Mikrovirksomheder mod nye mål

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

Det er tidligt lørdag formiddag. Sammen med sine to kolleger Abdi og Sheraz, præsenterer 14-årige Zakaria deres mikrovirksomhed B-N1C3 for konsulenterne fra Global Shapers Copenhagen. De giver en status på, hvor de er som mikrovirksomhed i dag – halvandet år efter, deres forløb i Mind Your Own Business begyndte. I dag er de unge iværksættere bag mikrovirksomhederne B-N1C3 og G for Gentleman nemlig inviteret til forretningsudvikling sammen med de socialt engagerede erhvervstalenter fra den danske filial af frivillige Global Shapers under World Economic Forum.

Ambitiøse drenge i inspirerende rammer

“Alle i Global Shapers har et væld af kompetencer, og har været med til at skabe resultater på mange områder. Vi håber at andre unge kan drage nytte af vores erfaringer og kompetencer” fortæller Esben Hegnsholdt. Han er Global Shaper og arbejder til daglig som projektleder i BCG – The Boston Consulting Group – et af verdens førende konsulentbureauer. “Drengene i MYOB er unge med høje ambitioner, men som har færre ressourcer på grund af kontekst og miljø. Vi sparrer med dem omkring det faglige indhold, og hjælper dem med at blive mere konkrete på deres målsætninger for mikrovirksomhederne.”

Da han fortalte sin chef i BCG om mikrovirksomhederne, skulle der ikke meget overtalelse til, før han stillede konsulentbureauets kontorer og udsigt over Københavns Havn til rådighed som inspirerende og topprofessionelle rammer for forretningsudviklingen. “Det skaber høj motivation og seriøsitet hos drengene, når de bliver inviteret indenfor af virksomheder,” siger projektchef i Mind Your Own Business, Maria Kavita Nielsen. “Vi har i samarbejde med Global Shapers planlagt denne workshop over længere tid for at sikre, at drengene ville få så meget som muligt ud af dagen både på et fagligt og et personligt plan. At opleve hvor seriøst og fokuseret drengene arbejder med forretningsudvikling i dag er fantastisk.”

På vej mod nye mål

“At arbejde sådan et sted motiverer mig i forhold til min fremtid,” fortæller Zakaria, der til dagligt går i 8. klasse på Tingbjerg skole. “Jeg får lyst til at gå på handelsskolen eller CBS (Copenhagen Business School, red.), når jeg er sådan et sted. Det giver mig lyst til virkelig at arbejde seriøst med de mål, vi har sat os i dag. Vi har også sat skarpe datoer og deadlines inden sommerferien, som vi er nødt til at arbejde hårdt for at nå.”

Drengene fra B-N1C3 beslutter sig for nye og ambitiøse målsætninger for deres strategier for sociale medier, rekruttering af kendte ambassadører samt arrangementer og festivaler, hvor drengene kan sælge deres T-shirts og kasketter. Hos G for Gentleman indebærer den nye forretningsplan blandt andet et skærpet fokus på mikrovirksomhedens store netværk, øget salg af den nye T-shirt kollektion og at have designs til en ny pigekollektion klar på tegnebrættet i udgangen af 2014.

Ekstremt energigivende

Igennem dagen overraskes Esben Hegnsholdt og hans hold af Global Shapers flere gange over drengenes energi og ambitionsniveau for mikrovirksomhederne. “Det er stærkt, at de i så ung en alder kan påtage sig en professionel rolle. Jeg er positivt overrasket over niveauet, og det er ekstremt energigivende at mærke drengenes drive,” fortæller Esben. “Jeg har allerede lært rigtig meget,” fortæller Zakaria, før B-N1C3 skal præsentere deres nye forretningsplan. Konsulenterne fra Global Shapers er kloge, og de har hjulpet os med at sætte nye mål og dele ansvarsområder ud for målene. De er meget seriøse, men de kan også finde ud af at have det sjovt med os.”

Zakaria, Abdi og Sheraz slutter workshoppen af med at præsentere de nye målsætninger og mange arbejdsopgaver for B-N1C3. Det er lørdag eftermiddag, og man burde ønske hinanden god weekend. Men drengene får en stor klapsalve for de ambitiøse målsætninger og et ønske om god arbejdslyst i stedet.

Tak til Global Shapers Copenhagen og drengene for en fantastisk indsats. Og tak til The Boston Consulting Group for at invitere Mind Your Own Business indenfor og give drengene mulighed for at udvikle deres mikrovirksomheder i så inspirerende rammer.

Se flere billeder på facebook

Læs mere om Global Shapers