You are currently viewing Erfarne MYOB-iværksættere bliver rollemodeller for næste generation

Erfarne MYOB-iværksættere bliver rollemodeller for næste generation

Det er værdifuldt for de unge iværksætteres udvikling at møde andre drenge, som har etableret mikrovirksomheder med Mind Your Own Business. Drengene får mulighed for at få råd og inspiration fra nogen, de kan spejle sig i og se op til. Mens de ældre drenge, som har fortsat arbejdet i mikrovirksomhederne, får chancen for at blive rollemodeller og give deres erfaringer videre.

 

Mon Ami møder Je m’appelle i Kokkedal

Drengene fra de to mikrovirksomheder Mon Ami og Je m’appelle fra Kokkedal møder hinanden for at dele erfaringer. Drengene bag Mon Ami etablerede mikrovirksomheden i efteråret 2018, hvor de blev en del af MYOB Programmet. De har designet en sidetaske, som snart kommer i salg.

Je m’appelle blev etableret i 2017 på MYOB Programmet. Drengene designer sweatshirts med budskabet om at møde hinanden med et åbent sind og ligeværd, uanset hvor man kommer fra. I dag er de gået videre på MYOB Akademiet, hvor de driver forretningen med nyt logo og et udvidet sortiment.

Temaet for dagen, hvor drengene mødes i Kokkedal, er, hvordan de holder en god releasefest for deres produkter. Drengene fra Je m’appelle har erfaringer fra deres succesfulde Åbent Hus sidste år, så de har anbefalinger og fortæller, hvilke udfordringer de havde.

Je m’appelles fest og erfaringer gør indtryk på de yngre drenge fra Mon Ami, som lytter opmærksomt og stiller spørgsmål. Sammenholdet i mikrovirksomheden er mindst lige så vigtigt som de praktiske opgaver, understreger Je m’appelle.

For når datoen for releasefesten nærmer sig, og der skal tages mange beslutninger, kan det blive lidt hårdt, fortæller Sufijan, der er direktør i Je m’appelle.

”I skal alle sammen hygge jer og have det sjovt. I skal blive enige om tingene og ikke blive sure på hinanden på grund af små ting,” siger Sufijan.

Burak, Enes og Devran fra Mon Amis Marketing- og Sponsorafdeling er glade for at have Je m’appelle på besøg. Drengene får råd om, at de altid skal tænke fremad og forsøge at nå i mål med deres opgaver, men det er også vigtigt at huske at hygge sig sammen og sikre, at ingen føler sig stressede.

”Det var rigtigt godt, fordi de gav os nogle gode ideer,” siger Burak. ”Og tips!” tilføjer Enes efter besøget.

Drengene ved, at Je m’appelle har stået i præcis samme situation, som de selv står i nu – og er kommet godt igennem det. Og det giver deres ord gennemslagskraft. Je m’appelle er glade for at byde ind med deres oplevelser og på samme tid blive mindet om egen rejse med mikrovirksomheden.

 

Velox Pecunia møder B-N1C3 i Tingbjerg

10 drenge har etableret mikrovirksomheden Velox Pecunia i efteråret 2018 på MYOB Programmet. Deres mission er at skabe Danmarks fedeste tracksuit, og de designer de t-shirts og hoodies med grafisk print, som de sælger i deres webshop.

Drengene møder B-N1C3, som siden 2012 har solgt tøj med et budskab om, at man skal behandle hinanden ordentligt. Virksomheden har udviklet sig i takt med, at drengene er blevet ældre. Flere af dem nu går på universitet, mens de kører virksomheden videre ved siden af. Nu – syv år senere – mødes de stadig hver tirsdag på Tingbjerg Bibliotek.

To af de mere erfarne iværksættere bag B-N1C3 møder drengene fra Velox Pecunia til deres arbejdsgang i Tingbjerg. Her giver de et oplæg, som viser udviklingen af deres kollektioner. Og de fortæller, hvordan de har brugt samarbejdet med kendte kulturpersonligheder til markedsføring.

Velox Pecunia præsenterer deres mikrovirksomhed og tøjdesign.Og de taler om strategier for salg og levering. Umar fra B-N1C3 er imponeret over de yngre drengene store engagement.

”Det var virkelig fedt synes jeg. Specielt drengenes ideer. Det kan godt være at de laver lidt sjov, og at virksomheden til at starte med handler om hurtige penge. Men jeg havde lyst til at sige til dem, at de har virkelig meget selvtillid.

“Personligt synes jeg måske, at det var noget vi selv manglede, da vi startede. Men de her drenge har virkelig meget selvtillid,” fortæller Umar.

Det giver et særligt sparringsrum for de unge og de mere erfarne drenge, når de møder hinanden og udveksler oplevelser. Det giver selvtillid og en større tro på sit eget projekt at tale med andre unge iværksættere, som har samme drømme, fortæller drengene fra både Tingbjerg og Kokkedal.