Til netværksmøde i HB Køge

Når man har en fodboldklub til mentorvirksomhed, hvad er så bedre end at blive inviteret med, når der afholdes møde for klubbens sponsorer, og dermed regionens stærkeste erhvervsnetværk, til en snak om lokal forretningsudvikling?

Det oplevede drengene fra mikrovirksomheden Run Køge Run, da HB Køge inviterede indenfor til det månedlige møde i Netværket – HB Køges sponsorkreds bestående af 225 lokale erhvervsfolk – i boldklubbens hovedkvarter. Her bød formanden velkommen og introducerede mikrovirksomheden for de øvrige medlemmer. Herefter blev drengene sammen med deres frivillige venturepiloter kastet ud i netværksgrupperne.

Vi blev fordelt i tre forskellige grupper, ved tre forskellige borde, hvor der sad seks andre virksomheder. Vi præsenterede vores virksomhed, hvad vores løb går ud på, og hvorfor vi laver det. Mange var meget interesserede i at blive sponsorer, og spurgte ind til hvad det ville kræve af dem at være sponsorer. Så vi gav dem en flyer, vi har lavet om at være sponsor, og vi udvekslede visitkort, og de sagde, at vi bare kunne ringe til dem når som helst”, fortæller Muhammed på 15 år, som til daglig går i 9. klasse på Ellemarkskolen og er medstifter af Run Køge Run.

Run Køge Runs hjemmeside

Den bedste oplevelse

Spørger man Muhammed om, hvad der særligt gjorde indtryk på ham på aftens møde, er han ikke i tvivl:

Det bedste for os ved arrangementet var at opleve et rigtigt forretningsmøde. At få et indtryk af, hvordan den slags foregår, til når vi skal ud og snakke med flere sponsorer. Før var vi nervøse for, hvordan vi ville blive taget imod; at vi ville blive ignoreret, men det skete slet ikke. Alle vi snakkede med var rigtig flinke, de smilede til os og lyttede til det, vi havde at fortælle. Og bagefter gav de os ros for at være gode til at præsentere uden at lyde alt for nervøse og for at have en god udstråling.”

At det var en god oplevelse, er Muhammed ikke alene om at mene. Anders Friis, som er drengenes mentor fra HB Køge, var også meget begejstret for aftenens arrangement:

Drengene var virkeligt fint klædt på og meget velforberedte. Det så supergodt ud, da de kom. Og så er de enormt høflige. Efter mødet kom en af vores sponsorer hen og sagde, at han syntes, at det havde været rigtig spændende at møde drengene, som havde gjort det virkelig godt. Og han var begejstret for, at vi som klub var med til støtte sådan et projekt. På den måde giver det også noget for os at være med. Personligt synes jeg også, at det er en meget lærerig oplevelse for mig selv og klubben. Man vil jo gerne sættes i forbindelse med det her, og vi vil rigtig gerne hjælpe de her drenge og føle, at vi på den måde er med til at gøre en forskel i vores lokalsamfund.”

HB Køge som mentorvirksomhed

Sponsorer og borgmestre

Med kun halvanden måned tilbage før løbet skydes i gang, har drengene et travlt program foran sig, men det mærker man ikke på Muhammed, der med sindsro i stemmen fortæller:

Vores plan nu er, at vi skal ud til 143 sponsorer. I sponsor-afdelingen har vi lavet flyers om tre forskellige måder man kan være sponsor – sølvsponsor, guldsponsor, og hovedsponsor. Vi håber, at så mange som muligt vil støtte op om vores løb.”

Og drengene har god grund til at være optimistiske, for i byen er der stor opbakning til deres initiativ:

“Vi har været til møde med borgmester Flemming Christensen, som har sagt, at han vil komme og skyde løbet i gang. Samtidig vil han opfordre alle medarbejdere i Køge kommune til at deltage i løbet. Tidligere borgmester Marie Stærke har også sagt, at hun og hendes familie vil komme og løbe med på dagen. Så vi glæder os bare rigtig meget, til alt det vi skal inden løbet, og til at løbet skal afholdes fredag den 12. maj i Ellemarken“, fortæller Muhammed afslutningsvist.

Vi er meget imponerede over jeres gå på mod og høje ambitioner, drenge. Og vi glæder os meget til at komme med til Run Køge Run i maj!