You are currently viewing Et samarbejde med stor værdi – for andet år i træk

Et samarbejde med stor værdi – for andet år i træk

For andet år i træk har Mind Your Own Business indgået et samarbejde med en række af landets banker og sparekasser. Og igen i år, er Sparekassen Sjælland-Fyn med som erhvervspartner, for at hjælpe drengene i Mind Your Own Business, med bl.a. at oprette en bankkonto i deres mikrovirksomheds navn, og gennem en workshop med en kyndig rådgiver, introducere drengene for de mange aspekter omkring privat økonomi.

Torsdag den 15. marts var drengene og to venturepiloter fra mikrovirksomheden Integrity-X , til en workshop i Sparekassen Sjælland-Fyns Valbyfilial, hvor de mødtes med deres rådgiver Michael Lüthi, for at blive klogere på faste og variable udgifter, renter og ÅOP.

Fra ide til handling

Med mottoet ’Et gaming fællesskab, for gaming fællesskabet’ vil drengene fra Integrity-X lave et socialt e-sportsevent, der skal være åbent for alle, og hvor fællesskabet er i fokus.  Og mikrovirksomheden er nået langt siden vi skrev om dem, tilbage i december måned sidste år: De har organiseret sig i afdelinger, valgt en direktør og vicedirektør, lavet en forretningsstrategi, afholdt en stiftende generalforsamling og fastlagt en dato for deres e-sportsevent, til den 12.-13. maj (husk at sæt kryds i kalenderen).
På dagen kunne mikrovirksomheden så sætte et flueben, ved endnu en vigtig milepæl i Mind Your Own Business Programmet – nemlig en workshop med deres rådgiver, som hjælper til, at drengene kan blive mere bevidste om deres egen privatøkonomi, samtidig med, at de bliver skarpere på mikrovirksomhedens økonomi.

Penge betyder ikke alt

Drengenes rådgiver, Michael Lüthi, der også var med i Mind Your Own Business sidste år, hvor han hjalp mikrovirksomheden Hermanons, er glad for igen at kunne åbne dørene for en mikrovirksomhed fra Valby.

Michael har mange års erfaringen indenfor bankverdenen, og ved, at økonomi kan være en indviklet affære. Men spørger man Michael behøver det hele ikke at handle om budgettering og realkreditobligationer – for ham er ligeså spændende at høre om, hvilke drømme drengene har, og hvad de vil opnå med deres mikrovirksomhed.

Og netop derfor blev fremtidplaner et af fokuspunkterne til workshoppen, hvor Michael spurgte ind til drengenes drømme, både i og uden for deres mikrovirksomhed.
Mange af drengene, fra Integrity-X, har en fælles interesse for gaming, som også er en af grundene til, at de har valgt at lave et e-sportsevent, men for de fleste af dem, er drømmen ikke at blive professionel gamer. Derimod har drengene vidt forskellige planer for, hvad de vil i fremtiden, som blandt andet indebærer revisor, grafikker, fodboldstrategiger og globetrotter.

Selvom drengene har forskellige drømme, var de enige om en ting – nemlig, at deres tid i Mind Your Own Business, og alt det de har lært gennem deres samarbejdet i mikrovirksomheden, vil de kunne bruge senere i livet, ligegyldigt hvad de vælger at lave.

En workshop med stor værdi

Det var store smil, glade miner og duften af pizza, der fyldte lokalet i Valby efter workshoppen med Michael.

Det er fedt at få et indblik i, hvad en rådgiver laver, og hvad han kan hjælpe os med.” sagde Bilal B. fra Integrity-X, med et stort smil, og et stykke pizza i hånden.
Og der ingen tvivl om, at drengene fik en masse ud af workshoppen.

Dagen i dag har været en produktiv og lærerig dag, hvor vi har været på besøg hos Sparekassen i Valby. Vi har glædet os til workshoppen og efter i dag, er vi alle klar over, at det var en uforglemmelig aften, der både var lærerig og underholdende.” fortæller David, fra Integrity-X, kort tid efter workshoppen

Efter endnu en vellykket aften hos Sparekassen Sjælland-Fyn, er vi hos Mind Your Own Business stolte af samarbejdet med de lokale bankfilialer og sparekasser, der er med til at gøre en kæmpe forskel for mikrovirksomhederne i Mind Your Own Business.

Tak til Sparekassen Sjælland-Fyn for samarbejdet igennem de sidste to år.