Mentorvirksomhederne i Mind Your Own Business

Samarbejdet med mentorvirksomhederne er et essentielt element i ethvert Mind Your Own Business forløb. Her får alle mikrovirksomheder mulighed for at indgå i et samarbejde med en lokal mentorvirksomhed, der kan bidrage med rådgivning og ekspertise til drengene og de frivillige venturepiloter i udviklingen af deres mikrovirksomheder.

En hjørnesten i samarbejdet med mentorvirksomheden, er at drengene inviteres på et virksomhedsbesøg. Her får drengene et indblik i, hvordan man i en større virksomheden arbejder i afdelinger og løser opgaver, der minder om det drengene selv arbejder med på mikroplan. Gennem den personlige kontakt med mentorer fra erhvervslivet får drengene nogle rollemodeller, de kan spejle sig i og blive fortrolige ved.

Mentorvirksomheder i Mind Your Own Business

En gang mentorvirksomhed…

Siden 2010 har knap 30 mentorvirksomheder været med til at støtte lokale mikrovirksomheder i et Mind Your Own Business-forløb på otte måneder fra oktober til maj. I blandt den igangværende sæsons ni mentorvirksomheder er der fire gengangere fra tidligere år. Det gælder LaserTryk A/S som for tredje år i træk yder støtte og vejledning til mikrovirksomheder i Århus-området. Herudover er Rambøll og Domea.dk begge med på andet år, mens kommunikationsbureauet Mannov er mentor for syvende år i træk.

Som de nye skud på stammen er fodboldklubben HB Køge, oplevelsesvirksomheden Fængslet, konsulenthuset Insights Danmark og Vækstfonden, statens finansieringsfond.

Hos Mind Your Own Business glæder vi os meget over denne opbakning både til drengene og til organisationen. I en snak med adm. direktør for Domea.dk, Thomas Holluf Nielsen, fortæller han, hvad samarbejdet med drengene i Same Inside Different Outside har betydet for ham:

At møde drengene i deres hverdag og opleve deres gå på mod og engagement er inspirerende og motiverende. Det giver en masse god energi at få lov til at sparre med dem i forhold til deres mikrovirksomhed. Vi deler ud af vores mange erfaringer med at drive, lede og udvikle en virksomhed. I mødet med drengene i de små pauser har vi samtidig oplevet en udtalt vidensbegærlighed og fået mange fine snakke om uddannelsesvalg, fritidsinteresser og biler.”

Interview med direktør Thomas Holluf Nielsen

Drengene fra Hermanos til workshop hos Rambøll

Lokalt entreprenørskab

Gennem samarbejdet med lokale mentorvirksomheder, får drengene adgang til viden og sparring, som andre nyetablerede iværksættere ofte må lede længe efter.

I Valby har drengene fra Hermanos  været på besøg i Rambølls hovedkontor til workshops med grafiske designere, arkitekter og journalister og fået inspiration til deres virksomhedslogo og -brand samt markedsføringsstrategi.

I Tilst er de fodboldglade drenge bag mikrovirksomheden KPC Cup med støtte fra deres lige så fodbold-entusiastiske mentor Theresa Blegvad, der til daglig arbejder som direktør i Insights Danmark, ved at arrangere en fodboldturnering for unge i Århus og omegn.

Et andet sted tæt på Århus, er en gruppe drenge i Trige ved at designe nogle særlige høretelefoner, der kan rulles sammen. Derfor har Whired ikke alene fået hjælp fra deres mentorvirkosmhed LaserTryk A/S, men også fra Kirkholm Maskiningeniører, som har assisteret drengene i udviklingen af deres helt eget design.

På samme måde har drengene fra Streetet, ikke blot fået støtte fra Domea.dk – hvis medarbejderne for andet år i træk har valgt at engagere sig i etableringen af en mikrovirksomhed i Høje Taastrup – men også været til åbningsfest hos Carhartt for at øve produktpræsentation og networking.

I Vækstfonden har medarbejderne mange års erfaring med at støtte spirende iværksættere. Det nyder drengene fra Next Panda og SXB i henholdsvis Randers og Amager i København godt af. Med deres respektive t-shirt-virksomheder får drengene sparring til at komme ud med deres vigtige budskaber om venskab på tværs af kulturer, og det kræver både en godt salgs-pitch, en sund økonomi, og en god intern personalepolitik.

Drengene fra SXB på besøg i Vækstfonden:

 

Hos Mannov har direktør Reinholdt Schultz sammen med et udsnit af dygtige kommunikationsmedarbejdere, igennem syv år samarbejdet med medarbejdere fra Nørrebroløbet. På workshops får drengene træning i præsentationsteknik, og gode tips og tricks til at kommunikere budskabet om deres årlige motionsløb på Indre Nørrebro i København – et løb som flere år i træk har doneret 10% af deres overskud til velgørende organisationer.

En anden mikrovirksomhed, som også har velgørenhed højt på dagsordenen er Red Livet. Gennem salg af egen producerede armbånd, håber drengene i Horsens at samle penge til Læger uden Grænser. Det gør de med støtte fra Middelfart Sparekasse, som vejleder drengene i økonomistyring; og iværksætterhuset Fængslet, der bistår drengene med erfaringer fra egne start-ups og networking.

At et stærkt netværk er essentielt, når man skal starte egen virksomhed, kan drengene fra Run Køge Run bekræfte. Her har samarbejdet med mentorvirksomheden HB Køge givet adgang til byens største erhvervsnetværk, hvor flere hundrede lokale erhvervsfolk mødes hver måned i boldklubbens hovedkvarter til en snak om lokal forretningsudvikling. På deres besøg fik drengene præsenteret deres forretningskoncept og indsamlet adskillige visitkort til potentielle sponsorer, til deres motionsløb i Køge til maj.

Netværksmøde ved HB Køge