Syv måneders hårdt og frugtbart arbejde blev hyldet på Business Award 2013

Via præsentable stande, modige mundtlige oplæg og fire flotte film fik den ca. 100 mand store forsamling et godt indblik i mikrovirksomhedernes og drengenes udvikling. Produkterne befandt sig alle i det socialøkonomiske felt, og innovations- og ambitionsniveauet var højt.

Det var en feststemt og højspændt sal, som forventningsfuldt fik et indblik i de fire mikrovirksomheder, som var centrum for dagens begivenheder. Med repræsentanter fra både Gellerup i Århus, fra Nøjsomheden i Helsingør samt Nørrebro og Tingbjerg var den geografiske spredning den største i Mind Your Own Business’ historie.

Socialt iværksætteri på højt plan

Det høje innovationsniveau viste sig ved, at Helsingør-drengene fx havde fået etableret Danmarks første Love Your Hood-day, som via et årligt event vil sætte fokus på positive fortællinger og fremelske ejerskab for ens eget nabolag eller ‘hood’. Desuden blev begrebet ‘coolgørlighed’ for første gang introduceret i det danske sprog. Det kommer fra Gellerup-drengene fra Be There for Each Other, som med deres forretningsbevægelse vil gøre det cool at hjælpe andre mennesker.

Ambitionsniveauet var ligeledes højt i år. Tingbjerg-drengene vil med deres mikrovirksomhed B-N1C3 (Be nice) stoppe al mobning, først i Tingbjerg siden i hele Danmark. Nørrebroløbet går som sædvanligt op imod mediernes til tider ensidige fortællinger om deres bydel. Som en efterhånden meget stærk bastion i København har drengene fra Gadepulsen igen i år gået i front for at fortælle positive historier fra deres elskede Nørrebro. Budskaberne kom stærkt frem med drengenes nærvær og entusiasme og deres flotte præsentationer og stande.

Eksternt dommerpanel uddelte priser

Vanen tro skulle der på dagen uddeles en række priser. Der var priser til alle mikrovirksomheder samt Mind Your Own Business’ særlige ærespris til en mikrovirksomheder, som havde udmærket sig på særlig vis. Priserne blev uddelt af et frivilligt eksternt dommerpanel bestående af Outlandish-sanger og iværksætter Waqas Ali Qadri, komiker og journalist Sebastian Dorset, Per Larsen, formand for Børnerådet, Thomas Bagge Olsen, bestyrelsesformand i Vinderstrategi A/S og Lars Jannick Johansen, Adm. Direktør i Den Sociale Kapital Fond.

Per Larsen udtrykte efterfølgende sin begejstring for Mind Your Own Business: “Det er jo et eventyrligt projekt, som vi må håbe fortsætter i fremtiden. Det har allerede skabt en masse positive ringe i vandet, og man kan jo især i dag se den positive udvikling, som drengene har gennemgået.”

Priskategorier og fordeling:

  • Prisen for socialt engagement: B-N1C3
  • Innovationsprisen: Be There for Each Other
  • Brandingprisen: Love Your Hood
  • Bæredygtighedsprisen: Nørrebroløbet 2013
  • Æresprisen: B-N1C3

En overrasket æresprismodtager

Muteen fra B-N1C3 havde ikke turde håbe på at vinde æresprisen, men den har givet et ekstra boost ift. det videre arbejde: “Vi havde besluttet at fortsætte arbejdet efter Business Awarden, men efter denne pris vil vi knokle ekstra hårdt for at nå vores mål om at stoppe mobning.” Hazim, Venturepilot i Tingbjerg, var ligeledes overvældet over projektets positive effekt og virkelig imponeret over drengenes indsats og fællesskabet i gruppen: “Det har været en fornøjelse at mødes med drengene hver tirsdag. Det har været al tiden værd, og jeg tror jeg har lært ligeså meget som drengene – hvis ikke mere.”
Fra holdet bag Mind Your Own Business skal lyde en kæmpestor tak til alle deltagere for en forrygende sæson. I har lagt et kæmpe og hjertevarmt engagement i projektet, og det er vi jer meget taknemmelige for.

Se flere billeder fra dagen på facebook