You are currently viewing Byd velkommen til Mind Your Own Business’ nye Advisory Board Grønland

Byd velkommen til Mind Your Own Business’ nye Advisory Board Grønland

MIND YOUR OWN BUSINESSIP KALAALLIT NUNAANNI SIUNNERSUINERMUT SIULERSUISUI NUTAAT TIKILLUAQQUKKIT

Vi er glade for at kunne præsentere det nye Advisory Board Grønland, som skal bidrage med deres erfaringer og viden fra det grønlandske erhvervsliv og organisationer. Boardet skal støtte os i at se nye muligheder, som vi kan bruge i arbejdet med at engagere drenge til at arbejde med iværksætteri i Grønland.

Fælles for de syv repræsentanter i boardet er, at de tror på metoden i Mind Your Own Business og på de potentialer, drengene har. De vil mødes og udveksle perspektiver og idéer på MYOBs kontor i København. Boardet er sammensat af en række kompetente mennesker med forskellige fagligheder, således at deres perspektiver tilsammen kan inspirere os i vores arbejde.

Mikael Thinghuss er administrerende direktør hos Royal Greenland. Han har i løbet af sin erhvervskarriere derudover været administrerende direktør i IDdesign og viceadministrerende direktør hos ECCO. Han vil understøtte entreprenørskab og gejst og har derfor sagt ja til at blive en del af boardet.

”MYOB har med fokus på at kompetenceudvikle drengene til at tage ansvar for egen udvikling og succes ramt en nerve, der, både for Royal Greenland og for mig personligt, giver enormt meget mening. Der er masser af drenge derude med energi, idéer og potentiale, der kan blomstre ved at blive hjulpet ind i en struktureret og anerkendende proces,” siger Mikael Thinghuus.

Mette Holm er journalist og forfatter og beskæftiger sig med særligt med udvikling og menneskerettigheder. Hun har besøgt en stor del af Grønland og mødt mange forskellige mennesker, arbejdspladser og institutioner i landet.

”MYOB er et strålende initiativ til at mobilisere gode kræfter i den enkelte, nære selvtillid og tro på fremtiden – også efter en vanskelig start i tilværelsen. Der er nok at tage fat på for MYOB i Grønland, og jeg er glad og stolt over at være i MYOB Grønlands Advisory Board. For mig er det indlysende, at hvis jeg på nogen måde kan bidrage til at støtte og styrke MYOB Grønland og de unge abonnenter, gør jeg det glad og gerne,” fortæller Mette Holm.

Thomas Trier Hansen er advokat med speciale i blandt andet menneskerettigheder og CSR. Han er tidligere dommer ved Retten i Grønland og har været formand for retshjælpsorganisationen IKIU. I 2002 besøgte han for første gang Grønland og har siden boet der i en årrække frem til 2011.

Grønlandske unge besidder et enormt potentiale, og grundet det lille befolkningsgrundlag er det vigtig, at Grønland får gavn alle sine menneskelige ressourcer. MYOB skaber netop muligheder for, at unge drenge kan være en del af et Grønland i fremdrift uanset baggrund,” siger han.

Nanna Bang er program- og souschef i Tuborgfondet. Hun har erfaring med større forandrings- og udviklingsprojekter samt strategiske partnerskaber mellem civilsamfundsorganisationer og virksomheder. Hun har sagt ja til at blive en del af boardet for at støtte op om at styrke unge til at etablere mikrovirksomheder.

”Jeg synes, det er fantastisk, at MYOB er startet op i Grønland, og jeg er overbevist om, at den positive tilgang til udvikling af fællesskaber og iværksætteri blandt unge vil skabe vigtige resultater til gavn for de unge mennesker, erhvervslivet og for samfundet mere generelt,” fortæller Nanna Bang.

Miki Jensen er musiker og forsanger i det succesfulde grønlandske rockband Small Time Giants. Bandet opstod i Qaqortoq i Sydgrønland i 2005, men han og bandet er sidenhen flyttet til Danmark. Som en del af boardet kan Miki Jensen bidrage med sine perspektiver på at engagere unge til at arbejde med iværksætteri i Grønland.

Lykke Geisler Yakaboylu er stifter af og direktør i Sila Greenland DMC, der designer rejser til Grønland. Gennem 20 år har hun tidligere arbejdet for Visit Greenland og opbygget et stort netværk i landet og internationalt. Hun har særligt arbejdet med branding og markedsføring af Grønland.

”MYOB er baseret på frivillighed – både i forhold til de unge drenge og samarbejdspartnerne.  Det tror jeg er nøglen til succes sammen med troen på, at de unge har ressourcer, der kan skabe en positiv udvikling til gavn for de unge og det grønlandske samfund. Den udvikling vil jeg gerne være med til at skabe,” siger hun.

Mads Lumholt er seniorkonsulent med fokus på markedsanalyse ved Visit Greenland. I 2010 var han med til at skabe oprydningsdagen Saligaatsoq i samarbejde med CSR Greenland. Dertil han har erfaring med at afholde velgørenhedskoncerter for Foreningen Grønlandske Børn, hvor han ligeledes har arbejdet.

”En af de største udfordringer for unge i Grønland er en kombination af sociale problemer og et mangelfuldt skolesystem, så et projekt som MYOB skaber en alternativ mulighed for unge med mulige sociale og uddannelsesmæssige udfordringer, til at øge troen på egne evner samt troen på at man selv kan skabe sin egen karriere som iværksætter. MYOB har vist sit værd i Danmark allerede, så indsatsen i Grønland er i allerhøjeste grad værd at støtte,” siger fortæller Mads Lumholt.

Vi er stolte over at kunne byde velkommen til de syv repræsentanter i vores nye Advisory Board Grønland. Ved at dele viden og erfaringer kan vi skabe de bedst mulige rammer for, at drengene kan udvikle deres faglige og sociale kompetencer i arbejdet med iværksætteri.