You are currently viewing Ihærdige iværksættere når i mål på MYOB Akademiet

Ihærdige iværksættere når i mål på MYOB Akademiet

Meget er sket siden efteråret 2018, hvor arbejdet med at etablere deres egne mikrovirksomheder begyndte for drengene bag Mon Ami fra Kokkedal, Farge fra Køge og Praqua fra København NV. I dag er de unge iværksættere blevet adskillige erfaringer rigere – og overkommet en udfordrende corona-nedlukning.

Drengene har skrevet forretningsplaner, samarbejdet hver eneste uge og er nået i mål med deres ambitioner for mikrovirksomhederne. Først på MYOB Programmet og de sidste otte måneder som en del af MYOB Akademiet.

Glade venturepiloter får ros af drengene for et godt samarbejde i Praqua

EN LIND STRØM AF ROS

Det var et glædeligt gensyn efter nogle lange måneder hver for sig. Drengene blev fejret og fik stor ros fra venturepiloterne, som de har samarbejdet med siden sidste efterår.

Jeres største styrke er hinanden. I skal aldrig holde jer tilbage, for I har rigtig meget at byde ind med”, sagde venturepiloterne i Mon Ami.

Frivillige skaber de bedste rammer for drenge i udsatte boligområder

I Praqua fik drengene hver en personlig anbefaling for deres bidrag som kollegaer og iværksættere i mikrovirksomheden. Med den i hånden, har drengene noget at vise frem, når de i fremtiden skal vise, hvad de har udrettet som iværksættere allerede i en tidlig alder.

Også fagpiloterne fra KPMG, som har støttet drengene og mikrovirksomhedens udvikling igennem kompetencegivende workshops og skræddersyet organisatorisk rådgivning, roste drengene for deres store engagement og vedholdenhed selv i svære perioder.

“Vores fantastiske samarbejde med de unge drenge i Mind Your Own Business er utroligt givende for os i KPMG. Som fagpiloter får vi lov til at gøre en positiv og mærkbar forskel for drengene og deres mikrovirksomheder.

På samme tid er det en unik mulighed for at afprøve og udvikle kompetencer inden for bl.a. formidling og facilitering i en ny kontekst – og så foregår det hele i usammenligneligt godt selskab med drengene. Det er noget ganske særligt at lære drengene at kende, se dem udvikle sig, og mærke deres glæde når tingene lykkedes – det er både inspirerende og smittende!”, sådan fortæller Cornelia Bergholt, konsulent i KPMG.

Drenge får overrakt diplom og personlig kortholder for deres deltagelse på MYOB Akademiet i Køge

MON AMI, FARGE OG PRAQUA I MÅL

I deres tid på MYOB Akademiet har drengene i Mon Ami designet og udviklet nye produkter til deres brand. I december lancerede de en ny hoodie, som blev næsten udsolgt til deres velbesøgte releasefest i Kokkedal. Efter succesen fortsatte de arbejdet med deres næste produkt i rækken – en tshirt, som forhåbentlig kommer ud i løbet af sommeren.

I Farge har drengene solgt deres ladestationer til endnu flere butikker i Køge og omegn. Derudover har de udviklet en APP, som skal gøre det nemt for brugeren at se, hvor I byen og hos hvilke butikker de gratis kan få opladet deres telefoner, når de er på tur. Fremover håber drengene at få solgt til endnu flere butikker, og på lang sigt potentielt at blive nationale.

Dreng tager billede af pokal til Mon Amis Instagram-profil

Farge besøger butikker i Køge og præsenterer deres opladerløsning

I Praqua har drengene arbejdet ihærdigt på at blive mere synlige i eksterne medier, hvilket har resulteret i besøg fra blandt andet lokalavisen Min By og TV2 ECHO. Derudover har de finpudset deres markedsføringsstrategi, så de kan nå ud til en endnu bredere målgruppe med deres nanospray. Sidst men ikke mindst har drengene været på en spændende rejse rent organisatorisk, hvor de har udvidet med hele to nye medarbejdere.

Resultater som drengene ifølge dem selv ikke ville have nået, hvis ikke det var for den store tillid og opbakning de har fået fra venturepiloter, fagpiloter og deres lokale samarbejdspartnere, som har støttet dem lige siden de startede i Mind Your Own Business.

Drenge og venturepiloter hygger sig til afslutning i Kokkedal

I har været ekstremt imødekommende og høflige. I har motiveret os til at kæmpe, og er I en stor del af vores mikrovirksomhed. Tak for jeres tålmodighed – især når vi ikke har været så tålmodige. I har givet os nogle faglige værktøjer og konstruktiv kritik, som har motiveret til hele tiden at ville blive bedre,” siger David på vegne af drengegruppen i Praqua.

Unge iværksættere får branchespecifik og værdifuld sparring på MYOB Akademiet

På vegne af Mind Your Own Business skal også lyde en rigtig stor tak til alle, som har været med til at realisere denne sæson på MYOB Akademiet. Vi glæder os meget til at følge de unge iværksættere og deres mikrovirksomheder i fremtiden.

Drengene modtager hver en personlig kortholder med indgraveret navn. Her Farge i Køge

 

Drenge i Praqua udveksler gode erfaringer fra arbejdet i mikrovirksomheden
Fagpiloter fra KPMG bliver budt velkommen til afslutning i Praqua, København NV
Fagpilot fra KPMG siger tak for to gode år i samarbejde med drengene i Mon Ami i Kokkedal