"DREAM BIG, AIM HIGH"

Iværksætteren Fazel Majed, der er på businessmagasinet Forbes’ liste ‘30 under 30′, sparkede dette års Venture Camp i gang i Boston Consulting Groups flotte rammer. Hans budskab om at tro på sig selv og turde drømme gav genlyd hos de fremmødte drengene, der igennem et forløb på 10 måneder skal prøve kræfter med iværksætteri og lære at etablere og drive deres egen mikrovirksomhed i Mind Your Own Business.

29/11/23 i Nyheder

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Budskabet fra iværksætter Fazel Majed står og blinker fra storskærmen foran de snesevis af unge drenge, der er samlet til det ene af to kickoff-arrangementer – de såkaldte Venture Camps – der afholdes hos henholdsvis Boston Consulting Group i København og IBM i Brøndby.

I løbet af dagen skal drengene udvikle forretningsplaner for deres nye mikrovirksomheder med sparring fra Boston Consulting Group og IBM. Iværksætteri er nemlig en platform for udvikling og læring hos Mind Your Own Business, der arbejder for at styrke drengenes mulighed for at skabe et godt liv med fællesskab, uddannelse og beskæftigelse.

Drengenes polstrede dunjakker, omvendte kasketter og store sorte hoodies fylder stolerækkerne ud hos Boston Consulting Group som en kontrast til domicilets kølige elegance i form af designerstole i cognacfarvet læder, velduftende egetræspaneler og kunstneriske bronzefarvede spiraler, der let og legende hænger ned fra loftet i det store lyse atrium.

Jeg kommer fra en ‘belastet’ familie. Lærerne kaldte mig for et ‘problembarn’ og der, hvor jeg voksede op, var der ingen rollemodeller. Mine omgivelser sagde til mig: ‘Du bliver aldrig til noget’,” fortalte Fazel Majed, der har bevist, at omgivelserne tog fejl. I dag er han en succesfuld iværksætter med sin e-handelsvirksomhed, Growbix. Så succesfuld, at han er på business-magasinet Forbes’ liste, ‘30 under 30’, over bemærkelsesværdige iværksættere under 30 år.

Fazel Majed er, med andre ord, en vaskeægte rollemodel – en af flere, som drengene kommer til at stifte bekendtskab med i løbet af de kommende måneder som en del af deres Mind Your Own Business-forløb. Her kommer drengene til at etablere deres egen mikrovirksomhed, modtage sparring fra erhvervslivet og samarbejde med frivillige venturepiloter om at sætte sig mål for virksomhederne og gå efter dem. I mødet med iværksætteriet og de mange frivillige kræfter tilegner drengene sig både faglige og sociale kompetencer, der mindsker risikoen for, at de senere i livet står uden for uddannelsessytemet og det etablerede jobmarked.

Ahat og Mohammad er blandt de mange unge drenge, der denne sæson kaster sig ud på deres egen iværksætterrejse. De går i 8. og 7. klasse i Nivå og har sammen med deres kolleger besluttet sig for at stifte og udvikle mikrovirksomheden ‘Waffle World’, der skal sælge vafler i alskens farver og former til lækkersultne kunder.

Vi drømmer om, at Waffle World kan blive et stort firma, og at man kan købe vafler fra os i flere lande. Det skal være sådan, at når man siger ‘vaffel’, så er Waffle World det første, man tænker på,” siger Ahat.

En af drengenes største oplevelser på Venture Camp var netop at høre Fazels oplæg:

Fazels budskab var ligesom, at man skal tro på sig selv og ikke lave ballade.” Han slår ud med armene, og før han og Mohammad haster videre i dagens travle program konstaterer han: “Dream big, Aim high. Det er det, det hele handler om.

De to iværksættere fra Waffle World er blot to blandt mere end 200 aktører – herunder blandt andre iværksættere, mentorvirksomhedsrepræsentanter, frivillige venturepiloter og konsulenter – der lørdag var samlet til årets Venture Camps, der blev afholdt i samarbejde med to af Mind Your Own Business’ strategiske samarbejdspartnere; førnævnte Boston Consulting Group samt teknologi- og konsulentvirksomheden IBM, der på samme vis stiller både flotte lokaler og dygtige, frivillige konsulenter til rådighed for at give de unge drenge de bedst mulige forudsætninger for at komme godt fra start på deres iværksætterrejse.

Både BCG og IBM er igen værter, når sæsonens mikrovirksomheder i slutningen af foråret atter samles til den helt store fejring af resultaterne fra deres tid på MYOB Programmet.