You are currently viewing Copenhagen League tester deres koncept inden kulminationen i maj

Copenhagen League tester deres koncept inden kulminationen i maj

Fodboldturneringen er i højeste gear, da vi træder ind i hallen. Direktøren fra Copenhagen League, Burak, kommer os i møde med et stort smil. Han er glad i dag – og med god grund.

På kun få måneder har han sammen med kollegaerne i Copenhagen League ikke alene fået arrangeret en fodboldturnering for teenagere i København. Den er også populær. Med navne som Street Guys, FC Øbroerne, Amager Allstars og B93 har i alt 13 hold meldt sig til dagens turnering.

Det sjoveste fra dagen var at se, at vi som en gruppe drenge i alderen 13-15 år, kan skabe et så stort event på så kort tid”, fortæller Burak.

Copenhagen League er en del af denne sæson på Mind Your Own Business Programmet og har dermed kun været i gang med deres mikrovirksomhed siden efteråret.

Samarbejde med Street Society

Udover den ugentlige støtte, som drengene får fra deres frivillige venturepiloter, indgik de op til turneringen et samarbejde med Street Society, en lokal non-profit organisation. De gav dem i ugerne op til sparring og gode råd til afviklingen af fodboldturneringen og var også med på selve dagen.

”Det er gået rigtig godt” , fortæller Reda fra Street Society. ”Der har været stor opbakning med hold helt fra Tingbjerg og Amager” , siger han og understreger dermed, at det ikke kun er de lokale drenge fra området som har hørt om turneringen.

”Vi har været ude med plakater rundt omkring, det er derfor der er så mange” , forklarer Malak fra Copenhagen League.

Den vigtige sparring

Samarbejdet med Street Society bidrog med vigtige inputs, fortæller Cathrine, der er frivillig venturepilot. ”Street Society hjalp drengene med at lave ændringer i kampplanen i sidste øjeblik, da der var et par aflysninger fra nogle hold. Turneringen gik i gang lidt forsinket, men derefter kørte det og kampene blev afviklet super fint.”, beretter Cathrine.

Dos and don’ts

Fra dommerpanelet styrede Malak, Albert og Mohammed sammen med frivillige fra Street Society slagets gang. Turneringen blev afholdt i to alderskategorier: 10-12 år og 13-15 år. Sammen med dommerne på banen, noterede panelet point score og holdte styr på rækkefølgen af holdene på banen. 1. og 2. pladsen blev tildelt medaljer og biografbilletter, som mikrovirksomheden havde skaffet i sponsorgave.

”Drengene gjorde en fin indsats. Nogle havde meget klare roller. Albert styrede pointtavlen. Hadi var dommer. Burak havde overblikket. Andre igen var sådan lidt all around.”, forklarer Cathrine om de mange roller på dagen.

Det vigtigste vi lærte var, at vi nok skal tage mere hensyn til, hvor lang tid folk skal vente. Og når de venter, hvad de så kan lave imens. Så vi skal sætte lidt mere fokus på underholdningen.”, fortæller Burak efter turneringen.

Cathrine har observeret det samme og er enig. Hun har også bemærket nogle praktiske detaljer, som de internt skal forberede sig bedre på til næste turnering: ”Vi skal have lavet en oprydningsplan og en tydeligere ansvarsfordeling.”

Både Cathrine og Burak er dog enige om, at dagens turnering samlet set er forløbet rigtig fint, og at det de skal arbejde videre på er de små skønhedsfejl. Og det var netop det primære formål med af afholde en prøveturnering. Sammen er de blevet meget klogere på, hvad det kræver at lave en succesfuld fodboldturnering for teenagere i København.

Den store turnering i maj

Til maj afholder Copenhagen League deres store fodboldturnering – og alle er velkommen! Følg med her på siden og send gode vibes til drengene i Copenhagen League med en tommel op.