You are currently viewing Integrity X om at få succes: Klø på fra dag ét, tro på jeres idé og vær tålmodige

Integrity X om at få succes: Klø på fra dag ét, tro på jeres idé og vær tålmodige

For et år siden fik ti barndomsvenner fra Folehaven i Valby en idé. De ville afholde gamingevents, som samler unge om e-sport. I dag har drengene to events bag sig, og er i fuld gang med at udvikle et tredje, som skal samle flere hundrede unge gamere ved computerne til april i Hafnia-Hallen, som er en af Københavns største sportshaller.

Det har krævet mange timers planlægning og en stålsat positiv indstilling at udvikle og afvikle Gamers Galaxy, som drengene kalder deres e-sportsarrangementer. For arbejdet i mikrovirksomheden skal prioriteres ved siden af skolen, vennerne og familien. Men indsatsen er det hele værd, fortæller Bilal B. og Tommy.

”Vores råd til os selv er altid, at vi skal være tålmodige og klø på. Det er ligesom dét, som er altafgørende, for at vi får succes. For hvis du klør på fra dag ét til dag 1000, så ved du, at du virkelig har gjort din bedste indsats for at nå i mål,” siger Bilal B og uddyber:

”Og med tålmodighed skal du tage den med ro, for så på et eller andet tidspunkt kan man se resultaterne af sit hårde arbejde. Man tjener ikke én million på én dag, det tager tålmodighed og hårdt arbejde.”

Vær stolt af produktet

I efteråret 2017 etablerede drengene Integrity X på MYOB Programmet. I sommeren 2018 valgte de at fortsætte arbejdet i mikrovirksomheden og blev optaget på MYOB Akademiet. Her styrker de deres kompetencer indenfor økonomi, markedsføring, planlægning og afvikling af begivenheder, så de til sommer kan føre virksomheden videre på egen hånd.

Til Venture Camp 2018 i november holdt Tommy, Bilal B. og Mohammed et inspirationsoplæg om Integrity X for de 75 nye drenge, som er ved at etablere syv nye mikrovirksomheder på MYOB Programmet.

Fra scenen præsenterede de både de svære, sjove og krævende oplevelser, de har fået i arbejdet med Integrity X. For drengene har gjort sig mange gode erfaringer, siden de selv begyndte hos MYOB. Den værdifulde viden vil de gerne dele med de nye drenge, så de kommer godt fra start i arbejdet med iværksætteri.

”Jeg vil råde jer til at være passionerede i jeres arbejde, men I skal også huske at have det sjovt. I skal huske at bruge jeres venturepiloters evner og virkelig bruge denne her oplevelse til at udvikle jer som personer – I kan øve jer på at tale for mange, præsentere og diskutere,” siger Tommy og fortsætter:

”Og når I står med jeres produkt, så skal I være stolte af det, I står med. I skal være glade for at være der, hvor I står, uanset hvordan resultatet er. For uanset hvad, så er I kommet et stykke. Og man kommer ikke et stykke uden hårdt arbejde.”

Hold motivationen højt

Der vil komme udfordringer i arbejdet med mikrovirksomheden, og så er det vigtigt, at drengene støtter hinanden til at fortsætte, fortæller Bilal B fra scenen. Det er okay at fejle, dét skal de nye drenge ikke være bange for.

For hvis man ikke risikerer noget, så er der heller ikke noget at vinde, lyder rådet fra drengene fra Integrity X, som selv har oplevet, at motivationen dalede, da de planlagde deres allerførste gamingevent.

”Vi har selvfølgelig også haft nogle nedture, da vi skulle planlægge vores første event. Vi havde ønsket os at få 1000 deltagere og de vildeste e-sportsspillere med. Sådan endte det desværre ikke, men det vi lærte var, at idéen altid vil ændre sig og produktet vil ændre sig – efter det som er muligt,” siger Bilal B.

”Og I skal ikke blive skuffede, hvis jeres produkt bliver anderledes. For det bliver lidt anderledes, end man forventer, men det er okay, sådan er processen med at skabe noget nyt. I skal huske at tale med hinanden om det, som er svært, og så finder I en løsning på problemet sammen,” fortæller han videre.

Ét års gode erfaringer

Computere, høretelefoner, borde og stole skal om få måneder stå klar i Hafnia-Hallen, når Integrity X åbner dørene til det næste store sociale gamingevent. Med deres erfaring fra to arrangementer er Tommy og Bilal B. sikre på, at det bliver en god oplevelse.

”Vi er ved at skaffe sponsorer, som vil bakke op om Gamers Galaxy til april. Og så skal vi ud og markedsføre eventet nu her. Vi har travlt. For selv om vi er otte drenge, så skal vi arbejde, som om vi har mange flere hænder,” fortæller Bilal B.

“Samarbejdet med Hafnia-Hallen er vores succes, for det viser, at folk tror på os efter bare ét år. Det er virkelig fedt,” uddyber han.

Og selvom drengene i Integrity X har travlt, vil de hellere end gerne komme forbi en arbejdsgang hos drengene i de syv nye mikrovirksomheder, hvis de har lyst til at tale om svære opgaver, gode redskaber eller andre dele ved arbejdet.

”Vi var jo i jeres sko for ét år siden. Så det vil være en stor ære at støtte op om, at I får en god start,” siger Tommy.

De bedste råd til de nye drenge

  • Kom igang med arbejdet!
  • Hold motivationen højt for hinanden.
  • Samarbejdet og venskabet er vigtigt.
  • I skal ikke være bange for at fejle.
  • Nyd det, mens I arbejder med jeres produkt i mikrovirksomheden.