You are currently viewing Venture Camp: Unge drenge i Nuuk får hjælp til at sparke liv i iværksætterdrøm

Venture Camp: Unge drenge i Nuuk får hjælp til at sparke liv i iværksætterdrøm

Nukappiaqqat inuusuttut aallarnisaanermut takorluukkaminnik aallartitsinissaminnut Venture Campimi ikiorneqarput

17 unge drenge fra fritidsklubberne Qinngorput og Inneruulat er i fuld gang med at starte deres egne mikrovirksomheder. Lørdag den 20. november var de unge iværksættere inviteret til en intensiv arbejdsdag i GrønlandsBANKENs smukke lokaler, da årets Venture Camp blev afholdt i samarbejde med konsulentvirksomheden GREATTALKS.

Med kyndig vejledning fra Carsten Olsen og Sonja Sørensen, ejere af konsulentvirksomheden GREATTALKS, fik drengene faglig sparring og vejledning til at udvikle deres forretningsidéer for deres mikrovirksomhed frem til maj, hvor deres produkt skal stå færdigt. GREATTALKS har siden 2020 faciliteret mange events, og er indgået et strategisk samarbejde med Mind Your Own Business i Grønland til at motivere drengene og sætte fokus på den gode dialog og det tillidsfulde samarbejde i mikrovirksomhederne.

”Det er helt fantastisk at være med til at opleve, hvordan unge drenge kan vokse på fire timer, fra tavshed til at stå med en tro på mere. Da vi blev spurgt om vi ville indgå i partnerskab med Mind Your Own Business, sagde vi ja med det samme. Fordi vi tror på konceptet og fordi det er vigtigt med dette fokus på at bringe lys i øjnene på drengene,” fortæller Sonja Sørensen fra GREATTALKS. 

Hendes partner Carsten Olsen fra GREATTALKS supplerer hurtigt:

På Venture Campen var det udover at give dem en forståelse i arbejdet med en virksomhed, også at give dem troen på at nå sin drøm. Vi vekslede mellem konkrete planer for virksomheden og indspark på det at stå sammen som en gruppe”, fortæller han.

De stærke unge

De ni drenge fra fritidsklubben i Qinngorput vil arrangere en stærkmandskonkurrence for børn og unge. Sammen vil gerne vise deres medborgere, at de unge også besidder en vis styrke. Samtidig synes de, at unge skal have lige så gode muligheder som de voksne har, og ikke kun være tilskuere til konkurrencer, men i stedet være en del af dem.
Venture Campens udfordringer tog de også imod med oprejst pande og gå-på-mod, selvom meget af det var helt nyt for dem.

Det jeg har lært i dag i HR & Økonomi er for eksempel, hvordan vi skal håndtere økonomien i mikrovirksomheden. Jeg har ikke lært det hele, men jeg har fået en bedre forståelse for det,” fortæller 14-årige Lars fra fritidsklubben Qinngorput, og fortsætter:

“Jeg har valgt at deltage i Mind Your Own Business, fordi jeg synes det lød spændende. Jeg havde lyst til at prøve, hvordan det er at skabe en mikrovirksomhed. Det sjoveste til Venture Camp var at fremlægge for ekspertpanelet. Selvom jeg var lidt spændt og nervøs, synes jeg det var sjovt,” siger Lars videre.

Mode der afspejler ungdommen 

I fritidsklubben Inneruulat har otte unge drenge kastet sig over at lave tøj, som skal appellere til andre unge og have grønlandske kendetegn. Her vil drengene designe og producere en langærmet T-shirt, som skal have grønlandske flag på hvert håndled, og ”Kalaallit Nunaat” (Grønland, red.) trykt på siden.

I samarbejde med lokale virksomheder og frivillige

Hver uge samarbejder drengene med frivillige venturepiloter og erhvervsmentorer fra mentorvirksomhederne Royal Greenland, Rene Design og GrønlandsBANKEN. Deres indsats er uvurderlig, fordi de er med til at gøre det muligt for drengene at udvikle sig og lære nyt i mikrovirksomhederne.

Jeg er meget positivt overrasket over at deltage i Mind Your Own Business indtil videre. Jeg synes, det at drengene har startet med deres egen idé og se deres engagement med at ville udvikle og skabe noget, er rigtig fedt,” fortæller Søren Bundgaard Kristensen, erhvervsmentor i fritidsklubben Qinngorput, og fortsætter:

Det bedste jeg oplevede til Venture Campen var, da drengene selv skulle fremlægge. Der blev de lige en halv meter højere, og der var en stolthed i deres smil og deres fremtoning. Det syntes jeg var rigtig godt,” siger Søren med et smil.

I Mind Your Own Business vil vi sige stor tak til vores erhvervspartnere og de frivillige venturepiloter for deres store engagement. Vi glæder os til at følge drengene frem til maj, hvor de skal præsentere deres resultater til Business Awards.