You are currently viewing Drengene bag 1 to 1 fra Roskilde designer et matchende tracksuit

Drengene bag 1 to 1 fra Roskilde designer et matchende tracksuit

I Roskilde samarbejder en gruppe unge drenge om at udvikle et tracksuit, som er et træningssæt, der både skal være behageligt og flot at have på. Det er drengenes ambition i mikrovirksomheden, som de har givet navnet 1 to 1.

I tæt sparring med teamet af frivillige venturepiloter har drengene samarbejdet om at etablere mikrovirksomheden siden oktober. Det har været udfordrende at udvikle en forretningside i denne usædvanlige tid. Derfor er det imponerende, at samarbejdet i mikrovirksomheden er rykket online.

Her fortæller 14-årige Sebastian om alt det, som har været svært, udfordrende og positivt ved at udvikle mikrovirksomheden de seneste måneder. Han er en af drengene bag 1 to 1.

Hvordan har det været at samarbejde i mikrovirksomheden indtil nu?

Jeg synes, det har været spændende og sjovt. Man møder nye mennesker og får lov til at udfolde sin kreativitet. Mig og de drenge, som stadig er med, vi har vidst lige fra starten, at vi ville lave tøj. Vi fik ideen til at lave tracksuits, fordi de fleste unge drenge i Roskilde går i tracksuit. Det er sportstøj, et træningssæt man har på i hverdagen. Vi synes, det er flot, og det er dejligt at gå i.

Det er venturepiloterne og de andre drenge, som har været spændende at møde. Vi er blevet gode venner nu. Venturepiloterne er hyggelige at snakke med.

Synes du, at det er svært nu, hvor coronavirusset begrænser samarbejdet?

Det er irriterende, at det hele er online. Det ville være bedre og lettere, hvis vi kunne mødes. Der er nogle af de andre drenge, som ikke har nok motivation til det. Det er sværere at skulle mødes online. Det er ærgerligt. For jeg ved, at de gerne vil.

Jeg savner, at vi kan se hinanden i øjnene og sidde rundt om bordet og snakke ordentligt sammen. Så jeg glæder mig til, at vi kan mødes igen.

Det er nemmere at samarbejde, når vi er sammen. Da vi eksempelvis skulle finde et navn, så sad vi og tegnede og skrev og delte vores ideer. Og det kan man bare ikke på samme måde online.

Hvordan holder du hovedet højt, selvom det er svært lige nu?

Jeg er sammen med mine venner. Jeg bokser og træner derhjemme. Hvis jeg har en dårlig dag, så tager jeg mine boksehandsker på og træner. Og så ringer jeg til mine venner og går en tur udenfor.

Hvad glæder du dig til i forhold til arbejdet i mikrovirksomheden?

Jeg glæder mig til at mødes med venturepiloterne igen. Jeg synes, det var mere spændende, da det var fysisk i stedet for online. Venturepiloterne har lært os at udfolde og formulere os, så vi ikke bare sidder og siger ja og nej, men forklarer os.

Synes du, at der et positivt fællesskab i mikrovirksomheden?

Ja, det giver mig noget at være med i mikrovirksomheden. Vi snakker ikke kun om tracksuit, vi snakker også om, hvordan vi har det. Det er rart, så man ikke bare sidder derhjemme. Og hvis man har en dårlig dag, så sidder man ikke bare alene.

Vi mødes hver mandag. Første gang mødtes vi på Zoom, men efterfølgende er vi mødtes på Teams. Det fungerer fint. Vi snakker og uddeler opgaver. Og så skal vi undersøge de ting til næste gang. Min gruppe skulle finde steder, hvor vi kunne få designet tøjet.

Hvis du kunne sige noget til drengene fra de andre mikrovirksomheder, hvad skulle det så være?

De skal holde humøret oppe og snakke med deres venner. Og så bare blive ved med at synes, at det er spændende, så de går ind i samarbejdet med et drive.