You are currently viewing Business Awards 2018: Fejring af de ambitiøse drenge i Mind Your Own Business

Business Awards 2018: Fejring af de ambitiøse drenge i Mind Your Own Business

” I har alle jeres personlige fortælling, og når I forlader Mind Your Own Business, går I i gang med at skrive endnu et kapitel til jeres personlige bog. Ingen af jeres fortællinger er ens. De kan minde om hinanden, men de adskiller sig fra hinanden ved at være personlige og helt specielle for den enkelte.”  Sådan lyder det fra direktør Maria Kavita Nielsen, da hun holder tale for de syv mikrovirksomheder, som er med til årets Business Awards.
Drengene er ankommet til de flotte lokaler hos The Boston Consulting Group. Her er der højt til loftet og store vinduespartier med udsigt over Islands Brygge. Omgivelserne stråler af professionalisme og ligeså gør drengene. Nogle er mødt op i deres helt eget tøjmærke og andre i pæne skjorter – velklædte som de iværksættere, de har udviklet sig til gennem de sidste otte måneder. Dagen er den officielle afslutning på drengenes forløb i MYOB Programmet, hvor drengene bliver sendt afsted med store klapsalver og masser af ros for den store indsats de har lagt i deres mikrovirksomheder.

Opgør med den negative fortælling

”Vi har igennem otte måneder set, hvordan I har kæmpet og samarbejdet for at ændre den negative fortælling om jer og jeres boligområder. I har taget ansvar og igennem alle jeres produkter og mirkovirksomheder har I insisteret på at vise et andet og langt mere positivt og nuanceret billede.” fortsætter Maria Kavita Nielsen sin tale til drengene.

Netop refleksionen over drengenes boligområder går igen i flere af årets budskaber. Drengene fra Je M’appelle i Kokkedal ønsker at alle mennesker skal mødes med ligeværd desuagtet kulturel herkomst og hvor man bor. Integrity-X fra Folehaven i Valby ønsker at lave et socialt gaming event, hvor deltagere kan danne nye bånd og venskaber på tværs af alle kulturer og aldre samt at bryde fordomme man kan have om andre mennesker. Endelig designer drengene i TRAP fra Frydenlund i Aarhus, deres eget tracksuit, med et budskab om, at man ikke skal ’gå i fælden’ på gaden – med henblik på at holde sig væk fra kriminalitet, stoffer og forestillingen om lettjente penge.
Fordomme om boligområderne er også noget Mind Your Own Business ønsker at gøre op med, når drengene etablerer mikrovirksomheder.

”Nogen af jer bor i områder, som mange mennesker i det her land desværre har en holdning til og en mening om. Det kan være negative holdninger og meninger, som ofte bygger på frygt og uvidenhed, og som i mange tilfælde er unuanceret og usande. Det ved man, hvis man gider gøre sig den ulejlighed at komme på besøg i de forskellige områder og opleve det fantastiske og mangfoldige lokalmiljø som stederne også har og give sig tid til at møde nogle af de skønne mennesker, som bor i de forskellige områder.” siger Maria Kavita Nielsen til drengene.

Andre mikrovirksomheder har derfor fokus på, at de gerne vil give noget konkret tilbage til deres lokale miljøer. Copenhagen League fra Sydhavn har flere gange samlet unge til fodboldturneringer i København.  FreshBoyz fra Viborg har til gengæld lavet hoodies og vil gerne støtte andre unge i Viborg ved at lade dele af overskuddet gå til andre arrangementer i Viborg.

Endelig bød årets Business Awards på præsentationen af to helt nye produkter i Mind Your Own Business historikken; nemlig mikrovirksomheden ProDust som laver energipulver til gamere, og Plamix, som producerer tasker til den modebevidste forbruger.

Nye veje

Igennem dagen er hver drengegruppe på scenen og fortæller om deres mikrovirksomhed. Her fortæller de stolt om, hvor mange penge de har tjent og hvordan de er kommet ud med deres budskaber. Men drengene fortæller også ærligt og åbent om deres udfordringer undervejs, og hvordan de har kæmpet for at komme i mål. Drengene stråler fra scenen og lokalet emmer af stolthed fra både drengene og deres frivillige samarbejdspartnere.
Årets 69 drenge i Mind Your Own Business forlader Boston Consulting Group med nye oplevelser i bagagen. De har været igennem en meget lærerig proces sammen med deres venner og kollegaer i mikrovirksomhederne, hvor de har etableret deres egen virksomhed, udtænkt og produceret deres helt eget produkt samt markedsført og solgt det. De har kæmpet, udfordret sig selv og hinanden og vokset med opgaven og ansvaret.

”Vi regner med jer, vi tror på jer, vi stoler på jer, og vi ved, at I kan. Vi ved, at I hver især kommer med en masse værdifuldt, som det her samfund har brug for. I skal huske, at I er selvstændige personer, som kommer med hver jeres personlige bidrag til samfundet, og I er velkomne og tro ikke på dem, som siger det modsatte,” afslutter Maria Kavita Nielsen og sender drengene afsted med en opfordring til at fortsætte det gode arbejde.

Årets priser

På dagen blev uddelt i priser til de nyopstartede mikrovirksomheder. Priserne symboliserer det som hver enkelt virksomhed har været særligt dygtige til, og i tillæg hertil en ærespris til en mikrovirksomhed, der har skabt noget ekstraordinært.  Mind Your Own Business’ særlige ærespris gik i år til mikrovirksomheden ProDust, som efter dommerkomiteens bedømmelse har haft et særligt nytænkende fokus og bygget deres mikrovirksomhed op ud fra et meget specifikt behov i deres hverdag – præcis som de fleste store iværksættere har gjort.

Produst: Vinder af Innovation og Nytænkning samt Æresprisen

TRAP: Vinder af Forretningsstrategi

Plamix: Vinder af Økonomisk Vækstpotentiale

Copenhagen League: Vinder af netværksskabelse

Integrity-X: Vinder af Lokalt og Socialt Entreprenørskab

FreshBoys: Vinder af Organisation og Samarbejde

Je M’appelle: Vinder af Branding og Markedsføring