You are currently viewing “I Microsoft vil vi vise drengene, at vi kan være en fremtidig arbejdsplads”

“I Microsoft vil vi vise drengene, at vi kan være en fremtidig arbejdsplads”

Hvad har overrasket dig mest i dag?

Det er Cecilie Fog som stiller spørgsmålet. Hun er manager i kundesucces i Microsoft og er nysgerrig på at høre, hvad drengene synes om dagens workshop netop hos Microsoft.

Der bliver først stille i rummet. Alle tænker.

Dagen har budt på mange nye øjenåbnere og aha-oplevelser. Ikke kun for drengene og de frivillige venturepiloter, som er på besøg hos Microsoft, men også for Microsoft-medarbejderne selv.

[breaker id=”18639″]

Mikrovirksomheden StickerTracker på besøg ved Microsoft
Drenge og frivillige venturepiloter bliver vist rundt i Microsoft Technology Center.

MICROSOFT ER SOM ET TEKNOLOGISK SLARAFFENLAND

De unge iværksættere fra Helsingør er helt opslugte af de mange gadgets i Microsofts Technology Center, som fylder hylderne omkring dem.

I deres egen mikrovirksomhed, Tech Qube, arbejder drengene på at udvikle et klistermærke, en såkaldt StickerTracker, med en indbygget chip, som via en app på mobilen kan hjælpe dig med at finde ting, som du troede, du havde mistet.

[faktabox align=”right” class=”red”]       Tre hurtige om mikrovirksomheden Tech Qube

  • Mikrovirksomheden Tech Qube er etableret af ni drengene fra Vapnagård i Helsingør.
  • Drengene er ved at udvikle et klistermærke med en mikrochip, som du kan spore via en app på din mobiltelefon.
  • Drengene er en del af MYOB Programmet som siden 2010 har samarbejdet med 648 om at etablere 80 mikrovirksomheder i Danmark og Grønland. [/faktabox]

Ken Hyld, der er teknologisk arkitekt i Microsoft, byder drengene indenfor i en verden af kunstig intelligens. I en lind strøm hiver han den ene gadget frem efter den anden, og viser drengene hvor langt de i dag er kommet med at udvikle teknologi, som kan løse nogle af de mange udfordringer, der er i verden – og også med at finde ejendele.

Yousef Elnono, der sammen med Cecilie Fog og kollegaen Bjarke Larsen har været med til at planlægge dagens workshop, følger intensivt med, når Ken fortæller.

Ken Hyld, teknologisk arkitekt i Microsoft, giver drengene tips til at udvikle deres teknologiske klistermærke, der skal kunne spore glemte ting.

Selvom Yousef har arbejdet i Microsoft i knap tre år, så bliver han stadig overrasket over, hvor hurtig udviklingen af nye teknologier sker.

Jeg er rigtig glad for, at vi kan byde drengene indenfor i Microsoft Danmark, og vise dem, at en af verdens største teknologi virksomheder, kan være en fremtidig arbejdsplads for dem,” fortæller Yousef Elnono.

Han er IoT specialist og hjælper til daglig kunder indenfor såkaldt netværksteknologi, hvor det er muligt at forbinde fysiske ”ting” til internettet, med det formål at overvåge og styre dem digitalt.

Jeg bliver stadig overrasket over, hvor hurtigt den yngre generation forstår teknologi. Det er som om, de forstår koncepterne bedre og bliver ikke skræmt af nye teknologier”, siger Yousef.

Drenge der smiler på besøg ved Microsoft
Drengene fra mikrovirksomheden Tech Qube på besøg ved Microsoft.

FAIL FAST, FAIL CHEAP – SÅDAN BYGGER DU EN HURTIG APP

At den teknologiske udvikling går stærkt, er der ingen tvivl om.

For blot få år tilbage, var det at bygge en app en lang og dyr proces. Men nu er det blevet meget nemmere og langt hurtigere. Blandt andet takket være Microsofts PowerApp-program.

Det får drengene mulighed for selv at prøve, da Patrick Kitchell, der er teknisk specialist, introducerer dem til programmet. I opbygningen minder det lidt om PowerPoint, og er meget brugervenligt. Her kan drengene hurtigt bygge en app-skabelon med indhold og data, teste af og rette til.

