Icebreakers donerer halvdelen af deres overskud til unge i Somaliland

I sidste sæson Mind Your Own Business startede 9 drenge fra Sydhavnen i København mikrovirksomheden Icebreakers.

Drengene havde besluttet, at halvdelen af overskuddet fra deres koncert i 2012 skulle gå til velgørenhed. Det er blevet til 9.000 kroner, som Icebreakers nu har doneret til Dansk Flygtningehjælps ungdomsprojekt ’Turning the Tide’ i Somaliland – et projekt der laver aktiviteter for unge i Somaliland med fokus på kulturliv, sport, musik og iværksætteri.

Er glade for at gøre en forskel

”Det lyder som et spændende projekt, der kan give unge mennesker i Somaliland nye chancer”, siger Jasin Amiti, 18 år og marketingschef for Icebreakers. Sammen med økonomichef Anders Massigeh har han netop overrakt virksomhedens donation og fået uddybende information om, hvad pengene specifikt vil gå til. ”Det kan også være med til at udvide de unge menneskers horisont at arbejde med iværksætteri og musik, ligesom det har udvidet vores horisonter at starte vores egen virksomhed i Mind Your Own Business. Vi håbede på, at vores donation kunne have været større. Men 9.000 kroner kan række længere i udviklingslande, og vi er glade for at kunne gøre en forskel.”

Kan starte tre mikrovirksomheder i Somaliland

Fra Thomas Nixon Hvas, desk officer for Dansk Flygtningehjælps aktiviteter på Afrikas Horn, lyder en stor tak. Pengene kan nemlig række rigtig langt på ’Turning the Tide’ projektet. ”9.000 kroner bliver til 1.600 dollars, og som eksempel kan et mikrovirksomhedsprojekt i Somaliland finansieres for omkring 500 dollars. Det vil sige drengenes donation kan være med til at starte tre nye mikrovirksomheder drevet af unge i Somaliland.”

”Hvem ved,” siger Anders Massigeh. ”Hvis de starter en international virksomhed, kommer vi måske til at arbejde sammen. Vi vil i hvert fald følge med i udviklingen her fra.”

Læs og se mere om Icebreakers her

Læs mere om Dansk Flygtningehjælps aktiviteter på Afrikas Horn her