Fuld fart på SxB

Når et nyt år melder sin ankomst og juleferien så småt er ved at være et overstået kapitel, så kan det for nogle være lidt svært at finde 1. gear og få krop og hoved i omdrejninger igen. Sådan er det ikke for de elleve drenge fra Hørgården på Amager, der står bag mikrovirksomheden SxB. De har brugt de første dage i 2017 på at kontakte en lokal tøjforhandler, afholde generalforsamling og valg til bestyrelse, samt i fællesskab kåre virksomhedens første ‘Månedens Medarbejder’. Respekt.

Produktion & Designafdelingen besøger lokal leverandør

Det er ikke tilfældigt, at Sahbe er det ord, drengene har ladet sig inspirere af. De har nemlig et ønske om, at vi alle møder hinanden mere som venner, end vi gør i dag – også på tværs af landegrænser. Det budskab skal formidles via de produkter drengene kan sælge i SxB. Omdrejningspunktet bliver beklædningsgenstande, men præcis hvilke, vil drengene ikke løfte sløret for endnu. Indtil videre er de stadig i en udviklingsfase, hvor forskellige kvaliteter og produkter undersøges.

Kontakten til leverandøren har drengene selv taget, og ifølge Shady og Kemal, der begge arbejder med produktudvikling og design, har det været en god oplevelse at være ude på besøg. “Det har været spændende at ringe og snakke med dem i butikken og bare generelt hele processen, hvor vi også har været nede i butikken.” fortæller Shady, “ja, det har været meget godt at se nogle fede trøjer og snakke med dem.” fortsætter Kemal.

Efterfølgende kunne drengene tage en vareprøve med hjem til kollegerne og fortælle om muligheder og priser, så der kunne tages en snak om de kommende produkter og kollektioner.

Bestyrelsen er på plads

Efter en snak om produkter, blev det tid til næste store punkt på dagsordenen. Den stiftende generalforsamling og valg til SxB’s bestyrelse. Foreningsvedtægterne var allerede udarbejdet og blev vedtaget i fællesskab. Ved hjælp af en suppegryde og stemmesedler lykkedes det også at få valgt og vedtaget en bestyrelse, så virksomheden nu snart kan registreres og drengene også rent formelt kan kalde sig virksomhedsejere. Det bliver spændende at følge de næste kapitler i virksomhedens udvikling, når design og produkter skal stå de ultimative tests ude hos kunderne.

Deniz Gayik – Månedens Medarbejder i SxB

Inden mødet i Garagen blev hævet, var der ét sidste og meget vigtigt punkt på dagsordenen. I HR og Økonomiafdelingen havde drenge og venturepiloter besluttet at indføre et nyt koncept i SxB – Månedens medarbejder.

Til uddeling af denne titel havde drengene lagt mærke til, at særligt én af deres kolleger har skilt sig positivt ud – Deniz Gayik. Han blev kåret som månedens medarbejder med følgende begrundelse: Altid godt engagement. Deltager uden at afbryde. Kommer med gode input og møder til tiden. Sidder ikke fremme med mobilen. Alle tingene stemmer overens med det fælles værdisæt, drengene har vedtaget i deres personalepolitik.

Tillykke til Deniz med den flotte titel – og tillykke til alle i SxB med den nye bestyrelse.