You are currently viewing Drengenes iværksætteri bliver til virkelighed med støtte fra Tuborgfondet

Drengenes iværksætteri bliver til virkelighed med støtte fra Tuborgfondet

Tuborgfondet aningaasaliisoralugu nukappiaqqat inuusuttut sullivimmik aallarniiniarnerat piviusunngussaaq

Drengene udviklede 70 forretningsidéer, som blev skrevet ned og diskuteret, før de fandt den helt rigtige. Nu tager arbejdet med at skabe en madbod fart i mikrovirksomheden, som drengene etablerer i Nuuk.

For at belyse mulighederne for at bruge Mind Your Own Business’ metode i Grønland har vores direktør, Maria Kavita Nielsen, besøgt landet fire gange. Det har været en helt unik mulighed for at tilpasse og sikre en god proces, som vi er taknemmelige over, at Tuborgfondet kan se værdien i og haft lyst til at støtte.

Metoden i Mind Your Own Business skaber engagement, fællesskab og læring. Og derfor er programmet i Grønland et initiativ, som Tuborgfondet støtter op omkring. Det fortæller Anne-Marie Skov, som er direktør for Tuborgfondet.

“Vi har fulgt MYOB længe og er meget imponerede over den innovative tilgang til at engagere unge, som giver dem mulighed for at udvikle deres kompetencer og mod til at starte deres egen virksomhed eller få et job,” fortæller Anne-Marie Skov.

“Det er en model, som har gjort en forskel for mange unge, og som vi gerne vil være med til at brede ud, så endnu flere unge kan få glæde af den,” siger hun.

Tid til research er uvurderlig

De fire researchture har været helt afgørende for, at programmet er kommet godt fra start. Over halvandet år har vi haft mulighed for at få kendskab til landet, kulturen og de grønlandske unge og deres potentialer. Vi har opbygget gode relationer til kompetente mennesker, som i dag er blevet kernepersoner for os.

At have god tid til at undersøge muligheder og skabe et solidt fundament for programmet i Grønland har været uvurderligt. Det er en helt unik tilgang, som der skal lyde en stor tak til Tuborgfondet for at bakke op omkring.

Under besøgene har vi i tæt sparring med grønlandske virksomheder og lokale og kommunale samarbejdspartnere undersøgt potentialerne for programmet. Vi er glade for den store opbakning og interesse, som Mind Your Own Business har fået.

”Mind Your Own Business har samlet et stærkt hold af dygtige samarbejdspartnere fra erhvervslivet, som støtter op om projektet ved at stille deres viden og kompetencer til rådighed. Det er utrolig positivt at se, at den første gruppe af unge, engagerede drenge i Grønland allerede er i fuld gang med at udvikle deres iværksætterdrømme i samarbejde med dem,” siger Anne-Marie Skov.

Formålet med programmet er at invitere drengene ind i et trygt og alternativt læringsrum, hvor de i arbejdet med iværksætteri kan tænke kreativt og styrke de potentialer, de allerede har. For det kan øge drengenes mod og selvtillid at se deres egne idéer blive til virkelige produkter.

Det er de stærke partnerskaber med virksomheder fra det grønlandske erhvervsliv og frivillige venturepiloter fra civilsamfund, som sikrer, at drengene kan styrke deres kompetencer i trygge og kompetente rammer på programmet.

“Mind Your Own Business har formået at skabe et attraktivt udviklingsforløb for unge i tæt samarbejde med civilsamfundet og erhvervslivet. Det bliver spændende at se modellen folde sig ud i den grønlandske kultur,” siger Anne-Marie Skov.

Tuborgfondet samarbejder med og støtter projekter, som udvikler fællesskaber og styrker unges deltagelse og engagement i samfundet. Siden 1931 har fondet støttet 15.500 initiativer med ambitionen om at bringe mennesker sammen og gavne det samfund, vi lever i.

Vi er stolte over, at vi i samarbejde med Tuborgfondet nu også kan tilbyde grønlandske drenge i alderen 13 til 21 år at etablere mikrovirksomheder og udvikle deres faglige og personlige kompetencer hos Mind Your Own Business.

Tuborgfondet har støttet Mind Your Own Business i Grønland med knap 11 millioner kroner, hvilket er en af de største bevillinger i fondets historie. Programmet tager udgangspunkt i de gode erfaringer, vi har fået med at engagere flere hundrede unge drenge i hele landet siden 2010.