FRA VENTURE CAMP TIL PRAKTIKFORLØB

Mikail og Hassan fra mikrovirksomheden Reach fra Valby har været i praktik hos konsulentvirksomheden Boston Consulting Group.

14/11/22 i Nyheder

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Det er mindre end et år siden, at Mikail og Hassan fra mikrovirksomheden Reach for første gang stiftede bekendtskab med Boston Consulting Group, da de som en del af Mind Your Own Business’ opstartsaktiviteter deltog på Venture Camp hos konsulentvirksomheden på Kalvebod Brygge.

Og de vidste nok ikke, da de sidste efterår tilbragte størstedelen af en novemberlørdag i BCG’s imponerende lokaler med udsigt over Københavns Havn, at det et lille års tid senere også skulle danne rammen for deres praktikforløb. Men det er ikke desto mindre sådan det endte for de to unge iværksættere fra Valby.

FABRIKSBESØG OG STØRRE INDSIGT I KONSULENTBRANCHEN

Som en del af praktikprogrammet har Hassan og Mikail blandt andet været med ude på kundebesøg, hvor en fabrik havde bedt om BCG’s hjælp til at mindske spild i deres produktion. Her blev to unge konsulentspirer hurtigt kastet for løverne, men det lod de sig ikke sådan skræmme af:

”Før vi kom, var vi ret uvidende om BCG, og det er gået op for os, at man som konsulent ikke bare sådan lige går ud og hjælper kunder. Vi har lært at kommunikere godt med folk, selvom vi aldrig har mødt dem før. Vi lærer en masse om tal, hvad der er af potentiale og problematikker hos virksomheden, og hvordan vi kan være med til at løse dem for dem. Vi har lært, hvad det vil sige at være en god konsulent,” siger Mikail.

Ifølge Hassan har ugen hos BCG ikke kun givet dem indblik i livet som konsulent, men tilmed givet dem viden, der kan komme dem til gode i deres ugentlige arbejde i mikrovirksomheden. Her er de sammen med ni venner ved at udvikle deres helt egen sodavand: ”Vi har lært meget om produktionsomkostninger, hvad det koster at have produkter på lager, og hvor meget vi kan tjene tilbage, når vi sælger produkterne.” ”Jeg kommer til at være to skridt foran i forhold til, hvad jeg har været før i vores mikrovirksomhed,” supplerer Mikail.


BLOD PÅ TANDEN

Hassan og Mikail er efter ugen hos BCG slet ikke i tvivl om, at konsulentbranchen er noget for dem – de er faktisk mere sikre end nogensinde. Idéen til at komme i praktik netop her kom faktisk fra deres tidligere venturepilot, Patrick, der er ved at uddanne sig inden for samme felt.

”Vi snakker stadig rigtig meget med Patrick, og vi har også ringet til ham under vores praktik. Patrick har været rigtig stor for os, det er helt sygt, hvor stor en indflydelse han har haft på os. Han var ved at uddanne sig som noget af det samme, og han fortalte os rigtig meget om, hvad jobbet som konsulent indebærer, hvordan man kommer ind i branchen og så videre,” fortæller Mikail. At høre om jobmulighederne hos BCG har inspireret Mikail til at tage skolen mere seriøst: ”Mit snit i skolen var rigtig dårligt, men jeg har arbejdet mig rigtig hårdt frem til et bedre snit, og nu er jeg uddannelsesparat,” fortæller han stolt. ”Da jeg hørte om BCG første gang, tænkte jeg bare: Jeg skal på HHX, og jeg skal på CBS bagefter, så de karakterer skal bare op!’ Det har givet en masse blod på tanden.”

Drengene har ikke kun fået en masse faglig viden med sig i bagagen; de har også fået indblik i, hvordan man er kolleger i en stor, international virksomhed som BCG: ”Det er sjovt at se, hvordan deres forhold er til hinanden, når de arbejder,” bemærker Hassan. ”De har et rigtig godt forhold til hinanden, de var ligesom venner, der bare hyggede sig med at være sammen. Derudover er der rigtig gode muligheder for at rejse til andre lande og komme ud og opleve ting i stedet for bare at sidde på det samme kontor hele tiden. Det er meget det, der fangede mig.”

STÆRKT FUNDERET PARTNERSKAB

Boston Consulting Group har siden 2014 indgået i et strategisk partnerskab med Mind Your Own Business. De er hvert efterår værter på Venture Camp, hvor de stiller frivillige konsulenter til rådighed, der støtter drengene i udviklingen af forretningsplaner for sæsonens nye mikrovirksomheder. Derudover lægger de flotter rammer til den officielle afslutning på MYOB Programmets forløb, når der afholdes Business Awards i foråret.

Maria Astrup Jensen er projektleder hos Boston Consulting Group og har haft Hassan og Mikail under vingen i deres uge hos konsulentvirksomheden: ”Det er en stor del af vores arbejde hos BCG at bidrage til det samfund, vi lever i – og derfor er vi rigtig glade for at støtte aktivt op om Mind Your Own Business og bidrage til det store arbejde, de gør for unge i Danmark. Derudover har det selvsagt været en stor fornøjelse for hele vores kontor at have besøg af Hassan og Mikail, der spreder energi, gode ideer og masser af smil alle steder.”

Direktør og grundlægger af Mind Your Own Business, Maria Kavita Nielsen, glæder sig ligeledes over drengenes praktikophold hos BCG: ”Det er fantastisk at opleve, når drengene formår at sætte det store netværk, de skaber i løbet af deres tid i Mind Your Own Business, i spil. Én ting er, at de lærer om iværksætteri og forretningsudvikling, men det er lige så vigtigt for os at vise drengene værdien af at have og gøre brug af et godt netværk. Mikail og Hassans praktik hos BCG er et perfekt eksempel på de affødte positive effekter, som deres tid i Mind Your Own Business også bærer med sig.”