You are currently viewing Drengene får styrket fagligheden med skarpe KPMG-konsulenter

Drengene får styrket fagligheden med skarpe KPMG-konsulenter

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

I de kommende otte måneder skal drengene fra mikrovirksomhederne TRAP, Integrity X og Je M’Appelle arbejde intenst med udviklingen af deres personlige og faglige kompetencer – både individuelt og på tværs af gruppen.

På MYOB Akademiet er der skruet op for den erhvervsfaglige og organisatoriske rådgivning, og det strategiske samarbejde med det internationale revisions- og rådgivningsfirma KPMG spiller en afgørende rolle.

Hver mikrovirksomhed får tilknyttet tre til fire dygtige konsulenter fra KPMG i rollen som fagpiloter. Fagpiloterne vil løbende sparre og rådgive om forretningsstrategi, og frem til næste sommer vil de facilitere fagspecifikke workshops med udgangspunkt i mikrovirksomhedernes konkrete behov.

Fagpiloterne er frivillige kræfter fra erhvervslivet, og de er drevet af en lyst og passion for at give deres faglighed videre og indgå i et givende samarbejde med drengene. Lær mere om rollen som fagpilot i interviewet med Gordana Jovanovic, Senior Management Consultant hos KPMG, som var fagpilot hos drengene fra SXB i sidste sæson.

Hvordan har det været at samarbejde med drengene på MYOB Akademiet?

Det bedste ved at arbejde med drengene har været at følge deres udvikling, fra forløbet begyndte til den afsluttende workshop. Drengene har været meget dedikerede i forløbet og gode til at hive hinanden op, når de har været ramt af hårde perioder. For eksempel har de været rigtig gode til at tænke på løsningsforslag, når de har været ramt af manglende salg og manglede motivation.

Drengenes engagement og motivation er utrolig inspirerende og har bidraget til, at de på kort tid har udviklet sig både fagligt og personligt.

Hvordan har du oplevet, at drengene har udviklet sig gennem forløbet?

I starten af forløbet virkede drengene lidt usikre og tilbageholdende, og al vores kommunikation med drengene var gennem venturepiloterne. Efterhånden som projektet udviklede sig, fik drengene mere selvtillid og tog selv initiativ til at udføre opgaver på egen hånd. Drengene blev gode til at skrive til os fagpiloter for at søge om råd og for at få koordineret workshops og events. De er blevet mere selvkørende og endnu mere motiverede, som i høj grad kommer til udtryk via deres engagement og initiativ.

Drengene har i høj grad også udviklet sig personligt, idet de har taget ansvar over for sig selv og den rolle, som de har fået tildelt i mikrovirksomheden. De har i dag meget klare rollefordelinger, og de ved hver især, hvilke områder de har ansvar for. Det har bidraget til, at de arbejder struktureret og har en klar agenda hver gang, de mødes.

Hvad oplever du, at rollen som fagpilot kan bidrage med i forhold til mikrovirksomhedens videreudvikling?

Min rolle som fagpilot har bidraget til, at drengene er begyndt at tænke anderledes og mere kreativt. Jeg har delt ud af mine erfaringer og givet dem råd til, hvordan man kan drive, lede og udvikle en virksomhed. Og det er noget, som drengene har fanget og suget til sig.

De er højere grad mere selvkørende, og når de støder på udfordringer, har de ofte selv forslag til, hvordan de kan arbejde på løse den udfordring, de sidder med. Drengene har lært at tænke, hvordan deres mikrovirksomhed skal udvikle sig på sigt. Og de har sat sig selv nogle realistiske mål, som de vil forsørge at realisere. De har lært at tænke som et team, og det kan være med til at motivere dem til at realisere deres mål – både de personlige såvel som de faglige.

Hvad har du fået ud af at være en del af MYOB Akademiet?

Jeg har lært nogle helt fantastiske drenge at kende og fulgt deres udvikling igennem forløbet. Jeg bliver super motiveret at være en del af Akademiet, når jeg kan se og mærke drengenes motivation – det har været hele drivkraften bag.