You are currently viewing Enjoy the Power sætter (protein)baren højt

Enjoy the Power sætter (protein)baren højt

Protein, Chokolade og Peanuts

Enjoy the Power vil gerne lave en proteinbar! Drengene bag mikrovirksomheden bor i Høje Gladsaxe, hvor flere af dem går til taekwondo, fodbold eller styrketræner. Efter idéudviklingen står de tilbage med ønsket om at lave en delevenlig proteinbar, som man kan dele med sine venner.

For at finde ud af hvad kunderne kan lide, igangsætter de en storstilet undersøgelse, hvor de spørger deres klassekammerater, brugerne af det lokale fitnesscenter og deres netværk på de sociale medier om pris, smag og konsistens.

Med over 150 indsamlede besvarelser finder de ud af, at folk efterspørger en knasende og sund proteinbar, og de tre favoritsmage er karamel, mørk chokolade og peanuts. Med denne uvurderlige viden er næste skridt at udvikle deres helt egen opskrift.

Eksperimenter i køkkenet

Drengene mødes i skolekøkkenet, hvor venturepiloterne på forhånd har købt ind til to testopskrifter, så de kan gå i gang med det samme. Der er god energi hele vejen rundt, da det banker på døren. Ind træder Silas Awwad fra tøjmærket BRASH med en stor papkasse i hænderne.

Silas har sponsoreret både hoodies og visitkort til hele mikrovirksomheden, så for en stund glemmer drengene alt om proteinpulver og røreteknikker og begynder at prøve de seje hoodies med Enjoy the Power’s logo på.

Efterhånden som de to proteinbarer bliver færdige, kommer de på køl, og den ene får et overtræk af chokolade. Ventetiden er næsten ikke til at holde ud, men til sidst kan drenge og venturepiloter samles og smage på resultaterne.

De vurderer smagen og diskuterer, om man kan overføre det knasende element fra kiks og peanuts fra den ene opskrift til den anden proteinbar, som de synes smager bedst. Med deres testsmagning er drengene nu enige om deres endelige opskrift!

Release-eventet nærmer sig, og de næste arbejdsgange kommer til at handle om valg af emballage og storproduktion af smagsprøver og færdige proteinbarer.

ENDELIG TID TIL RELEASE

Så er det blevet tid til release, og drengene mødes for at udskære og pakke deres produkt, samt sætte højtalere, borde og stole op på Høje Gladsaxe Torv. Selvom det er begyndelsen af maj, når det at hagle kort, før solen bryder igennem, og drenge og venturepiloter ånder lettet op.

Klokken to står drengene klar med indbydende smagsprøver og musik i højtalerne, mens popkornene popper lystigt i maskinen, som drengene selv har ansøgt om og fået lov at bruge gratis af Vores HG, den boligsociale helhedsplan i Høje Gladsaxe.

Der bliver hurtigt fyldt med familier, venner og naboer, og drengene får travlt med at sælge deres proteinbarer. Imens uddeler de et papir med spørgsmål om mikrovirksomheden og deres produkt med en opfordring til de fremmødte om at tage fat i drengene for at finde svarerne. Malek fra Enjoy the Power kigger sig glad omkring:

”Det bedste er, at der er kommet så mange for at støtte os.”

Snakken går, salget er i gang og pludselig begynder et par mødre at danse til musikken. Moren til Malek siger: ”Når der er fest, så danser vi”. Venturepiloter, storebrødre og venner følger trop, og alle prøver at lære trinene.

Alt i alt har dagen været en stor succes. Kort før arrangementet er slut er alle knap 80 barer udsolgt, og vinderne af gavekort til det lokale fitnesscenter er fundet. Drengene er trætte og stolte. Nu skal der bare ryddes op, og så skal alle have et velfortjent hvil.