You are currently viewing Fra LinkedIn-profil til drømmejob

Fra LinkedIn-profil til drømmejob

Det er onsdag aften i august og ni unge drenge er kommet for at være en del af MYOB Karrierenetværkets KarriereBooster, der bliver afholdt i samarbejde med det internationale konsulentfirma KPMG.

HR-direktør i KPMG, Anja Leschly, er allerede i fuld gang med at introducere LinkedIn for drengene, da vi støder til workshoppen på 5. salen i KPMG’s imponerende lokaler med udsigt over Øresund.

Alle drengene har tidligere etableret en mikrovirksomhed i samarbejde med Mind Your Own Business og er nu i gang med at forfølge deres drømme for fremtiden. Et skridt på vejen til at opnå dette er at have en skarp og professionel LinkedIn-profil.

Derfor har de valgt at deltage i aftenens arrangement, hvor otte frivillige KPMG-konsulenter står klar til at støtte drengene i at få lavet en knivskarp LinkedIn-profil.

Drengene får styrket fagligheden med skarpe KPMG-konsulenter

 “I kan bruge LinkedIn til at finde fede job og praktikmuligheder! Tænk på det, som en professionel udgave af Facebook, hvor det handler om jobs og karriere”

Niclas Friis Mahler – Manager i Deal Advisory og KPMG’s koordinator på samarbejdet med Mind Your Own Business.

Professionelt netværk og karrieredrømme

Efter Anja Leschlys præsentation af LinkedIn, fordeler drengene sig i forskellige mødelokaler med hver deres KPMG-konsulent. For alle drengene er det første gang, de bruger platformen, og de skal derfor opbygge en profil fra bunden.

Udover at sparre med konsulenterne om opbygningen af deres profiler med målrettet tekst og indhold, er der også tid til at tale om karriere og jobjagt.

Hvad er det vigtigt at lægge vægt på i sin jobjagt? Hvordan finder man interessante steder at søge jobs? Hvordan præsenterer man sig selv og sine kompetencer bedst til en mulig arbejdsgiver? Konsulenterne er klar med masser af gode råd, fortæller om deres egen karrierevej og spørger nysgerrigt ind til drengenes egne karrieredrømme.

Vi kan lære en hel masse i det her netværk – og ikke mindst af hinanden

Ni knivskarpe LinkedIn-profiler  

Tiden flyver afsted med hovederne fuldt begravet i arbejdet med profilerne. Som kronen på værket bliver drengene inviteret ud på den store tagterrasse. Her står en professionel fotograf klar til at tage et profilbillede af hver af drengene, så deres nye profiler står helt skarpt, når de skal præsentere sig selv online.

Som afslutning på aftenen mødes alle drengene og konsulenterne igen i det fælles mødelokale. Niclas tænder for den store skærm, og én for én smider han drengenes splinternye profiler op. De gennemgår sammen resultatet fra dagen: ni skarpe og professionelle LinkedIn-profiler.

Hvad de på det tidspunkt ikke ved, er, at flere af drengene vil have skaffet sig både jobsamtaler og jobs inden for den første måned.

”Jeg har lige fået mit drømmejob ved Clarion – ved hjælp af blandt andet min LinkedIn-profil og det kan jeg kun takke KPMG og Mind Your Own Business for.”

Shakeel medstifter af Made in Amager, der stod bag Amagerløbet tilbage i 2016.

Lige før solen går ned, når alle drengene og KPMG-konsulenter ud på terrassen til et fællesbillede og et stort ”tak for i aften”.