Drengene har skrevet forretningsplaner, samarbejdet hver eneste uge og er nået i mål med deres ambitioner for mikrovirksomhederne. Først på MYOB Programmet og de sidste otte måneder som en del af MYOB Akademiet, hvor Graduate Camp markerer, hvor langt de unge iværksættere er nået.
Meget er sket siden efteråret 2017, hvor arbejdet med at etablere deres egne mikrovirksomheder begyndte for drengene bag TRAP fra Aarhus, Je m’appelle fra Kokkedal og Integrity-X fra Valby.
I dag er de unge iværksættere blevet adskillige erfaringer rigere. Alt dette hyldes til Graduate Camp hos konsulenthuset KPMG i april. Her ser drengene med stolthed tilbage på alt det, de har opnået, under en række workshops. Og de planlægger, hvordan de vil føre mikrovirksomhederne videre på egen hånd i fremtiden.
”Vi er utroligt stolte af at se, hvor I står i dag. I er en gruppe meget ambitiøse og hårdarbejdende iværksættere. I har vist, at I kan og vil, og at I ikke er bange for at udvikle jer. Vi har glædet os meget til i dag og til at fejre jer og alt den energi, I har lagt i jeres mikrovirksomheder,” siger Maria Kavita Nielsen, som er direktør i Mind Your Own Business, da hun byder drengene velkommen.
Fra scenen skal drengene præsentere deres største udfordringer, succeser og nye mål for et panel og for hinanden. I panelet sidder Henrik Mulvad, der er administrerende direktør i KPMG, Mohamad Awad, som er Manager i Transaction Support hos NREP A/S, og Maria Kavita Nielsen, der er direktør i Mind Your Own Business.
TRAP har produceret ny tøjkollektion
De er seks drenge fra Frydenlund i Aarhus, som har etableret mikrovirksomheden TRAP, der designer t-shirts, sweatshirts og hoodies med grafisk print. Den største læring for drengene har været at få struktur på deres arbejde og større disciplin til at nå i mål med de opgaver, de sætter sig for, fortæller Hamza fra scenen.
”Vi har arbejdet meget med, hvordan man går fra tanke til handling. I begyndelsen var det jo en drøm at producere tøj, men nu har vi prøvet at lægge en strategi og udføre de arbejdsopgaver, man skal løse for at nå i mål og gøre drømmen til noget ægte i ens hverdag,” siger han.
Drengenes næste mål for mikrovirksomheden bliver at få et tracksuit, som de har designet, i produktion. De har haft udfordringer med leverandøren af deres sidste kollektion, og derfor vil de finde en ny samarbejdspartner.
”Jeg synes, at jeres historie og brand er stærkt. I har lokalsamfundet med jer, og det gør jer til rollemodeller i området. I har lige fra starten vist, at I er detaljeorienterede og grundige, og det er en styrke, som I også skal bruge i fremtiden. I har formået at rejse jer, da I mødte problemer, så jeg er sikker på, at I kan nå jeres nye målsætninger, så længe I bliver yde den flotte indsats,” siger Maria Kavita Nielsen efter præsentationen.
Integrity-X har arrangeret gamingevents
Syv barndomsvenner fra Folehaven i Valby har etableret mikrovirksomheden Integrity-X. De har udviklet og afholdt tre events, hvor deres seneste i april samlede knap 200 gæster i Hafnia-Hallen. For dem har formålet altid været at skabe et sted, hvor man kan mødes om passionen for gaming og få nye venner.
”Vores største læring er nok, at man aldrig skal give op. Vi har virkelig lært at tage ansvar, forberede os og være tålmodige. Vi har tillid til hinanden både professionelt og som venner. Det er vigtigt, at når man møder problemer, så møder man dem sammen og finder en løsning sammen. Og så skal man huske at fejre sine sejre, altid,” fortæller Abdellah.
Drengene vil føre mikrovirksomheden videre. De har sat sig for at gentænke hele konceptet bag Integrity-X og overveje, hvilke slags events de vil afholde og for hvilke gæster i fremtiden. De har oplevet stor opmærksomhed fra mulige sponsorer og virksomheder, der vil booke dem til at facilitere oplevelser.
”Det kommer til at kræve hårdt arbejde, men vi ved, at vi vil det her, så nu skal vi bare finde en god ramme, som måske har nogle overraskelser med sig,” siger Tommy.
Det er imponerende, at Integrity-X har formået at skabe så mange partnerskaber med virksomheder og netværk til relevante mennesker fra gaming-branchen, mener Henrik Mulvad.
”I har et stærkt koncept, som jeg tror, I kan komme langt med. Der er i dag en stor interesse for gaming, og jeres koncept, som også handler om at samle folk i nye fællesskaber, tror jeg på. Bliv ved med at række ud til de mennesker, I gerne vil samarbejde med,” siger han.
Je m’appelle har designet tøj i ny kvalitet
De syv drenge bag Je m’appelle kommer fra Kokkedal og har designet t-shirts og sweatshirts i forskellige farver og print. Drengene beskriver også disciplin og gode samarbejder som nogle af de vigtigste læringer i arbejdet med at etablere og drive mikrovirksomheden.
”Jeg er blevet bedre til at tro på mine holdninger, når jeg har en ide. Så på den måde har jeg udviklet mine egne kompetencer. Det har givet mig selvtillid. Nu kan jeg bruge min viden fra Je m’appelle om markedsføring, som vi lærer om i skolen,” siger Yunus.
Drengene har både været omtalt i lokalavisen, haft besøg af TV2 Lorry og været gæster i radiostudiet hos The Voice. Det har været en del af deres markedsføringsstrategi, og det bliver de rost for af panelet. Je m’appelle vil fortsætte arbejdet og deres næste mål bliver at sælge deres to nye kollektioner i en webshop.
”I har stærke lederevner, når I uddeler opgaver og aftaler, hvem der gør hvad. Jeg tror, at det er en af grundene til, at I er kommet så langt og har haft stor succes med jeres salg. Derudover er I ekstremt gode til at komme i medierne. Det er flot – og en meget god egenskab at have, fordi I på den måde kan nå ud til jeres målgruppe og sprede budskabet om jeres tøj,” siger Mohamad Awad.
Graduate Camp er kulminationen på otte måneders dedikeret arbejde på MYOB Akademiet. Nu er drengene klædt på til at føre mikrovirksomhederne videre på egen hånd. Hos Mind Your Own Business glæder vi os til at blive ved med at følge de unge iværksættere og deres udvikling.