14-årige Tilde Thillgren var i praktik hos Mind Your Own Business i uge seks, hvor hun som en del af teamet fik indblik i samarbejdet med unge drenge og iværksætteri. I et essay fortæller hun her om at møde drengene og opleve, hvordan de arbejder i en mikrovirksomhed.
Frivillighed, partnerskaber, projektkoordinering, kommunikation og mikrovirksomheder.
Det er nogle af de temaer, som 14-årige Tilde Thillgren fra Vanløse arbejdede med, da hun i uge seks var i erhvervspraktik hos os i Mind Your Own Business. Med nysgerrighed og gode spørgsmål gik hun til samarbejdet, da hun mødte drenge, venturepiloter og en mentorvirksomhed og fik indblik i, hvordan vi arbejder som organisation.
Tirsdag aften var Tilde med drengene fra mikrovirksomheden Mon Ami på besøg hos mentor-virksomheden KPMG i Nordhavn. Her fortæller hun om alt det, som gjorde indtryk.
Tilde fortæller:
Essay om praktikforløb hos MYOB
Virksomhedsbesøg hos mentorvirksomheden KPMG
I tirsdags var jeg, sammen med mikrovirksomheden Mon Ami, ude og besøge deres mentorvirksomhed KPMG. Vi ankom og blev budt velkommen af en masse glade mennesker, både venturepiloter, drengene og folkene fra KPMG.
Vi satte os til rette rundt om et langt bord, der var anrettet med slik, sodavand og andre snacks. Først var der et oplæg, og jeg var virkelig overrasket over, hvor meget drengene fokuserede og var interesserede i, hvad der blev snakket om.
De blev nu delt op i mindre grupper, og der var en rundvisning i den store bygning. Drengene kiggede fascineret rundt, og jeg kunne tydeligt mærke en vis interesse fra deres side, da de blev vist rundt i de forskellige afdelinger.
De fik et indblik i, hvordan deres egne afdelinger går igen i en så stor international virksomhed. Da rundturen var slut, var vi nået til det punkt, de fleste af drengene så som turens højdepunkt, Virtual Reality-spillet.
Hver især skulle de igennem en bane, hvor de skulle smadre og undvige kasser, der kom flyvende mod dem. De bakkede alle sammen hinanden op, men var også gode til at grine af sig selv, hvis de lavede en fejl. Drengene grinede, råbte, og man kunne tydeligt se, at de hyggede sig helt vildt meget i hinandens selskab. Vi sluttede af med at spise aftensmad i kantinen, hvor drengene havde mulighed for at slappe af og få snakket med hinanden.
Udover hvor sjovt jeg kunne se, at drengene havde det under Virtual Reality-spillet, var det også tydeligt for mig at se, at de lærte noget. Jeg var rigtigt overrasket over deres engagement, især fordi det var en sen aften, og at noget af materialet måske kunne være en lille smule tungt.
Til sidst da vi evaluerede aftenen, bed jeg også mærke i, at en af drengene rent faktisk syntes, at rundturen, hvor de havde snakket med forskellige afdelinger, havde været det fedeste. Det gav mig et indtryk af, at drengene rigtigt gerne vil det her, og jeg syntes, det var så spændene at være med derude.
I forhold til at disse drenge er markeret, som at de kommer fra et udsat boligområde, og derfor måske har lidt problemer, var jeg helt vildt imponeret over, hvordan de greb forløbet an. Efter jeg kom hjem fra KPMG, har jeg tænkt meget over det, for der er virkelig mange fordomme omkring de her drenge, både i gadelivet, men også at de ikke er egnet i uddannelsessystemet.
Jeg kender mange drenge på samme alder som dem fra Mon Ami, der er omkring de 13 til 14 år, og jeg synes, at de klarede det mindst ligeså godt, som jeg havde regnet med, at andre teenagedrenge ville. Det havde jeg faktisk ikke selv regnet med, da jeg altid har haft det indtryk af, at drengene ikke kunne koncentrere sig om noget fagligt i mere end fem minutter.
Jeg tror, at det er rigtigt, at drengene måske ikke er de bedste i skolen, men jeg tror mest af alt, det er fordi, systemet giver op på dem, for det burde jo være en kæmpe øjenåbner for alle, når de ser, hvor godt drengene klarer sig i programmet, og jeg tror helt bestemt også, at det påvirker alle drengene omkring dem, der er med, da der bliver skabt en fælles tiltro til, at de kan noget.
Alt i alt blev jeg positivt overrasket over turen, og det var over alle mine forventninger, både selve turen til KPMG, men også bare det at møde drengene og få lov til at se hvordan de arbejde sammen.
Her kan I se den gode video, som Tilde filmede med drengene fra Mon Ami under besøget.