Dét er selveste opskriften på hurtig udvikling ifølge Patrick, der oprindeligt kommer fra USA:

fail fast and fail cheap,” siger han, og supplerer: først skal du have det til at virke, derefter kan du arbejde på et flot design.”

[breaker id=”18641″]

DIN MOBILTELEFON ER EN AVANCERET ’INTERNET OF THINGS’ ENHED

For at hjælpe drengene videre med at udvikle deres StickerTracker, sender Yousef dem på en mission i Microsoft.

Først skal de dog lave deres mobiltelefoner om til en såkaldt IoT-enhed. Med Internet of Things (IoT) – eller tingenes internet, som det hedder på dansk – er det muligt at forbinde teknologiske produkter via internettet, hvor forskellige enheder kan opsamle og udveksle data, og bagefter gøre en ny handling mulig.

En moderne mobiltelefon, fortæller Yousef, er en af de mest avancerede IoT-enheder, vi har i dag.

For eksempel er der lyspærer, som du kan forbinde til sit internet i hjemmet og styre via din smartphone, når du er på farten. Og dét er præcis det tingenes internet kan.

Yousef laver deltagernes mobiltelefoner om til IoT-devices
Yousef laver drengene og venturepiloten Hennings mobiltelefoner om til Internet of Things, IoT-enheder.

MISSION TINGENES INTERNET: FIND HENNING

Internet of Things er kompleks teknologi som kan spænde fra hardware og software til cloud. Men det skræmmer ikke drengene bare at kaste sig ud i det,” fortæller Yousef.

Ved at monitorere og kontrollere deres mobiltelefoner gennem Microsofts cloudløsning, Azure, sender Yousef derfor drengene på mission ”Find Henning”.

Henning er en de frivillige venturepiloter fra mikrovirksomheden Tech Qube, som har gemt sig et sted på Microsoft.

Med adgang til GPS-data fra Hennings telefon får drengene mulighed for at teste, hvad deres eget klistermærke skal kunne. Det giver et godt grundlag for at snakke om emner som batterilevetid, præcision af GPS og personfølsomme data,” forklarer Yousef.

Foto: drenge og Yousef foran Microsoft
Yousef og drengene på mission: Find Henning.

Og dét giver rigtig god mening for drengene. For selvom de finder Henning efter syv minutter, erkender de, at det ikke er så nemt, som de havde troet. Det er nemlig ikke nemt at bruge GPS til at finde noget, der er så tæt på dig selv, for den slags nærpræcision har almindelige mennesker ikke adgang til.

Det slår dog hverken drengene eller medarbejderne i Microsoft ud. Det er blot endnu en udfordring, som det gælder om at finde en teknologisk løsning på.

Bjarke Larsen, der er specialist i Azure, er begejstret for drengenes engagement:

[faktabox align=”right” class=”red”]       Fire hurtige om mentorvirksomheden Microsoft

  • Microsoft er en af verdens største it-firmaer med hovedkontor i USA.
  • Microsoft Danmark er et datterselskab, som blev oprettet i 1989.
  • På verdensplan har Microsoft over 182.000 medarbejdere. Heraf 850 medarbejdere i Danmark.
  • I Microsoft har alle medarbejdere mulighed for at få tre fridage om året til at lave frivilligt arbejde. [/faktabox]

Det har været virkelig fedt at have jer på besøg her i dag. Det er skønt at se, hvordan I bare kaster jer ud i alt det her, som faktisk for mange mennesker er meget komplekse emner,” siger Bjarke til drengene.

For drengene har besøget hos Microsoft været fuld af overraskelser.

Mange af dem havde forestillet sig, at det ville være et kontor fuld af en masse programmører bag en skærm. Nu ved de, at det er meget mere end det.

Jeg føler mig stolt og privilegeret over at arbejde på en arbejdsplads, som giver mig muligheden for at bruge min tid på initiativer, jeg synes er vigtige. Jeg ville ønske, at jeg kunne have været en del af et program som Mind Your Own Business, da jeg var ung,” Siger Yousef.

Microsoft hovedkontor i Danmark.

——

På vegne af Mind Your Own Business skal lyde en stor tak for det gode samarbejde med Microsoft og deres store engagement. Og så glæder vi os selvfølgelig til at følge drengenes rejse i udviklingen af deres StickerTracker. Følg med her på siden og vores sociale medier, når vi deler nyheder fra drengenes mikrovirksomhed.