Run Køge Run: Succes i strålende forårssol

Tæt på Køge centrum ligger Ellemarken, et boligområde fuld af liv og grønne omgivelser. Men sådan er området sjældent kendt blandt beboere i Køge. I stedet anses kvarteret for at være et udsat boligområde.

Og det er derfor, at drengene gerne vil udbrede kendskabet til Ellemarken blandt køgensere og vise områdets positive side. For drengene er vokset op her. De kender området til hudløshed, det er her de går i skole, og her de er blevet den sammentømrede gruppe af venner, som drengene er i dag.

Nyt motionsløb i Ellemarken

Derfor besluttede de syv unge drenge med etableringen af mikrovirksomheden Run Køge Run, at de ville lave et løb igennem boligområdet, og vise hvor meget godt det byder på. Samtidig er sundhed og motion noget, som ligger drengene meget på sinde, og derfor var målet at skabe en ny fælles aktivitet for byens borgere.

Med start og slut på Parkvej, havde drengene planlagt tre ruter af forskellig længde – henholdvis 3½, 5 og 7 km. – igennem de grønne områder og hyggelige afkroge mellem boligblokkene. På parkeringspladsen var der pyntet op, opstillet snackboder og pakket goodiebags med t-shirts og andre sponsorgaver.

Unge iværksættere vil sætte gang i køgenserne med motionsløb

Borgmester skyder løbet i gang

I samarbejde med deres frivillige venturepiloter, har drengene været rigtig dygtige til at skabe forbindelser til erhvervslivet i Køge, og få opbakning fra de lokale myndigheder. Det resulterede i sponsorgaver for i alt 30.000 kr.

Borgmester Flemming Christensen var med til at indvie motionsløbet og skyde det i gang:

Jeg vil gerne sige tak til vores ihærdige unge mennesker her fra Ellemarken for at tage initiativ til at starte det her op. Initiativet med at starte en virksomhed og få et løb op at stå, det er lykkedes rigtig godt. Det ser så nemt ud. Nu skal vi bare løbe og nyde det gode vejr. Men der er altså nogen, der har brugt en masse energi og lagt rigtig meget arbejde i det og fundet sponsorer. Derfor er det dejligt at se, at der er næsten 100, der har meldt sig til. Det er en flot start, og jeg er sikker på, at det bliver et rigtig godt løb.”

Tak for en fantastisk dag drenge. Vi glæder os allerede til at blive inviteret til løb i Ellemarken igen til næste år!

Ellemarken-drenge vil aktivere Køge-borgerne


Se film fra dagen