Otte nye mikrovirksomheder ser dagens lys

Til oktober skal drengene tilsammen starte otte nye mikrovirksomheder i henholdsvis Køge, Amager og Valby i København, Høje Tåstrup, Horsens, Randers, samt Tilst og Trige ved Århus.

Lige nu arbejder drengene derfor hårdt for at finde frem til den idé, som skal gøre netop deres mikrovirksomhed til noget ganske særligt.

Fra brainstorm til idé

For at finde den helt rigtige idé, afholder drengene på de indledende møder brainstorms, for at få genereret så mange idéer som muligt – fra det mindste produkt, til det største event.

For at give frit løb for de mange idéer arbejder drengene i denne fase både hver for sig og i mindre grupper. Efterfølgende gennem øvelser sporer drengene sig ind på den endelige favorit. I udvælgelsesprocessen arbejder drengene med at vurdere de forskellige idéers udtryk og salgbarhed samt hvilke arbejdsopgaver, der skal varetages i forbindelse med udviklingen af deres egen mikrovirksomhed. I processen fremlægger drengene deres idéer for hinanden og øver sig i at argumentere for, hvorfor de synes at netop den idé de har valgt er den bedste.

Film fra tidligere mikrovirksomheder

Tanken bag idéen

Beslutningen om den endelige idé træffer drengene i fællesskab og med afsæt i det, der optager deres hverdag. På den måde bliver idéerne også et udtryk for, hvad der rører sig i drengenes område, og hvad det er drengene mener, at netop deres mikrovirksomhed kan bidrage med.

Gennem de kommende syv måneder skal de unge iværksættere i samarbejde med et team af frivillige venturepiloter udvikle og opbygge deres mikrovirksomheder.

Følg med når vi løfter sløret for drengenes virksomhedsidéer og læs med om mikrovirksomhedernes udvikling her på siden og på Facebook.