You are currently viewing “For vores virksomhed var det en super god oplevelse at have drengene på besøg”

“For vores virksomhed var det en super god oplevelse at have drengene på besøg”


“Jeg har altid haft en stærk social drivkraft i mig, og finder stor glæde i at arbejde sammen som gruppe mod et fælles mål,” siger Harald med et stort smil, da vi møder ham til en snak om samarbejdet med Cisco som mentorvirksomhed i Mind Your Own Business.

Harald Haldorsen er Sales Manager i software-virksomheden Cisco og teamleder i virksomhedens afdeling for Global Virtual Sales i Danmark og Norge. Og så er han erhvervsmentor for ti teenage-iværksættere fra Valby, der er ved at etablere deres egen mikrovirksomhed.

Drengene fra mikrovirksomheden REACH i Valby. Drengene i mikrovirksomheden REACH taler om muligheder og ønsker for deres produkt: en lokal sodavand.[/caption]

Iværksætteri som værktøj har stor impact på drengene

Grunden til, at jeg synes Mind Your Own Business er så fedt, er, at du kan se, hvor stor en impact det har for drengene. På bare få måneder kan jeg og mine to kolleger, som også er med i projektet, se, at vores indsats betyder noget, og at drengene rykker sig og lærer en masse,” fortæller Harald og tilføjer, at han også selv har lært meget af den umiddelbarhed og kreativitet, som drengene med deres unge alder bringer i spil i samarbejdet.

  • Mikrovirksomheden Reach er etableret af 10 drengene fra Folehaven i Valby.
  • Navnet REACH er inspireret af sloganet: “You can reach what you want”.
  • I mikrovirksomheden producerer drengene en lokal sodavand.
  • Drengene er en del af MYOB Programmet som siden 2010 har samarbejdet med 648 om at etablere 80 mikrovirksomheder i Danmark og Grønland. 

Drengene ser tingene på en helt anden måde, og lader sig ikke begrænse på samme måde, som jeg selv ville gøre,” forklarer han. ”Da vi i november var til Venture Camp hos BCG, hvor drengene skulle udvikle en forretningsplan for deres kommende virksomhed, var det virkelig brainstorm i frit ”flow”. Der var ingen, der sagde ”Ej, det kan vi ikke”, og lod i stedet tankerne flyde frit. Jeg ville helt sikkert være meget mere begrænset af potentielle udfordringer. Det minder mig om, at jeg er ved at blive gammel” siger han og griner.

Det er kun seks år siden han selv blev færdig som graduate i Cisco, og er på trods af sin ledertitel er han stadig en af virksomhedens unge medarbejdere. At han har gennemslagskraft og er god til at involvere kollegaer på tværs af virksomheden, er der dog ingen tvivl om.

Mange medarbejdere i Cisco vil samarbejde med drengene

Jeg har i flere år haft det som mit hjertebarn, at jeg gerne ville samarbejde med Mind Your Own Business som en del af Cisco’s ’Giving Back’,” indleder Harald og forklarer, at alle medarbejdere i Cisco igennem ’Giving Back’ får fem arbejdsdage om året til at lave frivilligt, samfundstjenstligt arbejde.


Han præsenterede derfor Mind Your Own Business for General Manager, Carsten Videkrantz, som hurtig var med på idéen. På et fællesmøde for hele virksomheden blev muligheden om at være mentor fremlagt og opbakningen fra medarbejderne var stor. I dag er i alt 28 medarbejdere på tilknyttet forløbet med drengene i Valby, hvoraf Harald sammen med to kollegaer fra fra Global Virtual Sales-afdelingen står for den primære dialog med drengene.

Tre iværksættere fra mikrovirksomheden Integrity-X holder inspirationsoplæg til Venture Camp hos Boston Consulting Group, november 2021. Tre iværksættere fra mikrovirksomheden Integrity-X holder inspirationsoplæg for de nye drenge til Venture Camp hos Boston Consulting Group, november 2021. Integrity-X laver gaming events og blev etableret af syv drenge fra Valby i 2017 på MYOB Programmet. I dag er drengene stadig aktive i mikrovirksomheden.[/caption]

Færdighedsbaseret frivillighed tiltaler både medarbejdere og ledelse

I Cisco var der for mange medarbejdere, der ville være med i projektet, så vi lavede et arbejdsrum, hvor alle kan komme med inputs og også være med, når vi fx inviterer drengene på virksomhedsbesøg, som vi gjorde i februar og skal igen til maj. Vi vil gerne vise drengene, at vi er en arbejdsplads med mange forskellige personlige og faglige profiler, og at der er mange veje hen til at arbejde i IT-industrien, samt at vi rigtig gerne vil have flere unge, kreative mennesker ind i branchen.”

