You are currently viewing Lokale samarbejdspartneres engagement  fremmer unge drenges positive udvikling

Lokale samarbejdspartneres engagement fremmer unge drenges positive udvikling

Tamaani suleqatigisat aallussinerisa Nuummi nukappiaqqat pitsaasumik ineriartornerat siuarsarpaa

Maja og Agathe er lokale samarbejdspartnere i mikrovirksomheden Qasujaallisarta i Nuuk. De er de daglige kendte ansigter i ungdomsklubben NUiF og fluerne på væggen under arbejdsgangene i mikrovirksomheden, hvor deres primære opgave under forløbet er at støtte og motivere drengene.

[faktabox align=”right” class=”red”]DEN LOKALE SAMARBEJDSPARTNER

  • De lokale samarbejdspartnere arbejder i dén fritids- eller ungdomsklub, hvor drengene bliver rekrutteret.
  • De er med til at rekruttere drengene til Mind Your Own Business, via deres kendskab til de lokale ungdoms- og fritidsklubber.
  • De kender drengene, deres hverdag og ved, hvilke udfordringer drengene står overfor samt hvilke ressourcer de besidder.
  • De er med til hver arbejdsgang og følger drengene tæt under hele forløbet.
  • De bidrager med deres faglige pædagogiske viden og er sparringspartnere for Mind Your Own Business, venturepiloterne og erhvervsmentorerne.
  • De bistår med den praktiske planlægning samt kontakten til skole og hjem, i forbindelse med aktiviteter i Mind Your Own Business.[/faktabox]

TÆT KONTAKT I DAGLIGDAGEN

Agathe og Maja ser altid frem til tirsdagen. Det er et afbræk fra hverdagen, og så er det sjovt og spændende at opleve den udvikling, som drengene gennemgår i etableringen af deres mikrovirksomhed. Tirsdagen starter altid med en tur ud og handle snacks – der skal være lidt mundgodt til arbejdsgangen. Herefter tager de på deres sædvanlige rute og henter de drenge, som har behov for et lift i bil til klubben. I dag er vi taget med dem på tur, for at opleve det med egne øjne.

”Vi nyder altid køreturen med drengene, for der har vi plads til en lille snak. Vi hører om, hvordan de har det, hvordan deres uge er gået og det styrker vores relation til hinanden”, fortæller Agathe.

Det er tydeligt at mærke på Agathe, at drengene betyder meget for hende. Hun emmer af ro, overskud og eftertænksomhed, som uden tvivl har en positiv effekt, på stemningen under arbejdsgangene i mikrovirksomheden.

Under det første Mind Your Own Business-forløb i begyndelsen af 2019 fulgte Agathe med fra sidelinjen. Hun blev nysgerrig på Mind Your Own Business fordi hun kunne se, at arbejdet i mikrovirksomheden havde stor værdi for drengene.

”Jeg kendte ikke så meget til udviklingsforløbets rammer, men jeg vidste at drengene skulle starte deres egen mikrovirksomhed. Jeg syntes det var spændende at se, hvordan drengene udviklede sig. Jeg var derfor ikke tvivl, da jeg blev spurgt om jeg ville være kontaktperson for drengene i NUiF, da de nye forløb startede sidste efterår”, fortæller Agathe.

Maja var kun lige startet i klubben NUiF, da hun blev tilknyttet som lokal samarbejdspartner. Med sin sprudlende energi og gåpåmod, fik hun hurtigt skabt en god kontakt med drengene. Som lokal samarbejdspartner så hun muligheden for at lære drengene bedre at kende i andre rammer, end dem i ungdomsklubben. Hun bemærkede hurtigt den positive udvikling hos drengene og at der blev skabt et stærkt sammenhold mellem drengene, venturepiloterne og erhvervsmentorerne, når de arbejdede sammen.

”Det er tydeligt at mærke, at drengenes ambitioner er blevet større. De er begyndt at sætte sig selv nogle personlige mål, såsom at få bedre karakterer i skolen eller et ønske om at få sig et arbejde udenfor skolen. Deres koncentrationsevne har også forbedret sig , så de kan fokusere i længere tid på en opgave og afslutte den. De er begyndt at sige deres mening højt og er begyndt at udfordre sig selv noget mere. På områder hvor de måske ikke følte sig stærke før, har de nu fået et helt andet drive”, fortæller Maja begejstret.

DRENGENES UDVIKLING

Agathe har fulgt nogle af drengene i mange år og hun kan se, at drengene har rykket sig meget ved at prøve kræfter med iværksætteri og etablere deres egen mikrovirksomhed.

”Man kan virkelig se drengenes individuelle færdigheder, og vi kan se, at de bliver dygtigere, jo længere de kommer i processen med deres mikrovirksomhed. Vi glæder os allerede til næste sæson, hvor endnu flere drenge kan få glæde af at udvikle et produkt,” fortæller Agathe.

Social teambuilding NUiFNogle af drengene har været meget tilbageholdne, men har nu åbnet sig mere op og er blevet mere nysgerrige på at lære nyt. Drengene har fået øget tillid til andre, de har fået mere gåpåmod og øget selvtillid. De drenge der har været urolige, er blevet mere rolige. Generelt oplever Agathe og Maja, at drengenes motivation og ambitioner for at nå i mål med deres mikrovirksomhed, kun er blevet højere som månederne er gået siden de startede i september.

Det tætte samarbejde med lokale samarbejdspartnere er fundamentalt for forløbets succes. Det er deres ekspertise, viden og deltagelse, der er med til at fremme et positivt og udviklende forløb for drengene og i sidste ende dét, som er med til at give drengene de bedste rammer til at gøre deres idéer til virkelighed.

Mind Your Own Business er taknemmelige for det tætte samarbejdet og ser frem til at samarbejde med flere af Nuuks klubmedarbejdere i fremtiden.