Det var det hele værd!

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

“Jeg ville rigtig gerne i skolepraktik hos Mind Your Own Business, fordi jeg synes, det var rigtig spændende at være med og jeg ville gerne se, hvordan hverdagen er på kontoret”.

I uge 38 havde vi fornøjelsen af en ny kollega på kontoret i Borgergade. Det var Abdi på 16 år, der selv har været iværksætter i programmet og skabt mikrovirksomheden B-N1C3.

Tilbageblik

For at få et indblik i den udvikling drengene gennemgår i et Mind Your Own Business forløb, har vi sammen med Abdi spolet tiden et par år tilbage:

”Vi var rigtig spændte på at møde dem, og vi håbede på, at de ville være gode til at lave en virksomhed sammen med os”.

Sådan beskriver Abdi sin fornemmelse tilbage i 2012, da han og 11 venner fra Tingbjerg nervøst sad og ventede på at møde de 12 venturepiloter, der i de kommende syv måneder skulle samarbejde med drengene i Mind Your Own Business.

Resultatet blev tøjvirksomheden B-N1C3, hvor drengene valgte at tage kampen op mod mobning blandt unge.

Der var virkelig mange gode oplevelser

I dag kan Abdi se tilbage på to et halvt års engagement i mikrovirksomheden og en lang række flotte resultater i kampen for mere mod, respekt, vilje og støtte i opgøret med mobning blandt unge.

Drengenes indsats blev belønnet med Mind Your Own Business’ ærespris i 2013, og om arbejdet i B-N1C3 fortæller Abdi:

”Min oplevelse af at være med i Mind Your Own Business har altid været rigtig god. Udover at mødes hver uge med nogle sjove og motiverende venturepiloter, var det også hårdt. Vi skulle både blive enige om, hvilke produkter vi skulle sælge og hvordan de skulle se ud. Vi skulle skrive pressemeddelelser og løbende opdatere på Facebook, og vi skulle lære at snakke forretningssprog med folk vi slet ikke kendte. Det var virkelig hårdt arbejde, men det var det hele værd.”

Tiden i B-N1C3 har ændret mit liv

Da Abdi og de andre drenge i maj måned 2013 var nået til vejs ende i Mind Your Own Business forløbet, var det drengenes egen beslutning, om de ville fortsætte arbejdet i mikrovirksomheden. Det valgte Abdi at gøre helt indtil han flyttede væk fra Tingbjerg i februar 2015.

”Jeg valgte at fortsætte, fordi jeg lærte at være mindre nervøs og jeg fik et større ordforråd. Desuden blev jeg rigtig god til at fremlægge og til at indgå i en dialog med andre. Jeg valgte at fortsætte med B-N1C3, fordi jeg gerne ville blive ved med at blive bedre til ting”.

Som en del af praktikopgaverne bad vi Abdi tænke over et par vigtige råd til de mange nye Mind Your Own Business drenge, der netop nu begiver sig ud på deres helt eget iværksættereventyr. De lyder som følger:

  • Du må aldrig give op.
  • Forfølg dine drømme, lige meget hvad andre siger.
  • Gør hvad du synes er sjovt, ikke hvad andre synes.
  • Hvis du overvejer at give op så tænk på, hvorfor du startede.

Hvis andre drenge følger de gode råd og ikke giver op på deres drømme, kan de forhåbentlig selv stå med den oplevelse Abdi beskriver her:

”I dag kan jeg tydeligt mærke forskel, og jeg føler faktisk, at jeg fik ændret mit liv på syv måneder”.

Til Abdi skal lyde en stor tak for dit flotte arbejde og ønske om at være i praktik hos os.