Den store opbakning til Mind Your Own Business blandt medarbejderne, tror jeg, især skyldes muligheden for at lave færdighedsbaseret frivilligt arbejde, altså mulighed for at bruge sine faglige kompetencer direkte i samarbejdet med drengene. Det gør det både mere håndgribeligt at gå til arbejdet samtidig med, at det giver mulighed for at få finpudset sine egne faglige kompetencer, netop fordi vi samarbejder med en anderledes målgruppe, end vi er vant til. På den måde bliver inspirationen og samarbejdet en gensidig værdiskabelse”, fortæller Harald.

Drengene drømmer stort om deres mikrovirksomhed

Til drengenes besøg hos Cisco i februar planlagde Harald og kollegaerne en salgs-workshop. Med deres mikrovirksomhed REACH vil de 10 drenge fra Folehaven i Valby udvikle en lokal sodavand. En sodavand som ikke bare skal slukke tørsten hos de lokale beboere i området, men også vise, at man godt kan starte sin egen virksomhed, selvom man er ung. Virksomhedens navn er inspireret af sloganet: ”You can reach what you want.”


Drengene skal lave en lokal sodavand, og derfor aftalte vi at lave en workshop med fokus på at øve præsentationsteknikker, som de kan bruge, når de skal kontakte til lokale bryggerier med henblik på at etablere et samarbejde,” siger Harald, og fortsætter:

Det kan være rigtig svært at komme ud over rampen og række ud til mennesker, som man slet ikke kender. Derfor hjalp vi drengene med at forberede en kernefortælling og måder at komme i kontakt med potentielle samarbejdspartnere på.” Som privat øl-entusiast har Harald et rimelig godt kendskab til lokale mikrobryggerier, og giver drengene nogle gode bud på, hvordan de kan få sat gang i deres brygge-proces.

Mikrovirksomheden REACH fra Folehaven i Valby til Venture Camp hos Boston Consulting Group. Drengene fra mikrovirksomheden REACH i Folehaven, Valby.[/caption]

Virkelig god oplevelse at have drengene på besøg

Set med vores øjne i Cisco, var det en super god oplevelse at have drengene på besøg. Drengene fik i små grupper øvet sig på forskellige salgs-pitch, og de var bare så gode alle sammen! Det var virkelig en fornøjelse at opleve,” fortæller Harald, og skynder sig at erkende, at der var én enkelt ting, han ville ønske, han havde gjort anderledes:

Tre hurtige om mentorvirksomheden CISCO

  • Cisco er en multinational virksomhed med hovedkontor i USA.
  • Firmaet designer og sælger netværks- og kommunikationsteknologi.
  • På verdensplan har Cisco 70.000 medarbejdere, heraf sidder 153 i Danmark. [/faktabox]

Min største fejl på workshoppen var, at jeg havde glemt at købe slik,” siger han og ler. ”Så kan det være lidt hårdt at starte en workshop med en flok teenagere sent om eftermiddagen”. Han ler igen.

Men det husker jeg til maj, når vi inviterer drengene ind igen til en generalprøve før den store afsluttende Business Awards. Her vil vi rulle den røde løber ud og lade drengene præsentere deres forretningsidé samt hvor langt de er kommet med deres mikrovirksomhed foran et lille dommerpanel. Og så vil vi selvfølgelig fejre sammen med drengene – forhåbentlig ude på terrassen i solskinsvejr. Jeg er overbevist om, at de nok skal komme rigtig langt med deres mikrovirksomhed,” siger Harald med et stort smil.

På vegne af Mind Your Own Business skal lyde en stor tak for det gode samarbejde med Cisco og deres store engagement. Og så glæder vi og selvfølgelig til at smage drengenes sodavand. Følg med her på siden og vores sociale medier, når vi deler nyheder fra drengenes mikrovirksomhed.