You are currently viewing ”Han gjorde langhåret bank-snak spiseligt”  – Drenge til workshop i Jyske Bank

”Han gjorde langhåret bank-snak spiseligt” – Drenge til workshop i Jyske Bank

“Drengene var utroligt aktive og udadvendte, og det var herligt at opleve deres energi.

Sådan fortæller Steffan Petersen, erhvervsrådgiver i Jyske Bank, Aarhus, om besøget fra drengene i mikrovirksomheden TRAP tidligere på måneden.

Det er andet år at Steffan Petersen frivilligt har stillet sin tid og ekspertise til rådighed for unge iværksætterdrenge i Mind Your Own Business. Første gang var i 2017 i mikrovirksomheden Whired. I januar i år besøgte han for første gang drengene i TRAP, der har kontor i bydelen Frydenlund i Aarhus.

”Steffan forklarede drengene, hvordan en erhvervskonto fungerer, og hvordan man opretter sådan en. Han gjorde langhåret bank-snak til noget spiseligt,” forklarer Morten, som er frivillig venturepilot i TRAP.

Første gang vi mødte Steffan hjalp han os med at oprette en konto til vores mikrovirksomhed. Det er her pengene skal gå ind, når vi begynder salget af vores produkt”, fortæller iværksætteren Liban på 18 år.

Fra erhvervsøkonomi til privatøkonomi

Udover støtte til at få åbnet en erhvervskonto har drengene også fået rådgivning om privatøkonomi. Det skete da drengene tidligere på måneden var inviteret til workshop i Jyske Banks filial. Her havde Steffan Petersen allieret sig med kollegaen Morten Nørgaard, som også tidligere har arbejdet mikrovirksomhed Whired

Et samarbejde med stor værdi – banksamarbejde i Mind Your Own Business

Steffan fortæller, hvordan de havde fundet inspiration til det konkrete arbejde med drengene fra projektet pengeugen, som Jyske Bank også er en del af. Pengeugen er skabt i et samarbejde mellem Finansrådet og Danmarks Matematiklærerforening med henblik på at klæde unge mennesker på til at forstå deres egen privatøkonomi. ”Drengene fik en gennemgang af alt det der er godt at vide i forhold til privatøkonomi. Vi snakkede blandt andet om budget, årsopgørelse, skat og så videre” fortæller Steffan Petersen om besøget.

”Han virkede meget troværdig og tillidsfuld, så vi har det rigtig godt med, at han skal hjælpe os med at holde styr på kontoen. Det er anderledes at snakke med en bankrådgiver ansigt til ansigt. Vi er ikke så vant til den slags, for vi er vant til at få vores penge elektronisk.” forklarer 17 årige-Abdul om mødet med deres rådgiver.

Aftenen sluttede af med en Tip 13-quiz med udgangspunkt i det drengene havde lært på workshoppen. Med et par biografbilletter på højkant, var drengene dybt koncentreret til den afsluttende ’eksamen’. ”Tre af drengene havde faktisk alle 13 rigtige og det var vi ret imponeret over. De virkede til at have godt styr på det faglige indhold”, fortæller Steffan om besøget. ”Jeg nyder at være en del af projektet og møde drengene”

Om samarbejdet

I forbindelse med den juridiske etablering af mikrovirksomhederne i MYOB Programmet, får drengene tilbudt et forløb med en lokal bankfilial. I 2017-2018 har Mind Your Own Business etableret et samarbejde med henholdsvis Jyske Bank, Arbejdernes Landsbank og Sparekassen Sjælland-Fyn som rådgiver årets otte mikrovirksomheder.  Mikrovirksomhederne får blandt andet tilbudt kyndig vejledning i gennemgangen af deres vedtægter, oprettelsen af en erhvervskonto og en workshop i privatøkonomi.

Drengene fra Whired- filmserie af Jyske Bank TV

Mind Your Own Business modtager årets julekortdonation