You are currently viewing 1000 løbere til Nørrebroløbet

1000 løbere til Nørrebroløbet

Klokken er 9. 00 mandag morgen 2. pinsedag og i Gadepulsen på Indre Nørrebro står Younes og Amin klar til at modtage de over 80 frivillige, der har meldt sig til at stå på ruten og hjælpe med at afvikle årets Nørrebroløbet. De frivillige bydes indenfor i Gadepulsen, hvor de 14 drenge bag Nørrebroløbet de seneste seks måneder har arbejdet sammen med venturepiloter og medarbejdere i Gadepulsen om planlægningen af årets løb.

I dagens anledning er arbejdsbordene dækket op med morgenmad til de frivillige, og da alle har forsynet sig og fundet en ledig plads i lokalet, står de to drengene klar til at briefe dagens opgaver. Nøjsomt gennemgår drengene indholdet i de mapper som de frivillige får uddelt, hvor der i detaljer står beskrevet præcis, hvor de frivillige skal stå, og hvad de skal være særligt opmærksomme på, på deres post.

”Husk at tage godt imod løberne, og være behjælpelige overfor øvrige trafikanter, der kan få brug for hjælp til at køre uden om løberuten. Det er vigtigt for os, at alle får en rigtig god oplevelse med Nørrebroløbet”, fortæller Younes på 12 år, afslutningsvist inden de frivillige går ud på deres poster.

Video fra dagen

Rekord!

Samtidig på Blågårds Plads er der for alvor ved at strømme mennesker til pladsen. Telte og salgsboder er sat op. Med undtagelse af et par drenge og venturepiloter, der endnu er i gang med at sætte den sidste afspærring op på løberuten, er hele holdet bag Nørrebroløbet samlet her. Og de har travlt.

For selvom drengene har været til stede på selvsamme plads hele weekenden under Firkantens Festival, hvor de har uddelt og solgt løbenumre, så er der endnu mange løbere der skal have deres løbenummer. Rigtig mange endda. For køen af mennesker, der er kommet for at købe billet bliver ved med at vokse. Så meget, at arrangørerne bag løbet beslutter at udskyde løbestart med 15 minutter, for at alle skal nå at komme med.

Det giver tid til at Sebastian Dorset, der har været konferencier på Nørrebroløbet siden det første løb så dagens lys i 2011, kan byde årets løbere velkommen til denne sjette sæson af Nørrebroløbet. Og som noget nyt i år, er der opvarmning for alle løbere arrangeret af Idrætsprojektet.

Klokken 11.15 lyder startskuddet og de mange løberne forsvinder hastigt over startlinien. I alt 1000 løbere, og dermed et udsolgt motionsløb, og en absolut rekord for Nørrebroløbet.

Beretninger fra en venturepilot

Præsten i løbesko og toner af orgelmusik

Kun 15 minutter og 37 sekunder senere krydser den første løber målstregen. Og i hælene på ham følger en håndfuld flere, heriblandt også en kvindelig løber.

Hurtigt får de stukket en goodiebag i hånden af Younes med både vådt og tørt. Flere af dem har deltaget i Nørrebroløbet før, så de kender ruten, og ved hvor lang tid den tager. Næsten da, for i år slog ruten en bugt forbi Hellig Kors Kirke, hvor løberne blev dirigeret ned ad kirkegulvet til lyden af Star Wars på kirkeorgelet – til stor begejstring for alle, også selvom det forsinkede de hurtigste løbere med nogle få ekstra sekunder.

Og præsten løb med iført præstekjole og løbesko.

Video: Optakt til Nørrebroløbet

Et løb uden grænser

De seneste tre år har drengene bag Nørrebroløbet valgt at donere 10% af løbets overskud til en social velgørende organisation. Under sloganet ”Et løb uden grænser” faldt valget i år på Læger uden Grænser, fordi organisation gør en stor forskel for flygtninge i nærområderne.

I tillæg hertil deltog drenge og venturepiloter i Læger uden Grænsers første landsdækkende indsamling søndag den 29. maj, og kan dermed sammenlagt donere 8878 kr. til organisationen.

Nørrebroløbets hjemmeside