Adam i skolepraktik hos Mind Your Own Business

”Jeg hedder Adam, jeg 14 år og kommer fra Kokkedal. Jeg går i 8. klasse på Per Gyrum skole. Jeg er med i Je M’appelle Kokkedal og vi er i gang med at lave hættetrøjer.”

Skolepraktik i Mind Your Own Business

Adam er en af de 9 drenge fra Kokkedal, som har været med i Mind Your Own Business siden efteråret 2017. I denne uge har han været i skolepraktik ved Mind Your Own Busines, hvor Adam har indgået i det daglige arbejde. Han har deltaget i kommunikationsmøder, overtaget Mind Your Own Business Instagram profil, optaget videoer og redigeret dem, øvet sig på salgspitch og erfaringsudvekslet med Sheraz fra B-N1C3, en mikrovirksomhed som var med på Mind Your Own Business Programmet i 2013.

”Det har været rigtig sjovt og lærerigt at være i praktik hos Mind Your Own Business. Det sværeste har nok været at prøve at være med i møderne og skulle kunne følge med. Det er ikke fordi de ikke prøver at hjælpe, du ved jo bare ikke, hvad der er forgået ugen før. Så på den måde er det lidt svært at følge med. Jeg har lært, hvordan det er at være på en rigtig arbejdsplads, hvor vigtigt det er at tænke på andre end en selv og hvor effektivt man egentligt kan være, når man hjælper.”

”Der sker en masse fede ting. Først og fremmest; sindssyg fed udsigt og søde kollegaer. Og fedt at arbejde foran kammeret og fede samtaler. Det sjoveste var helt sikkert at filme med Akademiet. Vi filmede på en fed og sjov måde – en masse fede steder og en masse sjove klip.”

På Akademiet har Adam givet gode råd til udviklingen af et nyt netværk for alle drenge, som har været med i Mind Your Own Business. Her var Adams erfaring fra Je M’appelle afgørende: ”Jeg kunne bruge en masse ting (fra arbejdet i Je M’appelle red.) eksempelvis, har jeg kunne svare på nogle ting, de skulle vide på Mind Your Own Business kontoret, og en masse andre ting. 

Mit stærkeste argument for at man skulle søge praktik hos Mind Your Own Business er, at det er super fedt og underholdende. Der er en masse søde mennesker som hjælper, og som er positive og kommer glade på arbejde hver dag.

Hverdagen i Kokkedal

”Når jeg ikke er i skole eller arbejder i Je M’appelle kan jeg godt lide at tage ud med mine venner eller lave mine lektier, så de er færdige eller bare slappe af nogle dage. Ellers hygger jeg med min familie og ser en god film”.  Hygge og fritid foregår i Kokkedal hvorfra drengene fra Je M’appelle kender hinanden.

”Jeg ville beskrive Kokkedal, som et dejligt sted, okay tæt på de fleste ting. Det er et stille og roligt sted, hvor en masse drenge med anden etnisk baggrund bliver stemplet, som kriminelle af andre. Det et sted hvor mange faktisk er gode, selvom nogen ikke er, et sted hvor en masse har drømme, og skulle have noget at have sagt, en masse mennesker kender hinanden og alle hilser og hjælper hinanden der henne.”  beskriver Adam.

I baglandet får Adam en masse støtte. ”Min familie er rigtig stolte over, at jeg er med i MYOB. De siger, at det er en god mulighed for at udvikle min viden. De støtter op om det, fordi så er jeg ikke bare udenfor med vennerne, men så arbejder jeg med at udvikle en virksomhed, som måske kunne blive til noget meget stort i fremtiden.

Je M’appelle – en mikrovirksomhed med store ambitioner

”Da jeg først hørte om chancen blev jeg rigtig glad, jeg tænkte, at det ville være rigtig fedt at lave et produkt, jeg selv ville kunne lide. Jeg gik og tænkte lidt over, hvad der ville være fedt at lave og sælge. Vi blev senere hen kaldt til samtale. Da vi sad til det her møde lød det samme spørgsmål en masse gange; ”Tjener vi penge på at være med?” og det samme blev svaret; ”nej”. En masse hoppede så ud, men vi andre blev fordi vi gerne ville lave noget fedt”, forklarer Adam, om Je M’appelles spæde begyndelse. Drengene har helt bestemt fat i den lange ende. De vil lave et tøjmærke og det skal have et fedt budskab, som giver genlyd.

”Je M’appelles budskab er at alle er ens lige meget hvor du fra, det vi mener med det er, at hvis du er brun, hvid eller gul, er vi alle ens inden i. Så hvis man køber vores trøjer, er du med til at ændre Danmark/verden på en god måde. Og Je M´appelle betyder også, ”jeg hedder” på fransk og når du præsenterer dig selv, siger du jo jeg hedder. Så der er en sammenhæng mellem budskabet og navnet,” fortæller Adam.

Velkommen til Je M’appelles maskinrum


”Vores mål i Je M´appelle er at få spredt vores budskab hurtigst muligt, så folk ved at vores trøjer ikke bare er en trøje, men noget du kan tage på, for at sprede et vigtigt budskab og at man samtidig kan se godt ud”, fortæller Adam. Drengene er derfor ved at planlægge en stor release party i marts hvor de første kunder kan købe deres trøjer.

”Jeg sidder i afdelingen Salg og Sponsorer. Jeg er selv salgschef, og jeg skal sælge vores trøjer og sørge for, at folk vil købe og sponsorere dem. Vi sørger for, at budskabet og trøjerne bliver sponsoreret af andre store tøj virksomheder.”  I salgsafdelingen i mikrovirksomheden sidder Adam hver torsdag og får gode råd fra venturepiloterne, som støtter drengene i udviklingen af J M’appelle. Drengene suger til sig og Adam er gået ind i Je M’appelle med ambitioner; ”Jeg kunne godt tænke mig at lære noget mere om forretning og blive bedre til at starte en virksomhed op, for det er en drøm jeg har i fremtiden. Det er jo også en masse god erfaring igennem tiden, som kan hjælpe en med uddannelsen.”

Det sjoveste i Je M´appelle er helt klart, når vi diskuterer en masse forskellige ting, som vi bliver klogere på. Det sværeste er nok at få folk til at forstå vores budskab og forstå sammenhængen mellem navnet og logoet, og hvorfor vi har valgt det.

Ugen er nu gået og vi siger tusind tak til Adam, for den store indsats, alle de gode råd og for at være en god kollega.

Læs om Abdis praktik