You are currently viewing “I skal turde at fejle!”

“I skal turde at fejle!”

Udstyret med håndsprit og med ekstra afstand til hinanden kunne vi i lørdags slå dørene op til dette års Venture Camp, der markerer sæsonstarten for de nyopstartede mikrovirksomheder på MYOB Programmet.

Som altid lagde Boston Consulting Group flotte rammer til på Kalvebod Brygge, hvor de nye mikrovirksomheder fra Korsør, Sjælør, Fredericia, Bispebjerg, Valby, Køge og Helsingør var inviteret til en ti timer lang workshop. Under kyndig ledelse af BCG’s dygtige konsulenter skulle dagen bruges på at skabe konkrete forretningsstrategier, som de unge iværksættere kan arbejde ud fra den kommende sæson.

Gode råd fra tidligere Mind Your Own Business-drenge

Inden dagens strabadser for alvor gik i gang, fik de nye iværksætterspirer fint besøg af Mohamed, Bilal og Asim fra virksomheden Integrity X, der blev dannet i 2017 som en del af MYOB Programmet. Integrity X har fokus på at kombinere fysisk aktivitet og e-sport og tilbyder blandt andet store gaming events, feriecamps og e-sportstræning. Drengene har siden deltagelsen på deres Mind Your Own Business-forløb fortsat driften af virksomheden på egen hånd, og de har for nylig indgået et samarbejde med Ajax København. De var derfor de helt rette til at inspirere det nye kuld af Mind Your Own Business-drenge med historier om nederlag, sejre og ikke mindst vigtigheden af at turde at fejle, da det, som Integrity-drengene pointerer, er her man lærer allermest.

Drømme og ambitioner omsat til strategier

Med de inspirerende ord i rygsækken kunne den nye MYOB-generation dermed begynde deres egen iværksætterrejse. Resten af dagen tilbragte drengene sammen med deres frivillige venturepiloter, mentorvirksomheder og konsulenter fra BCG, og sammen fik hver mikrovirksomhed sat store drømme og ambitioner i system. Der blev sat milepæle og fordelt arbejdsopgaver, der blev justeret på produkter og målgrupper, lagt budgetter, marketingsstrategier og meget mere.

Det er fedt, og vi får meget ud af at være her, fordi vi lærer ting, som vi ikke lærer i skolen,” fortæller iværksætterne Ömer og Ali fra Valby, der sammen med resten af deres mikrovirksomhed vil udvikle en bæredygtig sodavand.

Drengene har nu detaljerede forretningsstrategier, de kan arbejde videre på allerede fra denne uge i tæt samarbejde med venturepiloterne, som med deres kompetencer og erfaringer kan støtte drengene i den videre udvikling af mikrovirksomheden.

En intensiv workshopdag sluttede med præsentationer fra alle syv mikrovirksomheder, der hver især fremlagde resultatet af dagens hårde arbejde, og allerede her var drengenes udvikling til at få øje på:

I dag er det noget af en rejse fra, at man ser nogle lidt generte drenge, som møder ind i dag, og
hvor man så kan se på deres præsentation til sidst, hvordan de virkeligt har rykket sig i løbet af
dagen og har fået styr på deres virksomhed. Det er superfedt!” siger Oliver Graulund fra Admincontrol, der er mentorvirksomhed for iværksætterne fra Sjælør.

Slutteligt vil vi sige stor tak til Boston Consulting Group for lån af både flotte rammer og skarpe hjerner. En lige så stor tak til frivillige venturepiloter, mentorvirksomheder og ikke mindst de unge iværksættere for jeres flid og store engagement.

Vi glæder os til at følge mikrovirksomhederne den kommende sæson, og ser frem til at se jer alle igen hos Boston Consulting Group i maj, hvor sæsonens resultater præsenteres.