Samarbejde med lokale partnere skaber tryghed og motivation

”Deres stolte blikke og tilfredsheden da den sidste løber løb over målstregen var den bedste oplevelse.” – Sådan beretter Ibrahim Øksum om samarbejdet med drengene fra mikrovirksomheden Run Køge Run.

Samarbejdet med de lokale partnere har været en hjørnesten i Mind Your Own Business metoden siden organisationen så dagens lys for syv år siden. De lokale samarbejdspartnere udgør sammen med organisationen den fagprofessionelle rygrad for drengene og de frivillige venturepiloter i mikrovirksomhederne.

I Køge var Ibrahim og hans kollega Mohammed Ibrahim fra Boligselskabet Sjælland afgørende samarbejdspartnere i udviklingen af mikrovirksomheden Run Køge Run i Ellemarken.

Vores samarbejde med Mind Your Own Business har boostet troen hos de lokale om, at der er en masse drenge der bor i udsatte boligområder som har ambitioner, tiltro til egne evner og gerne vil have en god fremtid. Og det har givet de lokale drenge håb om, at deres iværksætterdrømme får lov til at blive en realitet”, fortæller Ibrahim.

Værdien i lokalsamfundet

Som lokalkendte aktører besidder samarbejdspartnerne en indsigt i lokalområdet og en tæt relation til drengene, deres hverdag og udfordringer. Med denne indsigt er det muligt at bistå de frivillige venturepiloter med at skabe trygge og motiverende rammer for de ugentlige arbejdsmøder med drengene og dermed udviklingen af mikrovirksomheden.

Med deres deltagelse og sparring blev Ibrahim og Mohammed et stærkt bindeled for både drenge og venturepiloter i mikrovirksomheden.

Vi har bidraget med vores relation til drengene og været støttende på de ugentlige arbejdsmøder. Hvis der opstod konflikter i drengegruppen kunne vi tage en fortrolig snak med de involverede drenge, og finde løsninger.

Vi klædte venturepiloterne på med den viden vi havde om gruppen, så de vidste, hvordan de forskellige drenge reagerede eller havde lettere ved at forstå og gøre ting”, forklarer Ibrahim og fortsætter.

Jeg får henvendelser fra unge drenge som også vil være med i et forløb. Drengenes individuelle og gruppeudvikling har været helt enormt. Deres adfærd i området og deres tiltro til deres egne evner har udviklet sig. Da vi startede var der nogle drenge, som ikke sagde så meget og bare var med på vognen. Men da vi kom længere ind i forløbet, kunne vi mærke, at de tog mere og mere ansvar og til sidst var de med helt i fronten og meget aktive på arbejdsmøderne.”

Run Køge Run hjemmeside

Den store dag

Det der især gjorde indtryk på Ibrahim, som har kendt drengene i mange år, var motivationen de lagde for dagen, når de arbejdede i mikrovirksomheden.

Selve ugen og dagen som løbet foregik, var en helt speciel oplevelse. Drengene knoklede hele ugen fra de havde fri fra skole til klokken 20-21 om aften – uden at brokke sig og de tog fuldt ansvar for deres virksomhed. På dagen var drengene så professionelle og kløede på fra start til slut. Deres stolte blikke og tilfredsheden da den sidste løber løb over målstregen var den bedste oplevelse.

Run Køge Run drengenes løb var i den grad en succes. Med indvielse af borgmester Flemming Christensen og stor opbakning fra beboere i og omkring Ellemarken, blev løbet afholdt på en solrig Store Bededag i maj.

Succes i strålende forårssol

Fortsættelse på Akademi

Til efteråret fortsætter drengene i Run Køge Run på Mind Your Own Business’ Akademi. Her får de mulighed for at videreudvikle deres forretningskoncept og styrke fundamentet for mikrovirksomheden.

Udviklingen sker i samarbejde med allerede nævnte samarbejdspartnere og yderligere frivillige mentorer fra erhvervslivet. Formålet er at ruste drengene til fremadrettet at sikre mikrovirksomhedens drift og udvikling på egen hånd.

Vi glæder os meget til at se, hvad for et løb drengene vil lave næste gang. Følg med her på siden, så holder vi dig opdateret.

Mind Your Own Business Akademi