You are currently viewing Integrity-X møder stifter af Astralis: I har et fantastisk koncept

Integrity-X møder stifter af Astralis: I har et fantastisk koncept

Det handler om at have det sjovt, være med i turneringer og få nye venner, når drengene fra Integrity-X åbner dørene til deres sociale gamingevent Gamers Galaxy den 13. april i Hafnia-Hallen i København.

For formålet med eventet er ikke kun at samle børn og unge om gaming. Det handler i lige så høj grad om at skabe et sted, hvor man kan mødes, få gode oplevelser og skabe nye fællesskaber. Og dét gør Gamers Galaxy til noget helt unikt, da det er den ånd, som e-sporten oprindeligt er udsprunget af.

Sådan fortæller Frederik Byskov, som har arrangeret adskillige e-sportsturneringer for flere tusinde mennesker, stiftet e-sports-organisationen Astralis og været manager for holdet Astralis, som er et af verdens absolut bedste i Counter-Strike.

Integrity-X har inviteret ham til en aften, hvor de kan dele erfaringer. For drengene er det en stor oplevelse at møde et af deres helt store idoler og samtidig få indblik i hans mangeårige erfaringer med at skabe succesfulde turneringer og samle tusindvis af mennesker om sporten.

“Jeg tror faktisk, at sådan noget, som I har gang i – det her med at gaming er socialt – dét er rigtigt vigtigt. Det sociale element er interessant – for dét kan gaming-arrangementer virkelig. Og sådan adskiller I jer fra det, som allerede er på markedet. Med det koncept tror jeg, at I kan nå langt,” siger Frederik.

I efteråret 2017 etablerede ti drenge fra Folehaven i Valby mikrovirksomheden Integrity-X på MYOB Programmet. Her udviklede og afviklede de to gamingevents. Nu er de en del af MYOB Akademiet, hvor de inviterer til deres største event nogensinde.

Alle kan være med i galaksen

16 hold spiller mod hinanden til Gamers Galaxy, og Integrity-X mikser holdene på dagen, så alle møder nye mennesker. Her skal der skabes holdånd og motivation, før turneringen begynder. Man behøver ikke at kende spillets regler eller have erfaring. Sådan kan nogle holdkammerater lære spillet, mens andre lærer fra sig.

”Vores event er ikke bare for gamere, det er meget mere – og for mange flere. Vi vil vise, hvor socialt det kan være. Så man skal rystes sammen og sådan lære hinanden at kende,” fortæller 17-årige Mohamed, da Integrity-X præsenterer deres eventkoncept.

E-sport er en passion for Frederik, som siden barndommen har været betaget af sporten. Dét har han og Integrity-X til fælles. Da Counter-Strike udkom i 1999, gik Frederik i fritidsklub. Her spillede han bordtennis og bordfodbold. Men alting ændrede sig, da klubben fik 10 computere. De fik installeret den allerførste version af spillet, og sådan begyndte det hele for ham.

”Jeg involverede mig med frivilligt arbejde inden for e-sport i 13 år, før jeg begyndte at tjene penge. Det tager tid og en masse energi, men hvis man virkelig vil det, så skal man arbejde, arbejde, arbejde, og så skal det nok lykkes,” fortæller Frederik.

Fra hobby til verdensomspændende succes

E-sportsskribent, e-sportsredaktør, turneringsleder og e-sportskonsulent. Det er nogle af de titler, som Frederik har haft gennem årene. I januar 2016 var han med til at stifte og var manager for Astralis, som er blevet det mest succesfulde Counter-Strike-hold nogensinde.

”For mig er det her en passion. Det er vigtigt, at man brænder for arbejdet. Det kan man se på rigtigt mange af de her billeder fra turneringer. Inden en af turneringerne skiftede vi en spiller ud i sidste øjeblik, fordi han blev syg med blindtarmsbetændelse,” fortæller Frederik.

”Vi skulle spille mod Danmarks andet bedste hold – men alligevel vinder vi kampen. Og der begyndte jeg bare at græde af glæde efter kampen. Det betød rigtigt meget for os, for vi havde lige investeret en masse tid og penge i den her virksomhed,” siger han.

I to år sikrede Frederik gode rammer for holdet og udviklede e-sportsorganisationen, som blev professionel og fik opmærksomhed fra tusindvis af fans og virksomheder, som ville samarbejde. I 2018 skiftede Frederik til BLAST Pro Series, som skaber e-sports-arrangementer.

For mig handlede det nu om, hvordan opbygger man en stor turnering, hvor de her hold kan spille uden forsinkelser. Det er lykkedes os at holde turneringer i Istanbul, København og Lissabon, hvor vi solgte mellem 6.000 og 12.000 billetter i alle arenaer, uden forsinkelser og med seks af verdens bedste hold som deltagere,” fortæller han.

Engager jeres venner

For at invitere folk i alle aldre til Gamers Galaxy skal Integrity-X sprede budskabet om eventet til deres netværk, taler Frederik og drengene om. Det sociale element gør eventet til noget særligt, som er interessant for både gæster og virksomheder, så dét skal drengene lægge vægt på, når de rækker ud, fortæller Frederik. Og det er drengene helt enige i.

”Vi er kommet langt, og vi har lært, at man ikke skal være bange for at fejle. Der er ingenting, som bare kommer. Vi skal ud og banke på flere døre og blive ved med at banke på dem, til der er nogen, som åbner,” siger 18-årige Tommy.

Til Gamers Galaxy behøver man ikke at være med i turneringen, her kan gæsterne nemlig også følge med i kampene på en storskærm. Der er konkurrencer og spil i en FunZone, hvor gæsterne kan gå på opdagelse, mens deres venner spiller.

“I har et fantastisk koncept. Så det skal I ud og fortælle om. For det første så brug jeres lokalområde, men også området omkring Hafnia-Hallen. I kan bruge Facebook til at fortælle om jeres event, her kan I skrive til forskellige gaming-fællesskaber og høre, om I må lave et opslag i deres grupper. Det er jeg sikker på, at I må med jeres sociale gaming-koncept og velgørenhedselementet,” siger Frederik.

Integrity-X giver overskuddet fra deres sociale gamingevents til gode formål. Det er gået til Red Barnet efter de sidste to events. Overskuddet fra Gamers Galaxy til april går til WeShelter, som driver væresteder og aktiviteter for hjemløse mennesker.

Kom med i Hafnia-Hallen den 13. april. Du kan læse om drengenes arbejde og finde din billet her.