhed fungerer og er bygget op. Mange af drengene har ikke set en arbejdsplads indefra før, og det er tydeligt, hvordan drengenes forståelse for det arbejdsmarked, som de selv indtræder i en dag, bliver markant større.

Det sker i mødet med medarbejdere fra forskellige afdelinger såsom HR, markedsføring og salg, som kan give et indblik i både den generelle drift, samt hvor mange funktioner og fagligheder, der er på en arbejdsplads.

Drengene ser, hvordan virksomhedernes forskellige afdelinger løser forskellige opgaver og udfordringer, som minder om dem drenge og venturepiloter selv møder i deres mikrovirksomhed.

Gensidig læring

”Som mentorvirksomhed finder man hurtigt ud af, at der også er meget at lære af de kreative, energiske og iderige unge forretningsmænd.”

Sådan fortæller Maria Ladegaard, der er proceskonsulent i Rambøll og samarbejdspartner for mikrovirksomheden H2B-Lifted i Fredericia. Det er derfor et samarbejde, hvor alle partner lærer af hinanden og får udvidet deres horisont – både personligt og fagligt.

Når afdelingsledere, direktører eller andre ansatte fortæller om deres egen baggrund og vej ind i virksomheden, giver det drengene inspiration til deres eget fremtidige uddannelsesforløb og kommende jobmuligheder. Som 16 årige Fatjon fra mikrovirksomheden H2B-Lifted fortalte efter deres besøg hos Rambøll:

”Det var især inspirerende at høre, at man kan få job her, og ende med at blive leder, selvom ens forældre er ufaglærte.”

I Mind Your Own Business vil vi gerne sende en rigtig stor tak til årets otte mentorvirksomheder, der bidrager med stort engagement, rådgivning og ekspertise til drengene og de frivillige venturepiloter.

Mød de otte mentorvirksomheder her, og hør om deres motivation for at indgå som erhvervspartner i Mind Your Own Business.

Otte forskellige mentorvirksomheder på MYOB Programmet

Business Lolland-Falster

Business Lolland-Falster yder generelle service, start-up ydelser og fokuserede indsatser til lokale virksomheder og er virksomhedernes indgang til det samlede erhvervsfremmesystem. Business Lolland-Falster er mentorvirksomhed for Happy Sweets. Mikrovirksomheden er stiftet af 13 drenge fra Lindholm i Nykøbing F., hvis mission er at lave luksus-bolcher.

Business Lolland-Falster bidrager udover faglig sparring på arbejdsgangene, med et stort kendskab til virksomhederne på Lolland-Falster, og har blandt andet arrangeret et besøg hos Møns Bolcher, hvor drengene kan få inspiration til deres egen bolche-mikrovirksomhed.

[breaker id=11597]

Grant Thornton

Grant Thornton yder rådgivning til virksomheder inden for revision, regnskab og skat.Det er tredje gang at Grant Thornton er mentorvirksomhed for et Mind Your Own Business forløb. Denne sæson samarbejder virksomheden med drenge fra ENVEE i Bispebjerg. ENVEE arbejder på at skabe et 360 grader iPhone cover med integreret panserglas, som vil gøre hverdagen lettere for folk på farten. Grant Thornton har blandt andet hjulpet drengene med at afholde deres stiftende generalforsamling, og drengene har brugt en dag af deres vinterferie på at være på mentorvirksomhedsbesøg hos Grant Thornton. Her var der arrangeret oplæg fra blandt andet HR samt en masse samarbejdsøvelser, som drengene kunne tage dem videre i arbejdet med deres mikrovirksomhed.

[breaker id=11605]

Vækstfonden

Vækstfonden arbejder for at styrke danske virksomheders mulighed for at skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. Det er tredje sæson, at Vækstfonden er med som mentorvirksomhed for drengene i et Mind Your Own Business forløb, og fjerde mikrovirksomhed de samarbejde med og yder faglig sparring og viden til. I denne sæson er Vækstfonden mentorvirksomhed for La Cattlaya – en mikrovirksomhed som er stiftet af otte drenge drenge fra Æblehaven i Roskilde. La Cattlaya arbejder på at skabe stillet tracksuits.

[breaker id=11602]

KPMG

KPMG er mentorvirksomhed for mikrovirksomheden Urban Zone, som er stiftet af otte drenge fra Gersagerparken i Greve. Drengene fra Urban Zone arbejder på at skabe deres eget tøjmærke, hvor de gerne vil producere hightech og moderigtige t-shirts og hoodies.
Udover at være mentorvirksomhed på MYOB Programmet er KPMG den største strategiske samarbejdspartner på MYOB Akademiet. KPMG er med til at sikre erhvervsfaglig opkvalificering og opbygning af professionelle netværk for drengene og mikrovirksomhederne på MYOB Akademiet. KPMG bidrager med planlægning og afholdelse af årlige udviklingscamps og workshops samt med frivillige konsulenter, fagpiloter, som er erhvervsfaglige sparringspartnere i de enkelte mikrovirksomheder.

[breaker id=11609]

Admincontrol

Admincontrol leverer dokumentdelings- og samarbejdsværktøjer for bestyrelsesmedlemmer, ledelse, administration og andre, der har brug for et sikkert og brugervenligt system. De er mentorvirksomhed for de ambitiøse og selvstændige drenge i mikrovirksomheden Águila i Høje Gladsaxe, der vil lave deres egen cap, som giver selvtillid under sloganet ”Flyv frit”.

[breaker id=11612]

Rambøll
Rambøll har været løbende erhvervspartner i Mind Your Own Business og i år er det de unge drenge fra Fredericia, der har fået fornøjelsen af den verdensomspændende rådgivende ingeniør-, design- og management konsulentvirksomhed. Det er et helt perfekt match for drengene i H2B-Lifted, der er ved at udvikle et hjælpemiddel, der kan sikre ældre og gangbesværede på trapper, inde og ude.

[breaker id=11615]

Salesforce

Salesforce er en international softwarevirksomhed, og det er trejde år, at de er mentorvirksomhed på MYOB Programmet. De giver de dygtige og fodboldinteresserede drenge fra Valby stærk rådgivning og sparring inden for salg, sponsorships og kommunikation.

[breaker id=11618]

Hallo

Hallo leverer mobiltelefoni og relaterede produkter, og har samtidig en stærk fortælling om brobygning lokalt på Nørrebro i København, hvor virksomheden holder til. Hallo er mentorvirksomhed for første gang, og giver uvurderlig sparring og motivation til de unge drenge i Taastrup, der er ved at designe et stilet tracksuit under brandet ’L’équipe.

[breaker id=11621]

Er jeres virksomhed interesseret i at indgå et samarbejde med Mind Your Own Business og være med til at gøre en forskel for unge drenge med en iværksætterdrøm? Læs her hvordan.