Det er onsdag formiddag. Klokken er lidt i ti, da Sheraz og Zakaria fra mikrovirksomheden B-N1C3 (be nice) træder ind ad døren til Mind Your Own Business’ kontor. De har et møde i dag med Karen Mukupa, musiker, studievært og medstifter af en ny lille tøjbutik i centrum af København.
Formålet med dagens møde er at drøfte detaljerne for den første prototype til mikrovirksomhedens nye kollektion: en kurta. Den har Karen Mukupa med.
Dagens møde er ikke drengenes første med sangerinden. Gennem tidligere arbejdsmøder er de sammen blevet enige om det nye produkt, der på en og samme tid skal forene et traditionelt klæde med nutidig mode. Det bliver til en sammensmeltning som Karen allerede har erfaring med fra sin egen butik, hvor hun blander skandinavisk mode med afrikansk design og farver, ”for at give tilværelsen lidt mere farve”, som hun siger.
Vi vil gerne være ligesom Levi’s, men med et budskab
Rigtige Facebook-venner
Til en Facebook ’give-away’-konkurrence vandt en veninde til Karen et eksemplar af den første B-N1C3 T-shirt kollektion. Begejstret fortalte hun Karen om drengenes projekt. Snart tog Karen kontakt til drengene og siden da har venskabet udviklet sig slag i slag.
Gensynsglæden er tydelig at mærke, da vi træder ind i mødelokalet for at tage hul på dagens workshop. Med et stort smil slår Karen armene ud, da hun får øje på Zakaria og Sheraz. Hver får de et stort kram.
Nysgerrigt bliver der spurgt til, hvordan det går med studierne. Zakaria og Sheraz svarer, at de begge sidder med store skriftlige opgaver til henholdsvis gymnasiet og universitetet, som skal afleveres inden jul. Drengene spørger ind til Karens kommende rejse til Zambia, hvor hun både skal besøge familie og lave research til kommende kollektioner.
Udover Sheraz og Zakaria består mikrovirksomheden også af Momin og Umar. I mere end fem år har de samarbejdet om at udvikle B-N1C3, og sprede budskabet om at være ’nice’ over for ens medmennesker.
Kurtaen op af posen
Med en pose i hånden, sender Karen et smil til drengene. Op af den fisker hun den første prototype: en gul kurta med sorte lynlåse i siden og på ærmerne. Med hjælp fra en veninde har hun fået peppet Momins gamle kurta op til at illustrere et første råt udkast.
Kurtaen – en knælang løs skjorte – er et traditionelt klæde, som bæres af både mænd og kvinder i blandt andet Afghanistan, Indien, Sri Lanka og Pakistan. Sidstnævnte hvor både Sheraz’ og Momins familier har rødder.
Med kurtaen på bordet bliver detaljerne nøje studeret og vurderet. Hvilke farver skal den produceres i? Hvor lang, hvor bred og i hvilken farve skal lynlåsen være? Skal der være logo på, og skal det i øvrigt trykkes eller broderes på, og sidde på brystet, på ryggen eller et helt tredje sted?
Zakaria er hurtig på tasterne og sørger for at alt bliver skrevet ned i virksomhedens arbejdsdokument. Senere skal Umar og Momin opdateres på det hele.
Limited edition
Produktionen af kurtaen skal være i et begrænset parti. Sheraz og Zakaria har allerede været i gang med at undersøge muligheder for produktion. På tegnebrættet har de en kontakt til et syprojekt på Sjælland opstartet af flygtninge fra Afghanistan og Syrien. Ved siden af har de en kontakt i Pakistan, som har stort kendskab med at producere netop kurtaer.
B-N1C3 gav vicestatsministeren en “kanonoplevelse” i Tingbjerg
Detaljer om lanceringsdato og promovering bliver også drøftet. Som stod der en usynlig hat på bordet foran dem, trækker de tre i flæng nye navne og bekendtskaber frem til den fælles netværkspulje. Nogle har gode kontakter i tøj- og designbranchen. Andre har tætte relationer til musikere og kendisser. Og så er der dem, som ingen kender, men som de har hørt om, og vil forsøge at tage kontakt til.
Zakaria skriver det hele ned. Bagefter skal drengene fordele arbejdet imellem sig. Med Karen Mukupa aftaler de, at mødes igen tidligt i det nye år. Første kurta skal gerne være klar til online bestilling til februar.